Šta je novo?

Banka Intesa

A i u Eurobanci je osnovni račun koji pokriva štošta samo 100 dinara.

Provizija na plaćanje karticom? Koliko ti je naplaćivana provizija?
Pojma nemam, taj racun sam otvorio pre 15-tak godina i koristio sam ga povremeno kada sam porucivao nesto iz inostranstva. Ne odgovara mi placanje mesecnog odrzavanja jer ne kuoujem toliko cesto.
Kako znaš da su ti naplaćivali proviziju, ako ne znaš koliko su ti naplaćivali?

Godinama koristim tu karticu i nisu mi naplaćivali proviziju.
Znam da su rezervisali sredstva prilikom placanja, ali sam mislio da naplacuju od transakcije. Kako god ovo mi ne odgovara, ima li nesto slicno u drugim bankama?

dosadno na poslu i slucajno otvorim Whats new i sva sreca krenem da citam...
ček malo, moze neko ko je vise u materiji (iimam racun u intesi vise od 10 -12 god )
mislim hit racun (ne znam ni kako da proverim)
visa debit
mc uz racun
amex blue
devizni - mislim dva ako je moguce da imas dva??
e banking aktivan ( ako im to znaci da imam app i da placam preko nfc)
koliko ce mene da kosta sad to sve? hoce da naplacuju ako placam i racune preko njih? ovde poludelo sve..... koristim na klik preko mobi banke pa ni ne razmisljam o tome ali zar ne treba kao da je to uz racun kao free

haha, koštaće te...solidno...
I ja imam kod njih, još mesec, dva l, i doviđenja...Išla i plata do pre godinu dana, iznervirali me, ostavio zbog par kartica, sad ću i to ugasiti

Kada budem otvarao četvrti, obratiću pažnju na eventualno pitanje, javiću svakako.
Poslao sam upit Komercijalnoj da mi reše te dve preostale nedoumice (kako obračunavaju plaćanje u ne-Eur valuti MC karticama, uslovi putnog osiguranja - broj dana i nivo pokrića). Najverovatnije prelazim kod njih na Premijum paket.
Javi sta su ti odg, a putno bi trebalo da je 180dana godišnje (35k eura pokrice).

dosadno na poslu i slucajno otvorim Whats new i sva sreca krenem da citam...
ček malo, moze neko ko je vise u materiji (iimam racun u intesi vise od 10 -12 god )
mislim hit racun (ne znam ni kako da proverim)
visa debit
mc uz racun
amex blue
devizni - mislim dva ako je moguce da imas dva??
e banking aktivan ( ako im to znaci da imam app i da placam preko nfc)
koliko ce mene da kosta sad to sve? hoce da naplacuju ako placam i racune preko njih? ovde poludelo sve..... koristim na klik preko mobi banke pa ni ne razmisljam o tome ali zar ne treba kao da je to uz racun kao free

Ha slično i ja!

Da krenemo redom za HIT račun:

• visa classic debit održavanje ne košta, ali je "vezana" za devizni koji košta 120 dinara mesečno
  • dva devizna računa --- 240,00 mesečno
  • mc uz račun i amex blue ništa ne koštaju, ali naplatiće ti 50 din. za plaćanje na rate "bez kamate"
  • plaćanje računa online --- 20,00 dinara

Da ništa ne kupuješ na rate i ne plaćaš online račune - koštaće te 350 + 240 = 590 dinara!

Ja imam tri devizna računa i sve ću da zatvorim, kao i sve devizne kartice (visa internet i visa classic debit). Zbog ove situacije više i ne kupujem preko AliExpress-a. Uvek mogu nekog drugara da zamolim ako mi baš, baš zatreba neka sitnica.

Kreditne kartice mi neće trebati jer i sa Inspire će moći da se plaća na rate uz naknadu od 50 dinara, a onda mogu da pređem i na osnovni račun koji je 220 dinara umesto 350 koliko košta HIT račun.
Biće mi skuplje online plaćanje računa 10 din., ali imam ih oko 4 mesečno i to je samo 40 din. dodatno na održavanje osnovnog (220+40= 260).

Ako sam negde pogrešio u računici (na brzinu sam uporedio tarifnike), slobodno me ispravite.

Najverovatnije misli da su mu naplacivali jer Intesa uvek rezervise vise pa posle nekoliko dana tu razliku vrati. Inace ne postoji provizija kod te kartice.
Znam ja šta je on misli, ali me baš interesovalo da li ima neko drugo objašnjenje 🤣
Znam da su rezervisali sredstva prilikom placanja, ali sam mislio da naplacuju od transakcije. Kako god ovo mi ne odgovara, ima li nesto slicno u drugim bankama?
Dakle, nisu ti naplaćivali, nego si mislio da su ti naplaćivali proviziju. Na isti način neko nešto plaća, ali nema pojma da plaća, jer je mislio da se ne plaća.

Kolega sa posla se baš lepo iznenadio u RFB kada mu je stigao godišnji presek provizija. Preko 50 puta je podizao pare na bankomatima raznih banaka, digne 1000-2000, jer je mislio da je provizija nešto u procentima, ali je prevideo da postoji i minimal fee. Preko 10.000 dinara mu otišlo na to...

Pre nekoliko godina dok sam gledao neki NBA stream nasmejala me je reklama neke knjigovodstvene kompanije koja će za "malu sumu" da analizira i prati potrošnju klijenata. Da ukaže na skrivene troškove (tipa nisi otkazao teretanu ili pretplatu) na sumnjive transkacije. Daju savete, ukažu na pogrešne navike, itd...

Bio sam u fazonu "glupi Ameri" ne znaju da isprate ni vlastite troškove i bankarski račun.

Ali kako su na sve strane krenule silne pretplate, članarine, provizije, apsolutno razumem potrebu za takvom uslugom...

Kreditne kartice mi neće trebati jer i sa Inspire će moći da se plaća na rate uz naknadu od 50 dinara, a onda mogu da pređem i na osnovni račun koji je 220 dinara umesto 350 koliko košta HIT račun.
Biće mi skuplje online plaćanje računa 10 din., ali imam ih oko 4 mesečno i to je samo 40 din. dodatno na održavanje osnovnog (220+40= 260).

Ako sam negde pogrešio u računici (na brzinu sam uporedio tarifnike), slobodno me ispravite.

Ako pređeš na osnovni račun od 220 din, provizija za plaćanje je 30 din. 220+4x30= 340 din

Znam ja šta je on misli, ali me baš interesovalo da li ima neko drugo objašnjenje 🤣

Dakle, nisu ti naplaćivali, nego si mislio da su ti naplaćivali proviziju. Na isti način neko nešto plaća, ali nema pojma da plaća, jer je mislio da se ne plaća.

Kolega sa posla se baš lepo iznenadio u RFB kada mu je stigao godišnji presek provizija. Preko 50 puta je podizao pare na bankomatima raznih banaka, digne 1000-2000, jer je mislio da je provizija nešto u procentima, ali je prevideo da postoji i minimal fee. Preko 10.000 dinara mu otišlo na to...
Bankomati su sasvim nwsto drugo, to ne znaju bas neupuceni da dizanje novca na tudjem bankomatu kosta.

Kazem ti, ja sam ovo koristio povremeno i skontao sam da rezervisu nesto novca pa posle vracaju, razlika je bila minorna ako je uopste bilo pa uopste nisam obracao paznju da li se nesto skida, iskren da budem.

Niko da odgovori ima li neka banka gde mogu opet da otvorim ovu vrstu deviznog racuna? Primam platu u vojvodjanskoj, kakvi su oni?

Niko da odgovori ima li neka banka gde mogu opet da otvorim ovu vrstu deviznog racuna? Primam platu u vojvodjanskoj, kakvi su oni?
Они су од маја OTP. У Praktik пакету је девизни рачун. Мислим да се плаћање у еврима може вршити искључиво са девизног, не са динарског. Ако на девизном нема средстава, ино трансакција се одбија. Кад треба нешто да купиш на нету или иностранству, купиш у апликацији колико ти евра треба по веома повољном курсу и одрадиш куповину, тако да ти не треба посебна интернет картица.

Цена пакета је 395 динара, али ако трошиш месечно картицом 20 000 динара, цена је упола мања, а ако трошиш 45 000, пакет је бесплатан.

^ OTP isto ima fee za svaki e-nalog.
Po meni AIK ima najbolju ponudu. Jedino što mi ne odgovara je svega 30 dana putnog osiguranja.
Javiću šta kaže Komercijalna.

Vidim da je većina banaka menjala tarifnike u poslednjih 6 meseci.
Ako banka nešto već naziva paketom usluga, minimum koji očekujem da tu postoji je:
  • devizni račun (uključeno održavanje)
  • debitna kartica (Visa ili MC)
  • uključeni e-banking i m-banking
  • barem 20 besplatnih e-naloga mesečno

Цена пакета је 395 динара, али ако трошиш месечно картицом 20 000 динара, цена је упола мања, а ако трошиш 45 000, пакет је бесплатан.
“Pogodnost umanjenja mesečne naknade važi do 28.02.2021.”

U pravu si. Moja greška. Fokusirao sam se samo na 10 din. razlike u proviziji kod plaćanja računa. ;)

“Pogodnost umanjenja mesečne naknade važi do 28.02.2021.”
Не важи само од фебруара до маја, док се на заврши спајање са Војвођанском. После је продужено на бар још годину дана. Има на сајту нови тарифник који важи од дана спајања банака и у њему стоји да ће и даље постојати умањење.

^ OTP isto ima fee za svaki e-nalog.
Po meni AIK ima najbolju ponudu. Jedino što mi ne odgovara je svega 30 dana putnog osiguranja.
Javiću šta kaže Komercijalna.

Vidim da je većina banaka menjala tarifnike u poslednjih 6 meseci.
Ako banka nešto već naziva paketom usluga, minimum koji očekujem da tu postoji je:
  • devizni račun (uključeno održavanje)
  • debitna kartica (Visa ili MC)
  • uključeni e-banking i m-banking
  • barem 20 besplatnih e-naloga mesečno
I meni ponuda AIK banke deluje poprilicno dobro. Jel znas mozda da li to putno osiguranje vazi za ceo svet ili samo za Evropu?

Koliki je onaj njihov iznos za koji je potrebna najava pri podizanju i da li mora da se najavljuje ako je suma veca od tog iznosa kada se zatvara racun?

Ugasio sam tri devizna racuna u Intesi. Malo je potrajalo, naoruzajte se strpljenjem.

Ostavio sam samo American Express green card zbog porodicnog putnog osiguranja. Odrzavanje je bilo i ostace 300 dinara mesecno.

ok, Amex imaš po osnovu deviznog depozita? U tu svrhu ide depozitni eur račun, na koji ne ide održavanje?
Ili ipak imaš neki paket kod njih (Hit,...)

Da, AMEX je na osnovu 100% deviznog depozita. Devizni depozitni dodatni racun nije neophodan, moze biti opcija i moze se ugasiti. Nisu mogli da mi potvrde da ce se naplacivati.

Они су од маја OTP. У Praktik пакету је девизни рачун. Мислим да се плаћање у еврима може вршити искључиво са девизног, не са динарског. Ако на девизном нема средстава, ино трансакција се одбија. Кад треба нешто да купиш на нету или иностранству, купиш у апликацији колико ти евра треба по веома повољном курсу и одрадиш куповину, тако да ти не треба посебна интернет картица.

Zanima me da li cu ja taj devizni racun moci da povezem sa paypal-om i aliexpress-om? Obzirom da necu imati karticu sa brojem i onim trocifrenim kodom pozadi?

Ne možeš račun vezati za PP i AE. Moraš karticu, a ona je vezana uz neki račun.
Drugim rečima, Intesa ti ne omogućava ni jedan način da besplatno koristiš PP i AE (ako je to tvoje pitanje)

Ne možeš račun vezati za PP i AE. Moraš karticu, a ona je vezana uz neki račun.
Drugim rečima, Intesa ti ne omogućava ni jedan način da besplatno koristiš PP i AE (ako je to tvoje pitanje)
Ne, ja bih da ugasim racun u intesi, a imam kod njih ovu internet visa karticu, a da uzmem practik paket u OTP gde primam platu. Uz taj paket postoji devizni racun u okviru njega, pa je moje pitanje da li ja mogu taj devizni u okviru paketa da povezem sa paypal i aliexprrss-om?

Ne, ja bih da ugasim racun u intesi, a imam kod njih ovu internet visa karticu, a da uzmem practik paket u OTP gde primam platu. Uz taj paket postoji devizni racun u okviru njega, pa je moje pitanje da li ja mogu taj devizni u okviru paketa da povezem sa paypal i aliexprrss-om?
Trebalo bi da možeš.

Opet: ne možeš račun povezivati sa PP. Možeš samo karticu.
Tvoje pitanje je da li karticu koju bi ti OTP izdao uz ćeljeni račun možeš da povežeš. Trebalo bi da možeš (Dina excluded)

Kao što reče kibicer, ne možeš račun, moraš karticu. I da, radi bez problema kartica tj. možeš da je koristiš za online plaćanje.

Nazad
Vrh Dno