Šta je novo?

Apple Watch

Ovako stavite i nema brige.

Ako ne ukopca slučajno odradite restart sata i telefona i to je to...

Prilozi

• B024924F-8658-456E-BC26-FDD1C85824C5.png
    B024924F-8658-456E-BC26-FDD1C85824C5.png
    193.6 KB · Pregleda: 148
  • F626536B-67BD-4490-A063-1EE1A7B55E69.png
    F626536B-67BD-4490-A063-1EE1A7B55E69.png
    133.3 KB · Pregleda: 62
  • D303319E-6526-466B-BD21-3D68AA81A76B.png
    D303319E-6526-466B-BD21-3D68AA81A76B.png
    290.4 KB · Pregleda: 61
Jel vama koji imate vatch 7 i 8 izlazi tastatura svugde ili negde da negde ne? Jel izlazi nekome i u facebook mesengeru na satu?

1AF5C6A4-E53A-4C88-9441-1613AC0A4ADC.jpeg
Pri svakom otvaranju tastature na satu izlazi mi ovo na ajfonu. Bukvalno mi fon vibrira non stop dok čačkam sat... Čemu sat ako ću za svaku poruku da vadim ajfom, otkucam
na njemu i vratim ga u džep

Podešavanja, podešavanja, podešavanja...

Dobro druže, razumem ja sve to, al nema šta nisam probao. Sad je pitanje samo dal je to moguće što ja hoću. Dakle da mi u svakoj aplikaciji izlazi ista tastatura (qwerty)? Ako je moguće naći ću to podešavanje pre ili kasnije...

Da se pohvalim..novim case-om za SE (1st Gen) :)

Prilozi

• CEBD2D03-C804-4ABD-A303-D4B36EA678AB.jpeg
    CEBD2D03-C804-4ABD-A303-D4B36EA678AB.jpeg
    122.4 KB · Pregleda: 127
Da li bi neko bio ljubazan da mi odgovori da li mu qwerty tastatura izlazi baš svuda gde se kuca tekst ili samo u nekim aplikacijama?

Da li bi neko bio ljubazan da mi odgovori da li mu qwerty tastatura izlazi baš svuda gde se kuca tekst ili samo u nekim aplikacijama?
Nisam siguran na kojim sve aplikacijama bi trebalo da izlazi, ali mislim da je messenger jedna od onih na kojima ne izlazi.

Ne svuda, na WhatsApp izlazi a cini mi se za Viber npr ne...Messenger ne koristim, a mislim da za Instagram isto ne vazi.

A pa to je to onda. Ne znam čemu to... Ako već imaju tastaturu neka je stave da izlazi svuda.

Nije do njih, nego do Facebook-a. Kako ne shvatate... Lose radi aplikacija X, kako bre na androidu radi ovde ne radi kako treba ili ima opciju ovu, a ovde nema. Nema veze iOS odnosno u ovom slucaju WatchOS sa tim nista. Oni su im dali tastaturu, na programerima aplikacija je da je ubace ako hoce.

Šta ih braniš ko da su ti neki rod. Kako nije do aplikacije na ajfonu? Nego u svakoj aplikaciji imaš istu tastaturu. I da jeste i da nije do aplikacije nisu smeli to da dozvole. Njihov je sistem i lako su mogli da srede da se svuda isto piše. Ako izaberem jedan način znači da mi je najbolji. Žašto bi mi bio onemogućen u mesengeru, a dozvoljen u sms-u... Krajnje besmisleno. Sistem je njihov i mogu da ga srede kako hoće.

Da, jeste sistem njihov... ali je do aplikacije same, znaci neko odluci da ti mozes i da odgovoris na poruku a neko odluci da ti se samo prikaze na satu. I jednostavno je tako... kao sto je gore vec receno, nije do sistema.

Da, jeste sistem njihov... ali je do aplikacije same, znaci neko odluci da ti mozes i da odgovoris na poruku a neko odluci da ti se samo prikaze na satu. I jednostavno je tako... kao sto je gore vec receno, nije do sistema.
Drugo je to da li možeš samo da pročitaš ili možeš i da odgovoriš.
Ja govorim da kad imaš polje za pisanje, da u celom sistemu bude jedinstven sistem pisanja. A ne svaka splikacija da ima svoj način unosa.
A to da apple ne može to da uradi je u najmanju ruku neozbiljno razmišljanje. Sistem je njihov i mogu da rade šta hoće.
Konkretno to da qwerty tastatura izlazi u svim poljima za pisanje jedan njihov programer može da uradi za dan...

Dobro, ne moze svako da bude tehnicki potkovan, objasni mu se, ako i dalje ne razume zavrsava se prepiska i tako ce biti. Ko razume, razume, ostalo prelazi u spam i tako ce se tretirati.

Pozdrav svima.
Planiram da kupim svoj prvi AW i to SE2. Nikad do sad nisam imala pametan sat. Ono sto me zanima jeste, da li treba da bude u blizini telefona da bih mogla da primam poruke i pozive, ili mogu tipa da skoknem do prodavnice bez telefona a na satu primam pozive i poruke?

Mora da bude u blizini.

Jel to do modela ili je kod svakog tako? Ne znam zašto sam mislila da može na foru esim-a da radi.

moze, ali ne u SRB

Da li postoji neka bitna razlika između SE i SE2, osim sto je drugi noviji?

Kao sto najavljivase rekalibraciju baterije na AW6 novim azuriranjem 9.4 tako i meni zdravlje baterije se poveca za dva procenta.
Vidjecemo koliko ce bolja baterija biti, trebala bi barem.

Meni je,posle 2g i 3 meseca , BH na sestici jos 90 posto.

Kao sto najavljivase rekalibraciju baterije na AW6 novim azuriranjem 9.4 tako i meni zdravlje baterije se poveca za dva procenta.
Vidjecemo koliko ce bolja baterija biti, trebala bi barem.
Može biti bolja baterija samo zbog određene softverske optimizacije, povećanje hralth-a samo po sebi ne znači ništa, samo je sada ispisana tačnija vrednost.

Hteo bih da pazarim po prvi put neki apple watch, generalno mi te neke zdravstvene funkcije poput EKG i temperature nisu neophodne tako da ne razmatram seriju 8 koja je poprilično skupa. Mislio da ga uzmem preko operatera na rate, u yettelu SE serija uopšte nema ali videh da A1 nudi i to obe i prvu i drugu. 1200 din mesečno za SE1 a 2200 za SE2. Isplati li se davati 1000 dinara više za SE2 s obzirom da je eto noviji čip, ili postoji čak i treća opcija koja je trenutno baš kod njih na snizenju- serija 7 za 2000 mesečno, čak jeftinija od SE2? Koja je po vama neka best buy opcija za nekog ko nikada do sada nije koristio smart sat?

Sa serijom 7 nećeš pogrešiti. Ja lično imam SE 2 i prezadovoljan sam.

Ja sam prezadovoljan Serijom 7.
Najviše sam uzeo S7 umesto SE2 zbog AlwaysOn-a i malo tanjih ivica, mada to oko ivica mislim da se navikne čovek i na deblje, da to nije toliko strašno.
Probao sam varijatnu da mi je Always On uključen i Raise to wake isključen i pokazalo se kao jako dobra kombinacija da se stalno vidi sat a da nije potrošnja baterije velika(dan se završi sa više od 50% uvek).
Health mogućnosti su zanimljive neko vreme i posle se i ne obraća pažnja toliko na njih.

Što se tiče razlika između SE2 i serije 7, sem always on displaya i tih nekih zdravstvenih funkcija nema neke velike razlike ili ima? Tipa baterija, performanse i generalno izdržljivost na habanje? Ima li potrebe za tim nekim dodatnim zaštitama kao za telefone, staklo-okvir ili šta već ide za satove? Inače sam skoro uzeo IP 14 pro, pa eto gledam da uparim neki njihov sat a da me ne baci u neki veliki dodatni trošak, zato ne razmatram skuplje modele poput serije 8 jer nisam neki zahtevan korisnik, već mi treba samo za neke osnovne stvari, tipa plaćanje apple pay, notifikacije, poruke i slično.

Za te potrebe sasvim je dovoljan SE2.
Ekran se grebe pa se grebe, ja posle par meseci imam neke baš plitke ogrebotine koje se vide pod uglom samo, meni ne smeta.
Lično mi nema poente zaštitno staklo na satu, postoji ali po meni narušava sam izgled i ugođaj.
Ne računajući AOD i dodatne health funkcionalnosti razlika je u veličini ekrana jer su ivice manje na S7, zbog čega SE2 nema tastauru.
AkMYmPn.png

Takođe, uz SE2 se dobija sporiji punjač od onog koji dolazi sa S7/8/Ultra.
Ostalo je manje-više slično.

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno