Šta je novo?

Aplikacije za Android OS - DISKUSIJA, PITANJA I ODGOVORI

Mora prvo malo rucno pobrisati da bi uopste mogao da je instalira.

Na telefonu dobijam poruku da nemam memorije pa nemože da otvori aplikacije, a ne može ni da instalira. Ima li neka aplikacija da počisti smeće.

Mora prvo malo rucno pobrisati da bi uopste mogao da je instalira.

Kao sto je Jericho rekao, moras prvo da obrises nesto da bi instalirao aplikaciju koja ce jos vise da obrise djubreta.

Tako da ti je moj predlog da prvo vidis aplikacije koje imaju dosta kesiranog pa da obrises taj kes, da oslobodis memorije i onda npr SD maid da instalras skeniras fon i obrises sta ti nudi.

Jos jedan predlog ti je da npr kroz gphotos obrises slike i snimke koji su ti backupovani, ima opcija da to automatski uradi gphotos za tebe.

Nije u pitanju korisnički prostor već sistemski, brisanje slika i videa malo će pomoći
Mora se oprazniti keš kao što je već pomenuto i verovatno neke od samih glomaznih aplikacija.

Користим CalyxOS на свом Pixel 7a телефону и, из разлога приватности, системске прекидаче (оне плочице у брзим подешавањима) за микрофон и камеру држим готово стално искљученим.

Тражим решење (апликацију или неку поуздану методу) како бих постигао следеће:

1. За обичне телефонске позиве (преко стандардне апликације за позивање):
    • Аутоматски укључи микрофон када долазни или одлазни телефонски позив започне.
    • Аутоматски искључи микрофон када се позив заврши.
  2. За видео позиве у апликацијама трећих страна (нпр. Вибер, WhatsApp, Signal):
    • Аутоматски укључи и микрофон И камеру ако долазни видео позив стиже од одређеног, унапред дефинисаног контакта са беле листе (whitelisted).
    • Аутоматски искључи и микрофон и камеру када се видео позив са тим контактом са беле листе заврши.
    • За видео позиве од било ког контакта који није на белој листи, или ако ја покренем видео позив, микрофон/камера би требало да остану подразумевано искључени (захтевајући да их ручно укључим преко прекидача).
  3. Ручно управљање:
    • За све остале сценарије, попут ручног отварања Google Camera апликације или било које друге апликације која би могла да затражи приступ микрофону/камери, није ми проблем да ручно укључим прекидаче по потреби. Аутоматизација би требало да се примењује само на горе описане сценарије позива.
Разумем да је ово сложен захтев, посебно део око детекције "одређеног контакта" унутар VoIP апликација трећих страна.
Свестан сам да би Tasker, потенцијално уз ADB команде за контролу sensor_privacy подешавања (нпр. cmd sensor_privacy enable/disable 0 mic и cmd sensor_privacy enable/disable 0 camera након додељивања WRITE_SECURE_SETTINGS дозволе), могао бити начин да се делови овога постигну, посебно за део са стандардним телефонским позивима.

Међутим, детекција "одређеног контакта" за видео позиве пре него што је позив у потпуности активан (како би се микрофон/камера укључили за тај позив) делује као највећа препрека. Нисам сигуран како поуздано детектовати ID позиваоца унутар апликације као што је Вибер и затим селективно активирати прекидаче.

Да ли неко зна за постојећу апликацију која нуди овакав ниво детаљне контроле приватности (прекидача) на CalyxOS/Android систему, свесне контекста?
Или, ако је Tasker (можда са додацима попут AutoInput-а за интеракцију са корисничким интерфејсом/праћење обавештења) најизводљивији пут, да ли неко има искуства или конкретне предлоге како поуздано имплементирати детекцију "одређеног контакта за видео позив" и накнадну аутоматизацију прекидача?

Било какве идеје, смернице или алтернативни приступи би били веома цењени!

Хвала унапред!

Poslednja izmena:
Nema problema
Nauči programiranje, napravi takav app, rutuj svoj mob, izbaci iz ROM-a sve što je sumnjivo i nepotrebno, kreiraj svoja firewall rpavila i integriši ih u sistem ...
😁

Apropos "privatnosti", nađi npr Nokiju 3210 ... ili nešto modernije, tipa Ghost Phone 4

Poslednja izmena:
+1 za ove zahteve za auto enable/disable mic Kad se otvori neka app. Ako neko zna za neku takvu nek javi :)

A za white-list kontakt, msm da je to gotovo nemoguće ako sama app ne pruža tu info, a ni jedna skoro ne pruža (da ja znam). Eventualno možda neka što snima ekran sama pa da prepozna neke reči i na osnovu njih, ali msm da ti to tek nije prihvatljivo po pitanju privatnost.

Za razliku od ovih sto ismevaju privatnost, ja podržavam borbu da zadržimo taj mali postotak privatnost koji je u našim rukama.

Mislim da većina u stvari nema pojma da je taj postotak zapravo nula
Nebitno da li ste na IOS-u ili Androidu

Jesam prethodni post napisao u malo šaljivijem tonu, međutim, apsolutno je istinit
Plus što bih morao da dodam da bi trebalo zapravo (skoro) svaku app koju koristite da dobro "obradite" i tek potom je instalirate

da li još uvek radi ona fora da mogu da se kupuju APP preko Indije ? Ako je odgovor "da" neka keko objasni kako.

VPN i fake loc app. Uz brisanje GP keša
Važi za bilo koji deo sveta

Jel zna mozda neko kako sa google photos da preuzmem sve slike odjednom?Nekako sve da stikliram i preuzmem?

Mislim da moras da se logujes na web sajt google photosa i odatle da skines.

Jel zna mozda neko kako sa google photos da preuzmem sve slike odjednom?Nekako sve da stikliram i preuzmem?
Најбољи начин за то ти је преко https://takeout.google.com преко тог конкретног џимејл налога са ког желиш да преузмеш.
Селектујеш само "google photos", остале дештиклираш. Питаће те на следећем кораку у колике зип фајлове то јест архиве да ти спакује (типа 2Гигабајта, 5Гигабајта итд.) изабери вредност која ти одговара, и линк до комплетне архиве гугл фотки и видеа ће ти стићи директно на тај џимејл када буде готово архивирање. У зависности од величине галерије (нпр преко 200-300Гигабајта може да потраје архивирање дан два). Нема никаквих ризика да ти обрише ишта од садржаја (слике видео итд из галерије саме гугл фотос апликације и клауд сервиса). Колико знам ово је најлегитимнији начин.

Proslediću i tebi PP, no problem

Pozdrav svima,
Imam problem na mobilnom telefonu Xiaomi 14T Pro. Problem je taj što kada dobijem poruku od operatera kad imam propušten poziv sa nekog broja taj broj telefona nije linkovan (tj. broj telefona nije podvučen). A kad dobijem poruku od operatera da je korisnik ponovo dostupan ili da korisnik više nije zauzet ti brojevi telefona su linkovani.
Jel zna neko kako rešiti da i propušteni pozivi budu linkovani?
Hvala unapred :)

Koja mreža? Možda da promeniš aplikaciju? Chomp npr. piše naziv kontakta umesto broja (ako je u kontaktima).

Ja sam u mts mreži. Što se tiče linkovanja broja telefona, kad dobijem poruke od A1 i od mts ista je situacija što se tiče linkovanja broja telefona. To se dešava u aplikaciji Google Messages.

Meni je u A1 to ok, broj je "podvučen" (dakle, poruke "Ko te zvao") u Google Messages. Pogledaj da li su date sve dozvole Google Messages.

Promeni aplikaciju, ko koristi sms Google Messages je jedna od najlošijih opcija.

Ja koristim takođe, ali pošaljem 10 poruka mesečno, od toga 9 za parking. Ko ozbiljnije koristi imaće više koristi od alternativa.

I takva specijalna aplikacija za plaćanje parkinga u pozadini koristi SMS aplikaciju. Ako SMS-ove šalješ samo zbog toga onda je potpuno nebitno ko će da šalje SMS.

Pa da naravno da mora nekako da pošalje taj SMS na određeni br. ali je sve olakšano, auto-unos tablica, zona, grad… Tvoje samo da potvrdiš.

Koristim aplikacije za parking, ali su zbog Android dozvola limitirane i mora se na kraju poslati SMS iz aplikacije. Nebitno je za ovu priču.

Nazad
Vrh Dno