Šta je novo?

Android (TV) multimedia uređaji (box-evi i stick-ovi) [nije tema za Mi Box/Stick, FireOS, Google Chromecast/Streamer]

@Burek95 vidi u temi za MiBox S kako stoje stvari.

Thomson 270 cena 149 evra, Onn 4 pro sa slanjem iz US oko 80 USD a isti uredjaj u dlaku

Prilozi

• Screenshot_20241021_190351_Amazon Shopping.jpg
    Screenshot_20241021_190351_Amazon Shopping.jpg
    67.7 KB · Pregleda: 122
На шта се односи ово за Онн 4 про:
  • U.S. and Puerto Rico Compatible Only
Није ли због пуњача то наведено само?

Punjac je auto voltage znaci 110/230v ali za razliku od vecine boksova ovaj je DC12v, i ako se dobro secam ima 18wati, tako da ne bi trebao da crkne od iscrpljenosti. 😁
Jedina mana je sto nema malo deblji kabl vec genericki tanki kablic.

---
mod: napravljena je posebna tema

Poslednja izmena od urednika:
На шта се односи ово за Онн 4 про:
  • U.S. and Puerto Rico Compatible Only
Није ли због пуњача то наведено само?
Samo se odnosi na wi fi kanale koji se koriste u US, ali uredjaj radi u Evropi bez problema naročito na 5 ghz mreži uostalom ima eternet ulaz

"US released wifi chips cannot alter there parameters outside US regulatory limits. It's literally illegal now.

So, no, it can't access all the 2.4 GHz bands -- bands 12,13, and 14 are unavailable.

As for 5 GHz, whatever bands/powers are allowed by the FCC will be allowed, but none others. US 5 GHz bands are actually the most open of any country (don't know about power limits)."

kako moze da se kaze da su "isti u dlaku"?

Boks nije isti, daljinski nije isti, kutija nije ista, a ni cena nije ista.

al sam promasio cenu skoro za duplo, alaviji su nego sto sam mislio.:sneaky:
Бокс је... па да кажемо - сличан. Даљински је исти 1/1. Кутија... тотално небитна ствар, али наравно није иста. И за крај - бокс наравно физички није исти, али је сличан... У смислу величине, лампица на врху, физичког прекидача са предње стране, распореда конектора са задње стране...
Дакле, прилично сличан са ВЕЛИКОМ разликом у цени.

Slican jeste, ali reci da su u dlaku isti... nije pravilno.
Cak ni daljinski nije isti, trudili su se da ih naprave vizuelno razlicitim verovatno bas zbog razlicite prodajne cene

Kakve veze ima kako izgledaju ako je isti hardver i duplo viša cena ovog Tupson boksa? Kao trudili se🤣 pa što nisu snizili cenu? 🤦‍♂️

Imam stari smart lg, uzeo bih neki android box. Mogu da uzmem sa americkog trzista ONN 4k pro ili neki Amazon firestick. Sta preporucujete i da li to sve radi normalno kod nas?

Najvise mi treba da castujem yt i ostale playere sa telefona/lap topa i za gledanje eon/move’n’go/jellyfin/hbo/netlix/spotify i ostalih online servisa.

Hvala!

Onda i nemaš neki izbor jer Amazon firestic ne može da castuje.

Onn 4k pro svaka preporuka ako već možeš da ga kupiš.

Nisam znao to za Firestick. Generalno nisra ne znam o ovim uredjajima 😂

Jel postoji neki slicnog kvaliteta kao ONN 4k pro a da je u formi sticka, tj manji?

EDIT: ako uzmem ovaj iz US, jel mi treba onaj pretvarac napona ili samo adapter za uticnicu?

Ne treba bas sam ovde pisao o tome
Punjac je auto voltage znaci 110/230v ali za razliku od vecine boksova ovaj je DC12v, i ako se dobro secam ima 18wati, tako da ne bi trebao da crkne od iscrpljenosti. 😁
Jedina mana je sto nema malo deblji kabl vec genericki tanki kablic.

Jel postoji neki slicnog kvaliteta kao ONN 4k pro a da je u formi sticka, tj manji?
XIAOMI Mi TV Stick, i dalje ne treba traziti
ali je box svakako bolji form factor od stika, narocito ako je cena ista.

Napokon stigla mašina (Onn 4K Pro, da ne kažem Walmart box),

1000047511.jpg

Sasvim korektan uređaj kao Google TV sa (meni bar) korisnim dodatkom zvučnika i "Hands-free mic with Hey Google" opcijom. Ima i fizički prekidač za gašenje zvučnika za paranoične, lan i USB 3.0.
Iz nekog razloga monitor mi u podešavanjima nije prepoznao kao 4K ali na TV radi kako treba.
Za nepunih 50 baka, puna kapa.

Neko je ranije predložio TV Bro (browser). Hvala, odlična stvar.

Poslednja izmena:
Napokon stigla mašina (Onn 4K Pro, da ne kažem Walmart box),

Pogledajte prilog 464237

Sasvim korektan uređaj kao Google TV sa (meni bar) korisnim dodatkom zvučnika i "Hands-free mic with Hey Google" opcijom. Ima i fizički prekidač za gašenje zvučnika za paranoične, lan i USB 3.0.
Iz nekog razloga monitor mi u podešavanjima nije prepoznao kao 4K ali na TV radi kako treba.
Za nepunih 50 baka, puna kapa.

Neko je ranije predložio TV Bro (browser). Hvala, odlična stvar.
Prva iskustva, brzina, zvuk , Dolby vision , Dolby atmos, sideload....

Iz ugla korisnika Chromecast with Google TV, to je to. Malo izmenjen launcher (tipa raspored redova) i sve radi kako treba. Drugacije mi se ponasa CEC, ovde potpuno preuzima power i volume kako se i podrazumeva (na CC nije). Google assistant mi radi isto kao i na MI Smart Speakeru. Daljinac ima pozadinsko osvetljenje. Dolbi, to ne znam. Atmos vidim da mi napise na Tesli, Vizion racunam da nema (Tesla). Sideload bez problema (radio iz TV Bro browsera). Cita exFAT preko USB A 3.0. Sve sto inace koristim radi (Stremio, Smart YT TV, VLC, Plex...) sto se danas i ocekuje od bilo kog 4K multimedija uredjaja. Nema ih vise losih.
Prednost onn-a je prvenstveno cena (ko moze da ga dobije iz USA) + kome treba hands free Google assistant (moj slucaj kontrola plafonjera, klime, TVa, soundbara). Za moju upotrebu ima vise mogucnosti od CC with Google TV i Fire Stick Max i to za manje para (ono sto im je svima zajednicko radi u istom kvalitetu, bar ne primecujem razliku).
CC ide u deciju sobu, Fire Stick 4K iz decije kod starih roditelja, njihov FS Lite za rezervu i tako... priroda se obnavlja... mislim da sam definitivno zavrsio kupovinu ovakvih uredjaja dok god su postojeci u funkciji. Ne vidim sta bi mi jos od funkcija trebalo pa kao da pozelim to novo.

Iz ugla korisnika Chromecast with Google TV, to je to. Malo izmenjen launcher (tipa raspored redova) i sve radi kako treba. Drugacije mi se ponasa CEC, ovde potpuno preuzima power i volume kako se i podrazumeva (na CC nije). Google assistant mi radi isto kao i na MI Smart Speakeru. Daljinac ima pozadinsko osvetljenje. Dolbi, to ne znam. Atmos vidim da mi napise na Tesli, Vizion racunam da nema (Tesla). Sideload bez problema (radio iz TV Bro browsera). Cita exFAT preko USB A 3.0. Sve sto inace koristim radi (Stremio, Smart YT TV, VLC, Plex...) sto se danas i ocekuje od bilo kog 4K multimedija uredjaja. Nema ih vise losih.
Prednost onn-a je prvenstveno cena (ko moze da ga dobije iz USA) + kome treba hands free Google assistant (moj slucaj kontrola plafonjera, klime, TVa, soundbara). Za moju upotrebu ima vise mogucnosti od CC with Google TV i Fire Stick Max i to za manje para (ono sto im je svima zajednicko radi u istom kvalitetu, bar ne primecujem razliku).
CC ide u deciju sobu, Fire Stick 4K iz decije kod starih roditelja, njihov FS Lite za rezervu i tako... priroda se obnavlja... mislim da sam definitivno zavrsio kupovinu ovakvih uredjaja dok god su postojeci u funkciji. Ne vidim sta bi mi jos od funkcija trebalo pa kao da pozelim to novo.
Hvala

Moze li da se Vontar W2 slimbox apdejtuje sa verzije 11.28 na 11.30 ili mora prvo na 11.29?Znaci da se ne brise ono sto je instalirano??

Najčešće prođe. Probaj, odčekiraj da briše, i vidi šta će da se desi.

Pažnja za one koji naručuju Onn 4 pro iz US, ima uredjaja na kutijama piše "US compatible only" i kutije bez ove napomene, na forumima ima dosta onih koji kad uključe uredjaj dobiju na ekranu napomenu da je uredjaj van US

Prilozi

• Screenshot_20241030_092743_Samsung Internet Beta.jpg
    Screenshot_20241030_092743_Samsung Internet Beta.jpg
    42.4 KB · Pregleda: 59
Што се поручивања ONN 4K pro тиче - вероватно ће бити као и са верзијом даљинца са позадинским осветљењем. Дакле - шта ти западне.
Најсигурније ће бити да неко лично узме у wallmart-у. Мада... Логично ми је да тек у радњама буде модел за америћко тржиште. У том случају решење је VPN.

Што се поручивања ONN 4K pro тиче - вероватно ће бити као и са верзијом даљинца са позадинским осветљењем. Дакле - шта ти западне.
Најсигурније ће бити да неко лично узме у wallmart-у. Мада... Логично ми је да тек у радњама буде модел за америћко тржиште. У том случају решење је VPN.
promenjeno je na sajtu sad je sa osvetljenjem.

Mislim da sada su svi daljinsci sa back lightom, to su samo prve serije bile bez.

evo preduhitrio me @Naci

haha pratim cekam Crni petak valjda ce da padne cena 🤑

Nisam dobio kutiju ali mislim da su svi USA only. Pretpostavljam da se to odnosi na neke TV aplikacije sa besplatnim kanalima.
Čini mi se i da sam to video u nekom review na YT, lik je Britanac i baš je napomenuo to da je uređaj za USA ali da mu radi u UK.

Nazad
Vrh Dno