Šta je novo?

Asus Transformer TF300T - jeftinija alternativa Prime-u

Ma jok, za divno čudo, sve ide najnormalnije :).

Zeza me touch screen. Sada uopste ne detektuje dodir. U stvari, malo radi, mallo ne radi. Cak i YATT detektuje prekide u radu touch ekrana. Da li je neko imao slicnih problema?

Sada trenutno radi.
Ја сам га пре 2 недеље добио са сервиса назад. Замењена му је маична плоча. Али повремено се деси да неће да ради тач, тј кад оћу да променим екран, он се забоде у леву или десну страни и крене да се тресе док не кликнем хом дугме. Некад неће да ми избаци ни мени од сата. Jeдино рестарт помаже...
Неће бити добро ако се настави овако...

imam ja, a imam ga tek 10 dana, u početku nije hteo da radi dodir na desnom delu ekrana dok sam igrao Icy Tower 2 ali valjda je to do igrice... Sada se dešava da nekako zabode touch i kada odem na početni ekran, on se stalno pomera levo desno i kada pokušam da otvorim nešto prebaci me na drugi screen... Nisam zadovoljan time ni malo, jer se javlja već u početku, ko zna kako će biti kasnije... Inače problem se rešava restartovanjem, samo što počinje mnogo da me nervira, restartujem ga 2-3 puta dnevno... Pokušavam da ubedim sebe da nisam bacio 50.000din. za dž, ali ovi problemi me stvarno nerviraju! Inače tablet ko tablet, odličan :) E sada znam šta će biti obavezno za moju sledecu kupovinu :
- Tegra 4 ili MiMo WiFi (Hoću full browsing speed, grafika mi je dovoljno dobra i sa trojkom...)
- 2GB ram-a (mislim da će uskoro postati standard za sve skuplje tablete)
- Stereo zvučnici sa prednje strane !
- Gorilla Glass
- Minimum FullHD rezolucija jer je čitanje očajno...
- I ako budem bio u mogućnosti Super IPS + ekran, premalo je ovo osvetljenje, ja ga ne koristim baš napolju, ali u kolima da...
Ovo što sam upravo naveo je sve ono što želim da moj sledeći tablet ima i što ujedno tf300t nema...

Još nešto, jel i vas smorio ovaj asus home screen posle 5 dana... Nekako mi sada izgleda previše prosto xD

EDIT : Postoji li mogućnost da vratim ICS, zanima me da li će bagova biti tada jer je tablet ipak pravljen za taj os...
dr freeman jel si ti citao ovo ?

dr freeman jel si ti citao ovo ?
Јесам, ал чо'ек је питао је л има још неком да багујем тач... ја сам још пре њега имао проблем са 3G-ом и кечењем на доком. Што се тиче враћања можеш ал губиш гаранцију. Само сервис може да ти врати то ако постоји разлог за враћање. Мада ће ускоро изаћи 4.2 па се стрпи...

Јесам, ал чо'ек је питао је л има још неком да багујем тач... ја сам још пре њега имао проблем са 3G-ом и кечењем на доком. Што се тиче враћања можеш ал губиш гаранцију. Само сервис може да ти врати то ако постоји разлог за враћање. Мада ће ускоро изаћи 4.2 па се стрпи...

E pa ovo nisam znao, za tf300t izlazi update na 4.2 ? :D

Jutros. Android 4.1.1. Stoji, iskren da budem ne sećam se da li je i ranije.

Prilozi

• uploadfromtaptalk1358509724557.jpg
    uploadfromtaptalk1358509724557.jpg
    42.2 KB · Pregleda: 156
Оке, сад је већ прешло сваку меру. Отворио сам мапе на таблету, тражио сам нешто био, и одједном је таблет забоо, и нит хоће да се угаси, нит да реагује, и већ пола сата држи овако... Шта да радим?

Оке, сад је већ прешло сваку меру. Отворио сам мапе на таблету, тражио сам нешто био, и одједном је таблет забоо, и нит хоће да се угаси, нит да реагује, и већ пола сата држи овако... Шта да радим?

Gore ili sa leve strane postoji jedna rupica u koju moras da ubodes spajalicom ili iglom jer je premala, mislim da je ona za taj slucaj. Izvor : Uputstvo za koriscenje :) Mislim da je ova rupica gore, i ne misim gore u 2 dimenzije, u 3.... Edit : Ta druga koja je malo ispod slota sa microSD je valjda neki prijemnik ?

Poslednja izmena:
Gore ili sa leve strane postoji jedna rupica u koju moras da ubodes spajalicom ili iglom jer je premala, mislim da je ona za taj slucaj. Izvor : Uputstvo za koriscenje :) Mislim da je ova rupica gore, i ne misim gore u 2 dimenzije, u 3....

Нашао сам мануал. :) ево сад сам га угасио. Хвала Лаки.

Nego jel jos neko ima problema sa zvukom u snimljenom videu? Kod mene se na snimku cuje neki piskavi zvuk koji mi jako smeta. Sve sam probao , ali mikrofon nesto ne valja. Po netu sam pronasao da velika vecina korisnika tf300 ima taj problem.

E sad, mene zanima (posto sam negde procitao), da moze na izlaz za slusalice da se prikaci mikrofon i da se on koristi za snimanje zvuka. To bi bilo odlicno, jer je steta da ne koristim tablet za snimanje videa, zbog pistanja zvuka. Ako neko nesto zna, moze da podeli. A ja cu verovatno da pozajmim neki mikrofon da probam.

Da, izgleda da gotovo svaki TF300T ima taj problem, pa i moj i prosto mi je neverovatno da ga ne popravljaju. Osim ako nije hardverski problem, onda ***.. A za ovo drugo ne znam, probaj da ubaciš neke slušalice od telefona koje imaju mikrofon, pa vidi da li hoće...

Probao slusalice sa telefona ali nista. Instalirao sam program clear record lite i snima super, ali samo zvuk. Ima opciju za ponistavanje suma. Jos kad bi nasao program za video recording sa audio noise cancellation. Bilo bi lepo.

Da li ima neki program za automatsku obradu snimka za uklanjanje audio suma.

Kod mene se posle nepunih mesec dana koriscenja pojavio problem - naime, staklo koje pokriva ekran i osim njega kompletnu povrsinu sve do ivice tableta sa prednje strane, pocelo je pre par dana da se, samo od sebe, u gornjem desnom uglu i gornjoj desnoj povrsini osetno "odlepljuje", doduse na samoj ivici, i to se evo postepeno siri po duzini ivice... Oseca se i pucketavi zvuk kada prstom dodirnem ta mesta. To, iskreno, nije toliko izrazeno, ali me vec iritira jer ne znam kako ce se tablet dalje po ovom pitanju ponasati (inace je pod garancijom)?
Sta mi savetujete?

Pa nezgodno je to. Moze da se jos odlepi pa da ulazi prasina ispod. I sta da mu radis onda. Cudno je to sto se desava sa ovim tabletima. Ne znam koji ima da je bez problema. I nexus 7 ima gomilu problema sa odlepljivanjem stakla. Izgleda da kontrola kvaliteta u asusu i nije bas neka. Desavalo se sa tf300 da mu pukne staklo kad stoji u docku.

Kod mene se posle nepunih mesec dana koriscenja pojavio problem - naime, staklo koje pokriva ekran i osim njega kompletnu povrsinu sve do ivice tableta sa prednje strane, pocelo je pre par dana da se, samo od sebe, u gornjem desnom uglu i gornjoj desnoj povrsini osetno "odlepljuje", doduse na samoj ivici, i to se evo postepeno siri po duzini ivice... Oseca se i pucketavi zvuk kada prstom dodirnem ta mesta. To, iskreno, nije toliko izrazeno, ali me vec iritira jer ne znam kako ce se tablet dalje po ovom pitanju ponasati (inace je pod garancijom)?
Sta mi savetujete?
Обавезно носи у сервис па нек се они јебавају с тим, чему служи гаранција. Временом може бити само горе, а после ако се скроз одлепи или пукне по ивици треба тебе да окриве...

^
+1

Pa nezgodno je to. Moze da se jos odlepi pa da ulazi prasina ispod. I sta da mu radis onda. Cudno je to sto se desava sa ovim tabletima. Ne znam koji ima da je bez problema. I nexus 7 ima gomilu problema sa odlepljivanjem stakla. Izgleda da kontrola kvaliteta u asusu i nije bas neka. Desavalo se sa tf300 da mu pukne staklo kad stoji u docku.
Не заборави и слаб сигнал Wi-Fi и GPS на Prime-y, но ценим што су делики после GPS dongle. И онај проблем на Infinity-ју стакло које хоће да пуца јер нема добру подлогу тј. уређај је на местима мало шупаљ.

Da... Ne znam za Nexus 7, ali Nexus 7 3G (bar primerak koji ja imam) je bez ikakvih problema ili sumnji na probleme. Generalno je serija sa 3G opcijom pazljivije i bolje uradjena. Onoliko koliko sam citao, vidim da ima zamerki na opsti utisak o kvalitetu N7.

Jel neko koristio neki dobar program za povezivanje TF300T sa PC-em preko wifi rutera, da se mogu gledati filmovi (kao u mreži PC to PC). Ja sam davno probao neke, ali mi se nisu dopali, a i bio neki glupavi, kad se poveže tablet sa pc-em, pc promeni rezoluciju u 1280x800...itd.

Bilo koji file explorer može da streamuje video sa kompa na tablet, npr. ES file explorer ili Solid explorer. Ako si na to mislio?

Bilo koji file explorer može da streamuje video sa kompa na tablet, npr. ES file explorer ili Solid explorer. Ako si na to mislio?

Hvala druže, ES Explorer, sad sam instalirao. Nisam znao da može da se doda lan, super radi, sistem uključivanja u lan ko u sedmici...:D :beer:

Nema na čemu :).

jel ima ovaj tablet microSD na sebi ili samo na tastaturi? i da li je 32gb ili 64gb maximum?

Poslednja izmena:
jel ima ovaj tablet microSD na sebi ili samo na tastaturi? i da li je 32gb ili 64gb maximum?
Max je 32GB ali skladistenje podataka definitivno nije problem na bilo kom transformeru... 32GB ti je dovoljno, preko microSD koja se nalazi u tabletu mozes da povecas za jos 32GB i u docku ima slot za full SD (tu mozes za jos 128GB da povecas...) A mozes i eksterni hd da mu ubodes :)

Ja sam ubacio microsd Patriot 32GB class 10, ali mogu da kažem je loše rešen micro sd slot. Jednom prilikom dok smo putovali, klinci su se zezali na tabletu usput, po dolasku spremam tablet i vidim da kartica samo što nije ispala (srećom). I meni se par puta desilo, da bez veze stisnem taj deo tableta. Trebalo je više biti upušteno, da se samo noktom može stisnuti, ovako na neki osrednji stisak prstom kartica leti napolje...

Poslednja izmena:
Имам питање. Да ли вам понекад таблт дословно пишти? Пошто мени пишти када се пуни тј када је близу 100% и овако се деси да запишти сам од себе. Као да је фазон до електронике.

Baš tablet? Kad je tišna (noću dok se puni), možda se može se čuti iz trafoa punjača.

Nazad
Vrh Dno