Šta je novo?

Aplikacije za Android OS - DISKUSIJA, PITANJA I ODGOVORI

Dugo već koristim navigaciju u kolima te nisam pratio razvoj situacije, koje app navigacije proporučujete i da li sve troše mobilni internet?
Po mogućnosti što jednostavnije, mada pretpostavljam da je to sve vrlo slično, kako bi se jedan sedamdesetogodišnjak što lakše snašao.

Da li ima neka aplikacija za pregled ili obradu slika koja može da napravi ili pusti brzi slideshow od slika u jednom folderu sa vise slika u sekundi recimo 2 ili 3 umesto da se slike menjaju na 1 ili 2 sekunde kako je to rešeno u svim programima koje sam dosada isprobao ?

Ako takve aplikacije nema da li ima li neka jednostavna besplatna aplikacija koja je u stanju da pretvori 2000 slika u jedan video zapis u trajanju od 10 minuta ? (Muzika nije neophodna kao i tranzicija između slika dovoljno je samo da je program u stanju da napravi jednostavan video ili gif fajl u kome ce se prikazati sve izabrane slike za zadato vreme.)

Ako takve aplikacije nema da li ima li neka jednostavna besplatna aplikacija koja je u stanju da pretvori 2000 slika u jedan video zapis u trajanju od 10 minuta ? (Muzika nije neophodna kao i tranzicija između slika dovoljno je samo da je program u stanju da napravi jednostavan video ili gif fajl u kome ce se prikazati sve izabrane slike za zadato vreme.)
Udji u prvu foto radnju i pricaj sa gazdom..Oni se bave fotografijom i u toj su prici,verovarno znaju te aplikacije jer su i oni koristili i koriste.

Da li ima neka aplikacija za pregled ili obradu slika koja može da napravi ili pusti brzi slideshow od slika u jednom folderu sa vise slika u sekundi recimo 2 ili 3 umesto da se slike menjaju na 1 ili 2 sekunde kako je to rešeno u svim programima koje sam dosada isprobao ?
Nije Android:

Jeste Android:

Poslednja izmena:
Мени у галерији на телефону има та могућност да се направи видео од одабраних фотографија (Хонор М6П).

Jel ima neka aplikacija za pracenje berze metala, konkretno mi treba za cink?

Da li se još nekom dešava da mu Vivaldi izbaci crni ekran, bilo koji sajt da otvorim isto se dešava.
Jedno vreme radi normalno pa onda opet crni ekran, i to tako od juče se dešava.

Odmah probam drugi broswer i sve radi normalno, samo Vivaldi pravi problem.

Prilozi

• Screenshot_2025-02-22-16-31-35-790_com.vivaldi.browser.jpg
    Screenshot_2025-02-22-16-31-35-790_com.vivaldi.browser.jpg
    22.1 KB · Pregleda: 39
Trebao bi sa Samsung-a na Honor prebaciti sve aplikacije koje imam ali onako kako sam ih konfigurisao. Da li ima tako neka aplikacija da mi ustedi muku?
Preko gmail-a mi je sve downloadovano sa play-a sto sam imao instalirano na Samsungu.

Imam jedno pitanje,
ubi se trazeci, nikako ne vidim kako se izlogovati iz youtube aplikacije?
Gledam u promeni naloga ali ne vidim.

Settings-switch account- use youtube signed out.

To ovde nema ili je na nekom drugom mestu?

Prilozi

• IMG_20250331_115508.jpg
    IMG_20250331_115508.jpg
    42.8 KB · Pregleda: 25
Probaj kliknuti na manage accounts,mozda se onda pojavi opcija.

Pokusaj Manage accounts - > Google - > klik na svoj nalog pod Accounts - > onda na "More" (pri dnu tri tačke) - > na kraju se pojavi opcija Remove account.

Naravno da sam pitao AI, naravno da sam pitao YouTube.
Sve što oni govore , to kod mene ne radi.
Kreirao sam Family u Google PS, imam jednog člana, aktivirao sam besplatan YouTube Premium [Family], na mesec dana i sve to funkcioniše.
Sada bih hteo da tim članom familije da podelim pat kupljenih aplikacija i igrica.
Sve što sam pokušao, na kraju je rezultiralo da kada, sa telefona člana familije, odem na tu plaćenu igricu u njegov PlayStore, ne vidim ništa , osim da se ponovo kupi ta igrica/aplikacija.
Zna li neko kako se aktivira da besplatno delim igrice i aplikacije?

Na Applu to radi tako da developer mora dozvoliti da se program ili igra moze deliti,nema veze s tim ko je u familiji. Ne znam kako je na Androidu. Ovde pise ,kod svake aplikacije,mozes li je deliti ili ne pa znas na cemu si.

Čak sam i Parental Control stavio na off i plus sam tom članu Purchase approvals prebacio na No approval required.
Inače, moja Library lista je prazna, a kada odem na Budget & History, kompletan lista kupljenih aplikacija igrica je tu.
Nemoguće da nijedna aplikacija, ni igtica ne dozvoljavaju da budu podeljene preko Google Family?
Screenshot_2025-03-31-16-17-28-851_com.android.vending.jpg
Svaka aplikacija i igrica , koju sam kupio, pokazuje takav isti meni, a na drugom mestu ne vidim gde bih mogao ds da im omogućim deljenje.

To je ono što bi jednostavno kada može komplikovano, sve je vise tih opcija koje sa search tražiš, a nekada u dva-tri klika sve završiš.

Da li postoji android app koji može da uradi sledeće, na startovanju da pusti nečujan audio zvuk, kao što Kodi ima tu opciju. Ako duže vremena nemam audio u kolima (car multimedia), ekvilazer se "pokvari" i dobijem default (užasan) bas.

Treba mu nesto sto pusta jako tih (maltene necujan) zvuk, jer ako nema zvuka neko vreme, ekvalajzer na multimediji mu se vrati na Flat/default podesavanje.

Tako da mu treba nesto sto ce da mu "svira" nepostojeci zvuk i samim tim drzi ekvalajzer na zeljenom podesavanju sve dok ne pusti muziku.

Treba mu nesto sto pusta jako tih (maltene necujan) zvuk, jer ako nema zvuka neko vreme, ekvalajzer na multimediji mu se vrati na Flat/default podesavanje.

Tako da mu treba nesto sto ce da mu "svira" nepostojeci zvuk i samim tim drzi ekvalajzer na zeljenom podesavanju sve dok ne pusti muziku.
tako je. Kodi ima tu opciju i ne gasi mi audio na risiveru, a dok nisam to uključio, risiver mi je "pucao" pri startu nekog audio, jer ode u sleep.
opcija je: "send low volume noise"
sad ima sličan problem, samo u kolima.

Nazad
Vrh Dno