A po koji put je presao 57.000 km?
Ja sam vrlo ozbiljan i zaista nemam potrebu da obmanjujem ljude. Auto je zaista prešao 57.000 km iako je star 28 godina. Evo objasniću kako je do toga došlo da je tako malo vožen pa ćete videti i sami o čemu se radi ovde.
Kupljen je u Sarajevu 1986 godine, maja meseca. Moj pokojni otac ga je naravno kupio. Ali, pošto je u to vreme imao Opel Kadet-a iz 1966. godine, Golf II mu je služio samo kao rezevni auto za slučaj kada se Kadet pokvari ili neke druge situacije. Do 1992, kada je Kadet otišao na đubrište u delove, Golf II je prešao neverovatnih 4500 km, jer je moj otac odlučio da ga vrlo malo vozi i da do kraja prvo izdrnda stari Opel Kadet.
Posle toga, od 1992. godine, Golf II je počeo više da se vozi ali opet ne nešto preterano mnogo. Moj pokojni otac nikad nije prelazio previše kilometara, pa ma koje godišnje doba da je u pitanju. Do njegove smrti (novembra 2003.) Golf je prešao samo 43700 km. Posle toga je Golf služio samo da nas jedan rođak odbaci do vikendice jedanput do dvaput nedeljno (to je samo oko 30 km nedeljno), a u periodu od 2005-2008 auto je skoro pa čitavo vreme proveo u garaži i baš retko je vožen.
Ja sam krenuo vrlo aktivno da vozim od juna 2010. godine i do mog preseljenja u Nemačku s njim sam dogurao do kilometraže 52.600 km, otprilike. Od proleća 2010. krenule su intenzivna ulaganja od moje profesorske plate u Srbiji (štedeo sam baš puno da bih ga oporavio da ide kako treba), jer je od dugotrajnog stajanja u garaži dosta toga već krenulo da propada, iako je mogao skoro pa sasvim normalno da se vozi.
Rezultate svih ulaganja videćete vrlo uskoro, samo dok mi se drug vrati sa odmora i fotografiše svaki deo Golfa, pa i unutrašnjost (motor). Ugradio sam LED štopke, LED dnevna svetla, podizače stakala, zadnju parking kameru sa senzorima i KOMPLET su promenjene kočnice, gume, felne druge, sportski volan dodat itd itd...moram da vidim listu pa ću da vam kažem šta je još menjano.
Jedino nisam još ugradio plin, niti mu stavio nerđajući sportski auspuh. U planu su i dalja ulaganja čim na jesen dođem do nekih para.
Ako hoćete, mogu da okačim slike od pre 9 meseci, pa da vidite kako je tada izgledao. Vi kažite.