Šta je novo?

Apple Watch

A i ne mozes ga koristiti kad je baterija dan.😂

Legnes sa 50% i ustanes skoro praznog sata na pos’o.

Kako vama troši sleep tracking toliko?
Meni potroši oko 10%, nekada se probudim i sa 5-7% manje.
Do duše ja ga napunim pre spavanja do 100% i posle kada ustanem tih nekoliko procenata dok ne krenem od kuće. 🤷🏻‍♂️
Series 7 45mm

I ja sam na 7-ici... takodje mogu da primetim da u toku nocu potrosi 8-13%. Moracu bas da proverim, ali nikad nije bilo nesto ekstremno da bih primetio.

Obraticu paznju narednih dana tj noci.

Kako vama troši sleep tracking toliko?
Meni potroši oko 10%, nekada se probudim i sa 5-7% manje.
Do duše ja ga napunim pre spavanja do 100% i posle kada ustanem tih nekoliko procenata dok ne krenem od kuće. 🤷🏻‍♂️
Series 7 45mm
Isto, napunim ga na 100% pred spavanje, taman dok se istuširam i sredim, i kad se probudim bude na oko 90 - 95%, možda se jednom desilo da je pao ispod 90%. SE (2022) 41mm

Isto, napunim ga na 100% pred spavanje, taman dok se istuširam i sredim, i kad se probudim bude na oko 90 - 95%, možda se jednom desilo da je pao ispod 90%. SE (2022) 41mm
Takodje. Uvek se nadje vremena da se dopuni pred spavanje. Pa cak i da legnes sa 50%, sigurno ima vremena ujutru dopuniti za dan koji sledi.

U periodu kada pratim san (sto je periodicno) sat punim ujutu dok se tusiram, brijam i sl. Zgodna rutina, ionako skidam sat dok se tusiram.

Kupih juče watch 7 za 270 evra sa garancijom star šest meseci bh 100%. Još ga nisam upario al nadam se da neće da razočara :)

Ja sam uzeo krajem januara isto S7, prešao sam sa Galaxy Watch 46mm i zaista je mnogo dobar uređaj.
Mnogima smeta baterija ali ja i sa uključenim AOD(ali isključen raise to wake) imam na kraju dana 50-60% batt i nemam problem da ga punom svako veče jer se brzo napuni.
Do duše ja ga baš i ne koristim za Fitness deo, više kao sat i za sleep tracking i praćenje saturacije i pulsa.

Jel ima neki konvertor sa običnog usb na usb c? Da ne kupujem punjač džabe... I jel se sat puni i na druge QI punuače ili samo na onaj magnetić?

Jel ima neki konvertor sa običnog usb na usb c? Da ne kupujem punjač džabe... I jel se sat puni i na druge QI punuače ili samo na onaj magnetić?
Samo njihov, nije QI kompatibilan

Poslednja izmena:
Pa da ali je to opet namenski napravljen taj deo za Apple Watch
Ja koliko sam čitao a i probao na svom QI wireless punjaču, ne može da se puni, pretpostavljam jer nije ravna poleđina

Smislio sam kako da ga punim dok ne kupim punjač. Imam službeni Samsung fon sa usb c ulazom. Ja probao i radi. Napunim fon pa punim sat :D

Jedno početničko pitanje, zašto mi ne izlazi tastatura kad kucam nešto? Samo pisanje prstom i govor. A qwerty nema...

Moraš da izabereš opciju, ja mogu da biram izmedju tastatura, skrabanja i govor.

Zavisi od jezika do jezika čini mi se.

Pa kada primiš poruku i kada pritisnes na reply…
Msm to sad pričam iz glave jer nisam skoro dobio poruku, ali sad ću da proverim. :)

EDIT: Kada primim poruku, odem na reply pa imam pri vrhu polje da sam kucam reply, a ispod iskoče oni generički odgovori… dok skroz pri dnu mogu da biram jezik.

U zavisnosti koji jezik izaberem, drugačije se ponaša. Npr za engleski i nemački, odmah mi ponudi tastaturu. Kad izaberem hrvatski stavi da diktiram, ali mogu i da izaberem da kucam na tastaturi.

Poslednja izmena:
Nema... Sve sam probao, ali tastaturu još nisam video. Nigde mi je uopšte ne nudi

Koji sat imas? Od 7 tek imas tastaturu.

Imam 7 45 mm. Koji god sam probao bila je tastatura, samo moj nema. Nije mi jasno kako. Ako neko ima ideju neka piše 🤦‍♂️

Mora tastatura da bude eng, zadržiš kada ti izbaci neki drugi vid pisanja dole desno i biraš jezik
To se i meni dešavalo dok nisam skontao da kada je naš jezik ne izbacuje tastaturu jer nije podržana
Ja sam recimo stavio eng i hrv jer hrv ima kucanje glasom a eng kada mi baš treba da otkucam
Mene samo malo nervira što ne mogu predikcije one da se ugase ali dobro

Poslednja izmena:
Probao sam i sa menjanjem jezika i ništa. Ne znam šta više da probam. Imam ono kad biram kako ću da kucam pa mi stoji mikrofon koji je uvek siv, ne može da se klikne, rukopis, tastaturu i smajlije. Jedino od toga radi rukopis. Kad kliknem na tastaturu otvori mi se na ajfonu da kucam na telefonu, a na satu piše unesite tekst preko iphone tastature... krajnje glupo

Ne znam do cega je ali je sigurno onda do nekog podesavanja... jer ja kada npr promenim tastaturu kod sebe na satu, menja se direkt i na telefonu i cak uvek imam notifikaciju na telefonu da je promenjena tastatura.

If Scribble is active when you tap a text field, swipe up and tap one of the keyboard language options. To switch back to Scribble, swipe up on the keyboard and tap one of the Scribble language options.

Probao sam i sa menjanjem jezika i ništa. Ne znam šta više da probam. Imam ono kad biram kako ću da kucam pa mi stoji mikrofon koji je uvek siv, ne može da se klikne, rukopis, tastaturu i smajlije. Jedino od toga radi rukopis. Kad kliknem na tastaturu otvori mi se na ajfonu da kucam na telefonu, a na satu piše unesite tekst preko iphone tastature... krajnje glupo
Nije glupo, nego nisi namestio kako treba.

Okaci podesavanja tastature, region i jezika, pa da vidimo dalje. Sa telefona i sa sata.

Izbrosao sam ovo Srpski i sad mi se pojavila kad kucam sms na satu, ali nema u mesengeru recimo...

English US mora da ti bude svuda. Tastatura na telefonu, na aplikaciji za sat, region i jezik.

Kod mene nema opcije da mogu mijenjati format datuma, sistem mjerenja itd. Kad region stavim na US onda mi se i format datuma promijeni (March 20 umjesto 20. March) i u aplikaciji za vremensku prognozu temperatura u farenheitima.... jedino mi dopušta da promijenim u celizijuse, ništa drugo?

IMG_0392.PNG

Aj tamo u podesavanjima, koja si kacio za sat, stavi mirror my iphone umesto custom.

Vrh Dno