Šta je novo?

Android (TV) multimedia uređaji (box-evi i stick-ovi) [nije tema za Mi Box/Stick, FireOS, Google Chromecast/Streamer]

Pa moguće da ne znam da ga koristim 🤗 ostale stikove i boksove koje imam znam da koristim, ovaj izgleda ne znam. Npr firestick koji je stariji od ovog smeća može da ga pojede za doručak, al to je verovatno što znam da ga koristim.

Imao sam i firestick i to sto ti tvrdis je da ne kazem sta i necu vise da ulazim u raspravu van teme za toliko sam kulturan. Xiaomi TV Stick 4K je sasvim koretktan uredjaj za moje potrebe koje sam naveo. Svako kupuje sta mu odgovara a ja sam ga kupio za bas malu cenu a imam i EON box tako da to je to.

za Xiomi i Fire uređaje postoje posebne teme. takođe, ova tema nije za prepucavanja

Neki dan sam se nešto nameračio da gledam hvatanje bustera SpaceX. Na YT gomila nekih gluposti i ne mož naći stream. Pomalo iznerviran setim se da je Musk pisao da imaju novu app Xtv. Na pleju nema ovo ono na kompu vidim ima ali kao nije dostupna. Nađem na apk mirroru, skinem; da instaliram sa X-plore. Neće. Ono kao X-PLORE ne prepoznaje apk. Onda sam tražio Files jelte logično... nemam na uređaju a na pleju kao Files google app nije dostupno na ovom uređaju (vontar). Aj na plej traži apk instaler izbaci mi apk mirror instaler. Štagod. Instaliram ga. Instaliram XTV napravim autentikaciju... buster već uhvaćen. Demit

Neki dan sam se nešto nameračio da gledam hvatanje bustera SpaceX. Na YT gomila nekih gluposti i ne mož naći stream. Pomalo iznerviran setim se da je Musk pisao da imaju novu app Xtv. Na pleju nema ovo ono na kompu vidim ima ali kao nije dostupna. Nađem na apk mirroru, skinem; da instaliram sa X-plore. Neće. Ono kao X-PLORE ne prepoznaje apk. Onda sam tražio Files jelte logično... nemam na uređaju a na pleju kao Files google app nije dostupno na ovom uređaju (vontar). Aj na plej traži apk instaler izbaci mi apk mirror instaler. Štagod. Instaliram ga. Instaliram XTV napravim autentikaciju... buster već uhvaćen. Demit
Da si na boxu koristio TV-Bro browser, mogao si pomoću njega da skineš apk i instaliraš je, bez potrebe za drugim aplikacijama. TV-Bro instaliraš sa Play store.
A po meni je najbolji fajl menadžer za Android uređaje MiXplorer, koristim ga i na telefonu i na boxu, besplatna verzija se skida sa XDA foruma.

Prilično sam siguran da sam već instalirao apk sa Xplore ali nisam siguran da li na Vontaru ili nekom drugom boxu. A ima root pristup na vontaru.
Zapravo siguran sam da sam ranije instalirao pošto sam ubacio nekoliko buildova na Vontar koje sam skinuo odnekud ranije. I neke emulatore.
Nem pojma šta je bio problem sada.
Btw Xtv app kao radi, malo zašteka.. Nije baš doterana. Kao što se može pretpostaviti app za puštanje videa sa Twittera streamove.. itd oke je

edit zapravo sad vidim da je neka extenzija apkm zato ga nije videla wtf

Moras u podesavanjima X-plore da ides na permissions pa "allow all" da bi uopste video apk fajlove na usb na novim Androidima 11>

tema je ogromna, verovatno se pisalo o tome pa se unapred izvinjavam što opet pitam...
Treba mi TV boks, koji ima daljinski približno boksevima operatera, dakle, da ima brojeve na sebi. Npr. koliko vidim, xiaomi box nema brojeve za ukucavanje kanala. Taj boks ne mora da bude posebno jak. Na njemu bi trebalo samo da radi aplikacija za TV i možda Youtube ponekad. NIkakve igre, zahtevne aplikacije itd. U tom boksu mi treba aplikacija koja podržava plejliste i koja posebno podržava unos kanala brojevima na daljinskom. Ako sam npr namestio da mi je na 146. kanalu nešto, da kad to ukucam odmah pusti taj kanal. Sećam se da se govorilo o nekoj malo skupljoj aplikaciji koja je to mogla, ali sam zaboravio kako se zove. Aplikacija ne mora da bude besplatna.

Radi sa Eon,Iris,Move n go,Tivimate...

Zar nije jednostavnije posobno odabrati box i posebno daljinac? Npr. G20s Pro ili tako neki

Nisam stvarno znao da je to spojivo. Mislio sam da su EOn daljinci zaključani. :) Ja već imam Xiaomi box koji sam dobio, pa ako s njim mogu da spojim bilo koji daljinac, vršiće posao.
A TiviMate se beše nešto plaća?

Placa se. Iskreno jeste najbolja aplikacija ali je zato bas skupa (nekih 35e lifetime licenca, ako nije i vise sad, samo poskupljuje).
Iskreno uzmi licencu ako imas sa nekim da podelis (na 5 uredjaja se moze instalirati), ako ne, probaj da potrazis "slot", verovatno ima ovde neko na forumu.
Ako ne, probaj neke druge aplikacije, tipa imas krekovan OTT Navigator, mozda iMplayer, milion aplikacija iskreno, ...

Nije mi to ni skupo ni problem, samo da je naštelujem kako treba. Sad se setih iz podsvesti da su ranije pričali da ta app ima mogućnost ukucavanja brojeva.

Pa mislim da vecina tih IPTx aplikacija, bar ove bolje, podrzava taj nacin promene kanala.

tema za TiViMate

Pozdrav ljudi samo da pitam da li se isplati sada uzimati Fire Stick 4k Max 2gen jer box koji sad imam baguje i usporio vecinski mi treba za Youtube Stremio i IPTV Smarters?

Xiaomi 2nd gen i uzivaj eno ga za 5,9k pogledaj eponuda na google. Da nisam uzeo stik 4k duplo jeftinije uzeo bih ovaj box jer sam Mecool KM6 dao cerki i zetu. Na Xiaomi stik 4k extra radi EON, Move smart, yt, iptv liste na tivimate, sve extra radi i dobro hvata wifi 5GHz brzina mu je full, radi celog dana se gleda i slusa sve samo preko njega.

Ja sam uzeo Vontar W2 sa Alija,stigao sa losim napajanjem i daljinskim.Dobio refund 5 dolara.

Razmisljao sam se i ranije za Mi Box s 2gen al cuo sam od ljudi da od svakog novijeg update-a usporava box ili baguje u sustini da ga svaki novi update upropastava pa sam zato razmisljao za fire stick

Nazad
Vrh Dno