Šta je novo?

Aplikacije za Android OS - DISKUSIJA, PITANJA I ODGOVORI

Kako? Meni svaki app za Tel, ili tablet prepozna kao app za tv i traži onaj kod iz "moj sbb" aplikacije. Na sbb nalogu ima 5 uređaja na kojima možeš da gledaš Eon (tel, tablet) i samo jedan Smart TV. E meni treba Eon app za Tel, koji radi na Box-u android tv.
Kod mene na Android TVu odradim login u EON i unutar aplikacije sve funkcionise dok ne probam da pokrenem neki kanal,tad me izbaci iz aplikacije... da l je neko imao slican problem?

Jel ima neka dobra aplikacija za android koja omogucava precizno merenje sitnih delova pomocu kamere telefona?

Nesto slicno ovoj java aplikaciji:
https://imagej.nih.gov/ij/features.html

Treba mi pre svega za male masinske delove (osovinice npr).

Slikao bih sa redmi note 9 pro koji koliko videh ima dobar makro senzor od jeftinijih telefona.

Poslednja izmena:
Trazi AR ruler u prodavnici, pa testiraj koji ti se dopada.

Ne znam da li pisem u pravoj temi, al ajde...

Da li neko zna foru da se sacuvane wifi mreze prebace sa jednog telofona (stari) na drugi (novi)?
Napomena, oba telefona nisu rootovana.

Varijanta preko backup google account ne sljaka..

Trebalo bi da ti dozvoli da šeruješ šifre preko QR koda, ali to se radi pojedinačno. Ne znam kako sve odjedanput da prebaciš.

Sent from my ASUS_I003DD using Tapatalk

To moze za mrezu na koju si trenutno povezan. Za ostale sacuvane nedozvoljava tu opciju.

Da li neko zna zasto kad okrenem call centar banke, pa kad mi nudi opcije za pritiskinje tastera sta da odaberem, iste pritiskam ali nista ne reaguje, ne mogu da odaberem ni jednu opciju da bi stupio u kontakt sa operaterom.Koristim True Phone, probao i sa dialer koji dolazi sa romom ista situacija..

Rešio sam jednom aplikacijom dva problema, nedostatak back pokreta prilikom korišćenja launčera i lako i brzo zaključavanje. Kako sada lakše i brže kontrolišem telefon. Ovo je spas.

https://play.google.com/store/apps/details?id=cc.rome753.swipeback

Послато са Mi A3 помоћу Тапатока
Ja sam kupio FNG i baš sam zadovoljan kako lepo radi.
Probaću i ovaj, ima mogućnosti za više gestova, a meni toga nikad dosta :)

Koliko im je "pro" verzija?

https://play.google.com/store/apps/details?id=com.fb.fluid
Ovo na huawei ima standardno odavno...

Huawei P30
Mislim da ima od ove godine i nije ni približno dobro kao FNG :)

Ja sam imao na p10 pa sada na p30.

Huawei P30

Da li neko zna zasto kad okrenem call centar banke, pa kad mi nudi opcije za pritiskinje tastera sta da odaberem, iste pritiskam ali nista ne reaguje, ne mogu da odaberem ni jednu opciju da bi stupio u kontakt sa operaterom.Koristim True Phone, probao i sa dialer koji dolazi sa romom ista situacija..
Neko?

Iskljuceni su ti DTMF zvuci, nema veze sa dialer-om.

Da li netko zna aplikaciju sa kojim mogu spojiti dva videa ali bez ponovnog konvertiranja...ostane originalna kvaliteta i traje puno kraće nego kad radi konvertiranje?

P40Pro+ & Tapatalk

Koja je trenutno najbolja free aplikacija za merenje koraka na androidu?

Ako ne nađeš gde uključiti DTMF ton, možeš jednostavno uzeti drugi telefon i približiti ga svom dok si u pozivu i na drugom pritisnuti broj koji ti treba, tvoj telefon će čuti taj zvuk, a samim tim i centrala.
Ja tako nekad zaobilazim govorne servise kada mi ne reaguju na softphone tastere.

Sve sto sam nasao u pretrazi za DTMF je ovo iz prilozenog SS. Kad se klikne na tu opciju ima da se izabere jacina, meni stoji na 15,a moze da se izabere od 5-60.Da li treba da stavim vecu jacinu? Po ovome DTMF ton nije bio iskljucen ili je nedovoljno pojacan?
c015f0af368967323b4b4f6985e6c096.jpg

Rešio sam jednom aplikacijom dva problema, nedostatak back pokreta prilikom korišćenja launčera i lako i brzo zaključavanje. Kako sada lakše i brže kontrolišem telefon. Ovo je spas.

https://play.google.com/store/apps/details?id=cc.rome753.swipeback

Šteta što ima samo akcije sa strana ekrana, ali ne i sa dna. Ostajem na FNG.

A da odgovorim sam sebi, pro verzija Swipebacka je 2EUR :)

Da li je moguće nekako da bez root-a "otkačim" app da je ne prepoznaje play store?

Sent from my OnePlus 7T Pro using Tapatalk

Šteta što ima samo akcije sa strana ekrana, ali ne i sa dna. Ostajem na FNG.

A da odgovorim sam sebi, pro verzija Swipebacka je 2EUR :)
I ja, pobrisao sam sve i čekam da se Google siluje i omogući navigaciju bez tastera i nezavisnim pokretači a.

Којом апликацијом могу да копирам Смс-ове и листу позива на Гоогле налог?
Користио сам СМС бекап али већ годину дана не ради.
565e9ce43e436ac7d0a312110e58ced3.jpg

Послато са Mi A2 6/128 уз помоћ Тапатока

Ja sam sa ovom pre neki dan to odradio.
https://play.google.com/store/apps/details?id=com.idea.backup.smscontacts

Koja beše app za modifikovanje aplikacija da ih GPlay "ne vidi" više (i koju opciju biram)? Imam jednu kutiju su uništili apdejtom pa neću da je stalno preskačem u apdejtima.
Takođe, koristio sam ovu aplikaciju prije nego sam prešao na MIUI (koji ovo ima sistemski rješeno). Odlično je završavala posao, vjerujem da je i sad OK!

Sent from my Redmi Note 5 using Tapatalk

Vrh Dno