Šta je novo?

Aplikacije za Android OS - DISKUSIJA, PITANJA I ODGOVORI

Može preporuka za neku navigaciju za gingerbread, treba mi za desire HD, hteo sam da ubacim HERE al izgleda da ne radi na gingerbread - u.
pa i sam si rekao: iGO :)

i nije ti neki savjet na postavljeno pitanje :D Mozda tebi tako odgovara, ja recimo sve prijatelje imam na vajberu, a whatsapp sam izbacio :p

pa u Crnoj Gori skoro niko ne koristi WhatsApp, a ono koji ga koriste, imaju i Vajber i FB Messenger, i onda nema poente neke. Kvalitet same aplikacije nije toliko bitan, koliko broj ljudi koji ga koristi. Zato nemam ni Hangouts instaliran vise...

Da zenemarimo to da je Viber bloat koji ždere resurse i kada već kažeš broj ljudi sigurno znaš da su jedino facebook i whatsapp u top 10 najviše skinutih aplikacija ?
Ostalih 8 naravno Google aplikacije :)

Da zenemarimo to da je Viber bloat koji ždere resurse i kada već kažeš broj ljudi sigurno znaš da su jedino facebook i whatsapp u top 10 najviše skinutih aplikacija ?
Ostalih 8 naravno Google aplikacije :)

slazemo se za bloat, prvi sam ja pisao da sam u vajber folderu imao 18000 fajlova, od toga samo par hiljada mojih fotki, ostalo sticker packovi i gluposti, koji posle prave problem sa mediaserver procesom... No, na stranu to, i cinjenicu da je u nekim zemljama WA prvi, u Crnoj Gori je Vajber de fakto standard, koriste ga i sve taxi sluzbe za pozivanje npr, a WA ni jedna. Isto kao kad bi pobrisao FB i rekao "ma nema veze, koristicu Google+ ili Twitter". Sve zavisi od trzista koja je dominantna chat platforma. Konkretno u brojkama: od 862 kontakta u telefonu 430 koristi Vajber. WA mozda 20ak, bukvalno.

WA je skoro uveo pozive pa ne treba da čudi ...
Meni baterija mnogo duže traje od kada sam izbacio Viber sa telefona - na laptopu i dalje radi baš zbog tih koji još nisu prešli na WA :)
Skype isto svi imaju ?
Mi smo sitna tržišta i totalno nebitna u svetskim okvirima - ima da plivamo kako drugi kažu .

http://www.androidpolice.com/2015/0...roid-app-installed-on-over-1-billion-devices/

Nevertheless, Play Books is just the ninth app to reach this bar, with Facebook and WhatsApp being the only non-Google properties to do the same.

Poslednja izmena:
jok, skype skoro niko ne koristi na telefonu, bar od mog drustva. Tek on je power hungry. To sto je WA u top 10 je meni savrseno nebitno, kad svi ovdje u CG koriste Vajber. Nema sta da cekam da predju na WA, jer niko i ne prelazi, standard je standard...

Ne mozete na osnovu ljudi iz vaseg imenika generalizovati celu zemlju u kojoj zivite.

Poslednja izmena:
Od celog mog imenika mislim da jedna osoba koristi whatsapp, i to uporedo sa viberom. Svi ostali viber. Kazem, mog imenika. Ne znam kako je u ostatku zemlje, ali kako sam cuo od poznanika i kod njih je vrlo slicno, jer da nije, ne bi svi koristili viber, vec bi bar neko imao whatsapp.

Ja sa svim ljudima sa kojima sam u kontaktu mogu da se dopisujem preko wa. Svi ga imaju.. Za viber ne znam jer ga nemam instaliranog.

Ne znam na kojim telefonima imate problema sa vajberom ali meni app radi bez ikakvih problema (ako izuzmemo ono sa kamerom). Ne koristim ga bas previse ali stalno stoji u pozadini.

Takođe nemam problema sa Vajberom ni jednom od dva Androida(Note 3 i HTC One SV) koja trenutno koristim. Sin koristi S4, ćerka S2, zet Sony L i niko nikakvih problema nema.

Što se tiče koja aplikacija(V vs WA) je više zastupljena? Viber ubedljivo. Ćerka i zet žive u Francuskoj i kažu da se i tamo Viber više koristi.

meni viber bas baguje, cas nece da posalje sliku, cas ne rade emoji, cas kasne poruke. i rado bih ga deinstalirao ali skoro svi ga koriste pa ne mogu.

Imam Note 3 i sada koristim viber verziju 4, prije dva mjeseca sam imao ove novije 5+ i pojavio mi se qq camera dameon bag, kad se to uključi baterija se isprazni u roku od 2 sata. Ima li kakav način da to sredim ili je to sređeno apdejtima na novijim verzijama vibera koje su izašle. Znači koristim 4 verziju ali bi prešao na 5 ali ne znam da li je to sređeno. Ako je neko informisan neka napiše, hvala!

ako imaš root preko app opsa viberu zabraniš pristup kameri i onda ni nova verzija ne pravi probleme

Tako sam ja rešio na s3neo

Jel mogu externu SD karticu od 32GB formatirati u exFAT i jel cu nesto izgubiti u odnosu na FAT32 ? Odnosno jel sve aplikacije mogu citati/pisati u tom formatu ?
Posto znam da sve vece od 32GB se formatiraju u exFAT formatu.

Mislim da možeš ali neka ti to još neko potvrdi. Ja sam na KitKat-u pravio exFAT particiju za app data i to je funkcionisalo bez problema

Postoji tema za Viber i ostale.. ne vidim zasto ovde 2 strane rasprave, a tamo ne ?

Uz pomoć koje aplikacije mogu da podesim da u notifikacijama vidim koliko aplikacija u kojoj sam trenutno zauzima rama? Konkretno hoću da vidim koliko mi memorije zauzima Google Chrome dok sam u njemu
Za odabranu aplikaciju u notifikacijama da prikazuje ram usage to nema.
Bar koliko mi je poznato.

Jel mogu externu SD karticu od 32GB formatirati u exFAT i jel cu nesto izgubiti u odnosu na FAT32 ? Odnosno jel sve aplikacije mogu citati/pisati u tom formatu ?
Posto znam da sve vece od 32GB se formatiraju u exFAT formatu.
Moze, meni je kartica od 16 formatirana na exfat.

Na kom principu radi aplikacija heart rate i to rekao bi veoma precizno..??. Znaci pritiskom prsta na kameru, imamo samo opticki senzor, pa mi nije jasno kako to u stvari moze funkcionisati i zasto pojedini samsung telefoni imaju posebno senzor.. Marketing???

Koliko sam razumeo, pojedini medicinski aparati funkcionišu po sličnom principu.

Ne verujem da je stvar marketinga, jednostavno postoje pouzdane i manje pouzdane metode. Što ne znači da manje pouzdane ne mogu da budu dovoljno precizne.

Inače, zanima me da li postoji neka aplikacija sa kojom je moguće kao na Samsungovom ROMu slajdom levo-desno preko notification bara dozirati količinu osvetljenja ekrana?

Poslednja izmena:
Da li se jos nekome pojavljuju ovi natpisi na gp ispod naziva apk. Teen ,17+ itd itd :)

Prilozi

• uploadfromtaptalk1433934196586.png
    uploadfromtaptalk1433934196586.png
    325.8 KB · Pregleda: 278
  • uploadfromtaptalk1433934203285.png
    uploadfromtaptalk1433934203285.png
    238.5 KB · Pregleda: 270
  • uploadfromtaptalk1433934209605.png
    uploadfromtaptalk1433934209605.png
    535.6 KB · Pregleda: 256
Vrh Dno