Šta je novo?

Asus Transformer TF300T - jeftinija alternativa Prime-u

Baš tablet? Kad je tišna (noću dok se puni), možda se može se čuti iz trafoa punjača.

Јок јок... Кад га ставим да се пуни он пиштуцка. Није исправљаш. Контам да свака електроника пишти када примакнеш уво, ал таблет чујем и са фазон 2метра...

Svašta, to još nisam čuo. Imam tablet skoro godinu dana, jedini iritirajućim problem koji sam par puta imao da se isključi, pa nema šanse da se uključi dok ne nabacim dock (tastaturu), i tamo zaklapanje, otklapanje, totalna glupost. Jel neko imao taj problem i da zna zašto se to dešava (razlog) pa da to ne radim, ili je to ipak neka random glupost.

i tamo zaklapanje, otklapanje, totalna glupost. Jel neko imao taj problem i da zna zašto se to dešava (razlog) pa da to ne radim, ili je to ipak neka random glupost.
Мени се десило 30. вече. Накачим таблет на док, и рестартује се после 3-4 мин. Некад и после 10-15... Ако на то мислиш. А раније, пре сервиса, дешавало ми се да се угаси кад га накачим на док и онда морам да чекам да се сам стартује...

Ne, meni se isključio bez doka, pa se nije mogao uključiti (nije bila baterija ni blizu izdisaja), dok nisam nešto njakao sa dokom (kad je počeo da se puni sa dok-a, tek onda sam uspeo uključiti).

Ne, meni se isključio bez doka, pa se nije mogao uključiti (nije bila baterija ni blizu izdisaja), dok nisam nešto njakao sa dokom (kad je počeo da se puni sa dok-a, tek onda sam uspeo uključiti).

Ovo je vec preterano, meni se sa ovim tabletom desavaju jako cudne stvari...
Nabrjacu nekoliku :
- U svakom klipu kojeg snimim cuje se neko pistanje
- Ne radi sat
- Touch zna da zabaguje opasno, snimicu to sledeci put pa kacim na yt
- kada ga prikacim na dock, nece da se napuni preko 90%
- zvucnik je poceo da hrci posle 3 dana
E sad malo nesto sto ne znam da li je do uredjaja :
Svi browseri pucaju u toku rada sem chrome-a
Sve zivo pocinje da baguje...
I jel ima ovde neko ko zna profesionalno da mi kaze zasto android baguje bez obzira na hw ?
-

Од свега овога ја једино имам проблем са браузером. Зато сам ставио хром, и сад све ради како треба.

Ja, da kucnem u drvo, nemam problema ni sa čim, radi kao sat :).

Jok, sve stock, nije ni rootovan. Ali je ova "nova" verzija bez docka, sa JB.

Sve. Instalirane aplikacije, podaci, osim onih sa sd kartice. A da li će da pomogne, who knows... Proveri prvo da ti neka aplikacija ne pravi lag, imaš aplikacije za praćenje opterećenosti procesora, kao i zauzetost RAM-a, pa vidi u čemu je problem pre nego uradiš factory reset. Meni je na prethodnom tabletu užasan lag pravio mali RAM (512), ali ovde to ne bi trebalo da bude problem. Ja sam ga bar prepunio aplikacijama, ne štedim ga nimalo i radi besprekorno. Jedino kad sam primetio štucanje je kad igram Need for Speed, kad slobodan RAM padne ispod 100mb, onda hoće da štucne.

Sve. Instalirane aplikacije, podaci, osim onih sa sd kartice. A da li će da pomogne, who knows... Proveri prvo da ti neka aplikacija ne pravi lag, imaš aplikacije za praćenje opterećenosti procesora, kao i zauzetost RAM-a, pa vidi u čemu je problem pre nego uradiš factory reset. Meni je na prethodnom tabletu užasan lag pravio mali RAM (512), ali ovde to ne bi trebalo da bude problem. Ja sam ga bar prepunio aplikacijama, ne štedim ga nimalo i radi besprekorno. Jedino kad sam primetio štucanje je kad igram Need for Speed, kad slobodan RAM padne ispod 100mb, onda hoće da štucne.

Vrlo tesko da je zbog ram-a jer retko kad radim neki multitasking i stalno "cistim" ram meoriju u toku koriscenja... I toza nfs, i meni je to tako iako kada sam ga instalirao toga uopste nije bilo... Ipak cu cekati do nekih granica, ovaj lag jos uvek ne smeta previse ali ako bude gore moram da ga reset... Ne verujem da mu prepunjene aplikacije smetaju, na smartphonu sam tako obrisao sve aplikacije koje sam mogao ali lag je isti :) Ukoliko se ovo ne resi u buducnosti ja definitivno idem na iPad :)

Kod mene je isto natovaren sa svim i svacim i nema laga. Ume touch da se zabuni i zbog toga cu definitivno da ga reklamiram.

Nema cak ni pistanja tona na snimljenim video snimcima? Voleo bih to da proveris. Jer kod mene i jos kod mnogih ima.

Evo ja upravo proveravao, nikakvo pištanje tona kod mne ne postoji. Ja lično nemam većih zamerki na ovaj uređaj. Najveća mi je na trajanje baterije, dešava se i poneki restart, doduše retko a i to pripisujem androidu.

Evo ja upravo proveravao, nikakvo pištanje tona kod mne ne postoji. Ja lično nemam većih zamerki na ovaj uređaj. Najveća mi je na trajanje baterije, dešava se i poneki restart, doduše retko a i to pripisujem androidu.

Ja licno mislim da su svi problemi zbog update-a na JB.Ja sam uradio factory data reset i sada nema nikakvih bagova, pa je cak i zvucnik prestao da hrci a mislio sam da je to bio hw problem

Mozda onda da ubacim neku custom rom, posto sam rutovao tablet. Moram da vidim sta ima dobro.

Moze pomoc:imam ovaj tablet i ponekad mi baguje(secka) sve dok ne iskljucim aktivne taskove(valjda se tako kaze)preko task menager-a.Da li postoji nacin da zabranim automatsko pokretanje taskova?(posto mi se desava da cim iskljucim taskove odmah se ukljuce neki drugi i ako te aplikacije nisam pokrenuo)

Moze pomoc:imam ovaj tablet i ponekad mi baguje(secka) sve dok ne iskljucim aktivne taskove(valjda se tako kaze)preko task menager-a.Da li postoji nacin da zabranim automatsko pokretanje taskova?(posto mi se desava da cim iskljucim taskove odmah se ukljuce neki drugi i ako te aplikacije nisam pokrenuo)

Cisto sumnjam da ti baguje zbog toga, ali ajde :
Ides u settings -> developer options i tu nadjes apps i stikliras Don't keep activities.
Nisam siguran ali ovo mi deluje kao najbolje resenje, a ako ti nije dovoljno ovih 1GB ram-a, dodaj jos jedan putem microSD kartice cisto za svaki slucaj...

ja sam izgleda jedini koji nema apsolutno nijednu zamerku, a da mu pritom tablet radi sve bolje i bolje posle svakog apdejta.

Osim onog gašenja što se par puta dogodilo, nemam nikakvih zamerki, sve radi kako treba, svaki abdejt sam instalirao. Imao sam jednom da se tablet isključio na 30 i nešto %, ali jednim držanjem na punjaču 12-tak sati, pa pražnjenjem do isključenja (pročitah to ovde negde), program za bateriju se rekalibrisao i realno pokazuje nivo baterije i izdrži do nekih 3% pre isključenja. Godinu dana koristim, uzeo sam sa dokom.
Ali imam zamerku na fizičke karakteristike, vrlo lako ogrebiv (da se tako izrazim) ekran, nisam primetio na vreme ni nabavio adekvatnu foliju, sad je već toliko izgrebano (doduše ne primeti se sa uključenim ekranom), da se ni ne isplati da kupim. Mislim da je najviše kriv sam dok, svako zrnce prašine koje upadne dok se nosi i malo jače stisne, nakon vremena stvara ogrebotine. Napravio sam neku krpicu (od magične krpe) i to stavljam ispod ekrana kad sklapam na dok pa u futrolu.

Poslednja izmena:
Dark Side je, cini mi se, svojevremeno upozoravao na to grebanje ekrana zrncima prasine kod svih transformera.

Uzeo sam pre par meseci majci Prestigio MultiPad 7.0 Prime DUO, medjutim, ispostavilo se da joj je ekran presitan, a kad poveca slova, mora stalno da skroluje. Ali, posto jos se dopao tablet i sto je najbitnije, uspesno ju je, za sada barem delimicno odvojio od "prve Turske televizije", odlucio sam da joj uzmem nesto bolje, pa je izbor pao na TF300. Tablet je fenomenalan, zaista za par dana instalacije i igranja nisam uspeo da pronadjen neku manu. Jedini bih rekao da mu je ekran na jednom kraju za nijansu slabije zalepljen, jer malo zvace, ali to je tako malo da nemam zivaca da se cimam sa time.
Treba mi preporuka za neku futrolu. Znace, nista fancy, samo da se ne izgrebe. Ja nemam ideju gde se to sada kupuje... Tamo gde sam uzeo je nisu imali.

Poslednja izmena:
KOliko su ove torbice bezbedno zbog tog metalnog zatvarača.

Deluje mi da je on najveća opasnost kad su ogrebotine tableta upitanju

I kod mene svaki video ima ovo pištanje. Slučajno sam otkrio da kada, dok snimam, držim blago pritisnuto mesto na ekranu baš ispod mikrofona (na gornjoj ivici), na snimku nema pištanja. Pretpostavljam da ovo ne može da ima veze sa JB update-om, već da je u pitanju hardverska stvar.

Nazad
Vrh Dno