Šta je novo?

Android navigacija i mape

Na mom Honor Magic 6 Pro takođe ima navođenje na srpskom.

Prilozi

• Screenshot_20250105_193256_com_here_app_maps_MainActivity.jpg
    Screenshot_20250105_193256_com_here_app_maps_MainActivity.jpg
    71 KB · Pregleda: 28
Jesi probao da prebaciš TTS na hrvatski?

Nema ni on da se izabere. Ranije je znam mogao da se skine Srpski, bio je problem na relaciji sa Samsug - Here, ali sada nema ni da se skine.

Here i Samsnug (domaći, kupljen u Yetel) nema izbor za Srpski glas?
Probao na par mesta kao dole na slici u prilogu i ne nalazim ga, ima li rešenje?
Verovatno koristiš Samsungov mehanizam za čitanje teksta. Kao što ti piše gore, dodirni "Pokušajte da promenite mehanizam" i promeni ga u Guglov. Posle toga bi trebalo da ti se pojavi Srpski.

Jesam, ima tri slike i to je na jednoj, nema ni tako. Dzabe pišu ljudi koji nemaju Samsnug, prebaciću pitanje u Samsnug deo.

Ja imam Samsung. Prva slika koju si okačio je lista jezika sa Samsung mehanizmom, druge dve su iz Here aplikacije. Ti si išao na točkić za menjanje podešavanja Samsung mehanizma, a trebao si da dodirneš tu gde ti piše

Željeni mehanizam
Mehanizam za Samsung čitanje teksta

i izabereš Prepoznavanje i sinteza govora od Google-a

Da li je još nekome Waze iznenada prestao da prijavljuje speed trapove, odnosno kamere za brzinu usmeno? Sada mi samo izađe na dnu ekrana speed trap in 150m npr. a nekada je i usmeno govorio "speed camera reported ahead".

Proverio sam da li je do podešavanja da se nije slučajno isključilo to ali nije.

Da li neko zna nešto o tome? Da nije slučajno zakon promenjen kao u Francuskoj gde je ta funkcija u Waze-u isključena?

Glasovno, ne usmeno :)
Verovatno neki apdejt, mislim sistemski ili guglov, a ne Waze-ov

Da li je još nekome Waze iznenada prestao da prijavljuje speed trapove, odnosno kamere za brzinu usmeno? Sada mi samo izađe na dnu ekrana speed trap in 150m npr. a nekada je i usmeno govorio "speed camera reported ahead".

Proverio sam da li je do podešavanja da se nije slučajno isključilo to ali nije.

Da li neko zna nešto o tome? Da nije slučajno zakon promenjen kao u Francuskoj gde je ta funkcija u Waze-u isključena?

Da nisi slučajno nešto greškom uklonio od zvučnih podešavanja?
Kada zadaš destinaciju, klikni dole na ovaj mali zvučnik i onda će ti se podići prozorče sa podešavanjima za zvuk, pa tu provjeri šta imaš trenutno u podešavanjima.

1000030218.jpg1000030217.jpg

Da nisi slučajno nešto greškom uklonio od zvučnih podešavanja?
Kada zadaš destinaciju, klikni dole na ovaj mali zvučnik i onda će ti se podići prozorče sa podešavanjima za zvuk, pa tu provjeri šta imaš trenutno u podešavanjima.

Pogledajte prilog 477431Pogledajte prilog 477432
Sve je uključeno, to sam prvo proverio, čak sam i reinstalirao app više puta, jednostavno ne govori više za speed trap nikada.

Tebi radi?

Sve je uključeno, to sam prvo proverio, čak sam i reinstalirao app više puta, jednostavno ne govori više za speed trap nikada.

Tebi radi?
Da, barem je radilo prošle sedmice.
Kada si primjetio da je prestalo da radi?
Pogledaj ove parametre isto.

1000030227.jpg1000030228.jpg

Par dana sam se vozikao i sve radi ok.

Pitanje za kolege forumase, da li ima live/uzivo kamere na granicnom prelazu Bajmok?

Par dana sam se vozikao i sve radi ok.

Pitanje za kolege forumase, da li ima live/uzivo kamere na granicnom prelazu Bajmok?
Pre neki dan mi je posle nekoliko meseci prvi put rekla speed camera reported ahead, I mislim da sam shvatio da je problem samo kada je povezan telefon na bluetooth auta, sve ostalo što izgovara se čuje normalno preko bluetootha, ali za kamere ne izgovori ništa

moraću još ovih dana da testiram kada budem imao vremena

Znate li postoji li neka esim kartica direktno od operatera u nekoj od EU zemalja koja može da se kupi online, osim poljskog Orange-a? U Hrvatskoj se mogu kupiti samo na licu mesta. Prošle godine sam kupio gruzijsku tako, sećam se da su imali dobre roaming ponude za EU.

Mozes da pogledas i aplikaciju airalo na google play ako koristis android....

Za kratka putovanja od par dana mislim da je najpovoljniji Roamify

Nazad
Vrh Dno