Šta je novo?

Apple Watch

Pozdrav ljudi, jel vidite vi neku vecu prednost kupovine LTE verzije u odnosu na GPS? Za nekih 200€ imam S6 GPS a za 50-ak € vise vec LTE. Mislim spec su jedno ali u praksi sam navikao da je tel uvek uz mene. Ili sam sam sebi vec odgovorio? 😄

Koliko sam razumeo prepreka za to je zakon, tako da ne ocekujte skoro GSM podrsku...

Kako sam azurirao svoj AW6 na 9.3.1 baterija je mnogo bolja. Sad je na 72% a skinut je u pola 6 sa punjaca. Ranije bi bio na 50-tak %.

Da li neko koristi neku watch faces app, malo smaraju ove default-ne :)

Ako mi stigne poruka na fon, da li se na satu odmah ispisuje ili me samo obavesti pa moram da čačnem nešto na satu da bih pročitao

Zavisi gde ti stize poruka. Prikazuje imessage, FB mess, ne prikazuje viber poruku samo da su ti pisali.

Ako tebi ne prikazuje viber poruke, onda ti nisi nesto podesio kako treba jer sve stize na sat,nema potrebe cackati telefon.

Viber je smece. Naidje period kad ne dolaze notifikacije, onda naidje kada sve radi besprijekorno.👀

Ne mislim da li stize ili ne nego da li kad stigne poruka sat se upali i odmah ispiše bez da ga pipnem

Da sad vidim, nemam ga instaliranog na satu. Mozda je to problem :))

Tako je. Ako i ne pogledaš odmah i ekran se ugasi, kada pomeriš ruku i pogledaš u sat, opet će se videti poruka

A kako je sa pozivima? Jel kad me neko zove i javim se na sat zvuk ide preko sata, a kad se javim na telefon zvuk ide preko telefona? Jer glupo bi bilo da se javim na sat pa moram da vadim telefon

Tako je.

Kako sam azurirao svoj AW6 na 9.3.1 baterija je mnogo bolja. Sad je na 72% a skinut je u pola 6 sa punjaca. Ranije bi bio na 50-tak %.
Da citiram samog sebe. 😂
Taman mi je na 9.3.1 bila bolja, da li sad uopste rizikovat i azurirat kad puste 9.4? 🤔

Cao ljudi,

Planiram da uzmem po AW7, jel i dalje neke stvari ne rade kod nas ( primer ecg?) Ako ne radi, kako ste zaobisli te restrikcije?

Sta je sad best buy, 7 ili 8?

I ja se vec dugo lomim isto da li da uzmem sat. Ako bih uzimao bio bi to 7. 8 je isti samo što ima merač temperature.
Ja bih uzeo preko oglasa neki sa 100% baterijom. Ne pada mi na pamet da dam za prethodnu seriju sata 66000, a toliko košta i najnovija. Bilo kako bilo za sat je mnogo.
Eventualno na rate možda uzmem al tako 8 ispada 75000.
Na oglasu 7 košta 250-350 evra što je prihvatljivo.

Juče sam čačkao na ušću i 7 i 8 i čini mi se kao da je 8 veći a ustvari nije. U svakom slučaju i 7 i 8 su ostavili dobar utisak na mene.

EKG je upitno koliko je relevantan, aktiviras tako kad odes u neku zemlju EU ili do granice da se telefon nakaci na tu mrezu.

Ma EKG je po meni glupost, to je jedina funkcija na satu koja nije dovedena na prihvatljiv (da ne kažem savršen) nivo. Prvo, jer ne znam šta bih sa EKG-om inače radio, a drugo ehokardiogram izgleda kao da ga je dete rukom crtalo. Inače nemam problema sa srcem i EKG je uvek besprekoran.
Što se merenja temp tiče, to radi ali ne na način na koji smo navikli. Dakle, ne prikazuje apsolutnu tempereaturu već relativnu temp zgloba ruke. I to merenje radi samo u toku noći. Možda ima više logike ako se upari sa cycle trackingom ali nisam testirao:)
Merenje kiseonika u krvi je prilično diskutabilno - od korone imam onaj oksimetar na prst i tu je merenje uglavnom u opsegu 92-98% što su normalne vrednosti. Kod sata, merenja su 84-100% tako da ne znam šta da mislim.
Voleo bih i nadam se merenju šećera u krvi ali tu odstupanja nisu dozvoljena, odnosno moraju biti precizna ako će biti kao kod kiseoonika, možda bolje da sačekaju dok ne usavrše
Sve ovo što sam naveo je na AW8

I ja cekam merenje secera.. i platio bih takav Apple sat koliko god da kosta.

Merenje kiseonika je jako lepo meni pogadjalo u 1-2% kako kad, nekad i tacno. Otkucaji mi isto dobro pogadja. AW7 u pitanju.
Sto se tice EKG-a, vise je ono sto javlja AF, nego EKG i ja znam dvoje ljudi koji su zbog AF notifikacije otisli kod doktora i otkrili nesto. Znam da kad mi je taj poznanik pricao, da se doktor smejao kako je sat to pogodio.

A mi nikad da se provozamo i aktiviramo ...

Provozacemo se, cekaj malo da se oporavim :D

pre neki dan sam uzeo se2 44mm i ne mogu da verujem da je staklo toliko osetljivo na ogrebotine,bas sam razocaran
Neka aplikacija za pracenje sna ako moze preporuka

AutoSleep, iOS Health app...

pre neki dan sam uzeo se2 44mm i ne mogu da verujem da je staklo toliko osetljivo na ogrebotine,bas sam razocaran
Neka aplikacija za pracenje sna ako moze preporuka
Kod mene baš drugačije, isto SE druge generacije uzet u novembru i evo i dalje bez i jedne ogrebotine. Što se tiče spavanja meni je default health app super.

Mislim da apsolutno nema potrebe ici na 3rd party sleep tracking nakon watchOS9, default je odlican a mozda i najtacniji.
Ko zeli da prati spavanje najpreciznije moguce nece koristiti Apple Watch. :)

Nazad
Vrh Dno