Šta je novo?

Android (TV) multimedia uređaji (box-evi i stick-ovi) [nije tema za Mi Box/Stick, FireOS, Google Chromecast/Streamer]

Hoce li raditi smart box pri ovim brzinama?
Plasim da da će se čekati slika. Treba mi najviše zbog gledanja televizije.
Pogledajte prilog 458314
Neće to da radi dobro, naročito na strim TV a kamoli Kodi. To može stabilno da radi samo eventualno eon na 2mb kvalitetu u opcijama a tih 7 će pretežno varirati jedino ako je brisan prostor od rutera do boxa i do 5m razdaljine bez zid prepreka. TV kanali iz lista će da rade ako su SD kvaliteta bez prekida i spinera.
Meni skok sa neke verzije nije radio, a sa nekih jeste. Morao je erase komplet.
4 verzije unazad sam prepisao image na najnoviji slimbox vontar x4, postupak učitao fajl img sa pc, dečekirane obe i onda start i kabl u USB 2.0 u box 100% zeleno i to je to. 90% svih stvari sa starog slimbox ostalo u funkciji.

Poslednja izmena:
Box bi bio pored rutera i najverovatnije kabl za net iz rutera u box.
Brzina se kreće 6-7mb.
Mozeli da tera u HD sa tako priključen box-om na ruteru?
Nisam proveravao ima li ruter izlaz za net kabl ali nadam se da ima.

Za najteže snimke je možda najjeftiniji Vontar X4. Zasad pušta sve, mada hoće da se pregreva kod snimaka od više desetina gigabajta. Ja sam nakačio tanki veći ventilator sa donje strane da izvlači vazduh i to šljaka super. Neinvazivno skroz, ima slika i fino zezanje po tom pitanju u temi nekoliko strana ranije.

Uzmi, poigraćeš se, biće ti zanimljivo. Nisi bacio pare ni ako ne ispuni sva očekivanja. Imam ja LG B8 i webos radi stvarno korektno, ali box je mnogo mnogo brži i lepše organizovan. Uopšte ne koristim smart ništa sa televizora, sve ide sa boxa.

Na put kad odemo negde ponesemo jedan box.
Ma sve mi je potaman na Google TV na Soniju nego me to sa podrskom i sertifikatima nateralo da krenem u gledanje Boxa. Mislio da sam zakasnio na bus pola decenije kad ono pozurio sam. I dalje ne verujem da ne postoji Sauron medju uredjajima koji podržava sve aktuelne audio/video tehnologije.

Ma sve mi je potaman na Google TV na Soniju nego me to sa podrskom i sertifikatima nateralo da krenem u gledanje Boxa. Mislio da sam zakasnio na bus pola decenije kad ono pozurio sam. I dalje ne verujem da ne postoji Sauron medju uredjajima koji podržava sve aktuelne audio/video tehnologije.
Sta Homatics ne podrzava od onoga sto ti treba? Mislim da podrzava sve. Sertifikovan je, podrzava DV, podrzava audio formate koje si pominjao, podrzava auto frame rate. Cak je i DTS:X podrsku dobio uz novi firmware.

Doduse, pricalo se da ce da najave s905x5 model u septembru, videcemo da li ce se desiti, pa mozda da sacekas to.

Poslednja izmena:
Pa to i jeste stvar sa boxovima koliko vidim jedan box u odredjenom vremenu nešte ne podrzava pa posle podrzava. Treba to ispratiti i da neko potvrdi pre kupovine. Nije isto kada passtrough odradi kako treba pa risiver dobije pun lossless ili dobije samo core pa posle upmixuje.

Ovo je god. dana star post ali se vidi da ima problematike sa DTS HD MA, prolazi DTS core a to je nešto što i ja dobijam sa TV. True Hd je ovaj tip progurao passtrough sa par app a sa par nije.

Ne sumnjam da ova zver sa 12icom će ispaglati sve ali treba sačekati da to neko sve potvrdi.

I pored toga i da sve radi na ovom boxu to je 1 jedini box koji sve pokriva a 2024 god je i svi ovi "formati" su dugo prisutni. Nekako mi deluje da se ovako štiti bluray ali mozda tripujem. Svakako cudno mi je da niko nije izbacio uredjaj da sve podrzava. Mora da su licence paprene.

Kada sve oduzmem i saberem, kada risiver dobije DTS core ili DD+ i DTS Neuro X odradi upmix to zvuci ludilo. Malo sam citao o njemu i dosta ljudi ga koristi kao bolje rešenje od Atmosa ali rekao bih da je istina da ne dobijaju pun Atmos nego samo Core pa dobijaju lažno poredjenje. Atmos sa kompa koji dobijem i ova kombinacina zvuče vrlo slično ali nije isto.

P.S. ne sedi mi krava na nozi da jurim box pošto i gledanje ovako mi je veliki step up, ali svakako posmatram od sada pa nadalje temu i dešavanja.

Poslednja izmena:
Pisali smo već, Nokia 8010 je isto što i taj gore Homatics samo sa lošijom softverskom podrškom tako da je najbolje uzeti Homatics.

Original Manufacturer of all: SEI Robotics

1685753603798-png.3456019
Homatics 139, Homatics Duna 149 evra Nokia pala cena na 89 evra Amazon De

Malo sam još istraživao. Staviću u spoiler da ne odftopikujem a verujem da će biti korisno nekome.

Sa Furiose kada se izabere Atmos 5.1 TV uspešno šalje na AVR a kada se izabere 7.1 Atmos ne. Zašto je to tako, 5.1 prolazi zato što je pakovan u dd+ container a dd+ lagano prolazi. Dok je 7.1 pakovan u True Hd container koji ne prolazi. Ovo sa formatima jenjako zanimljiva tematika

Na dva mesta sam procitao da Zidoo Z9X Pro radi sve ali košta papreno i treba to potvrditi.

Box bi bio pored rutera i najverovatnije kabl za net iz rutera u box.
Brzina se kreće 6-7mb.
Mozeli da tera u HD sa tako priključen box-om na ruteru?
Nisam proveravao ima li ruter izlaz za net kabl ali nadam se da ima.
Sa lan kablom je puno stabilnije i može raditi i sa 5 brzinom HD kanali ako je stabilnih 5 ono, ispred sam naveo za wifi varijantu neta koja u zavisnosti od daljine od rutera varira 7 pa do 4 i niže.

@emaremare

Nisam shvatio jel ti igra "običan" Android?... Pogledaj poslednji Ugoos SK1. Na 4PDA forumu ima ispisano već 70-ak stranica.

Dobri ljudi treba mi savet. Naime treba da uzmem box koji oodrzava DV, HDR10, HDR10+, ATMOS, TRUE HD, DTS HD MA.
Suština da može da radi passtrough do AVRa. Na prvu sam.mislio da mi je Xiaomijev Mi Box 2 generacije rešenje ali sad na reditu prcitah da ne moze da bitstrimuje DTS HD. Zašto uzimam box pa TV ne može iz aplikacija da bitstrimuje na AVR. Iskljucivo bi se koristio za Stremio. Naravno da ne zakucava na "težim" 4K snimcima. Listam ja ali baš konktetan info nisam naleteo na temi.
Shield 2019 pro jede sve osim HDR10+ čiji "layer" će da ukloni i pusti kao HDR10 koliko se ja sećam. A i osim toga nema puno sadržaja u 10+ (samsung i prime guraju isti) tako da i nije neki problem.

To je super ako ga spušta na HDR10. Reci mi kako se ponaša sa DV, 7.1 Atmos koji stiže u True HD kontejneru i DTS HD MA 7.1? Kako se sa ponaša sa te 3 stavke?

Mislim da imaš tamo u temi za HDR/DV neke info o raznim testiranim formatima(čak i moje HDR fajlove okačene) pa potraži jer sam trenutno na odmoru😉.

To je super ako ga spušta na HDR10. Reci mi kako se ponaša sa DV, 7.1 Atmos koji stiže u True HD kontejneru i DTS HD MA 7.1? Kako se sa ponaša sa te 3 stavke?
Puštao sam nešto sa Disney, definitivno TV napiše DV, ali interesantno da Vontar DV pusta kao HDR, verovatno HDR10. Ne znam koliko ti je ti bitna razlika. Nema greške svaki HDR fajl pušta kao HDR.

Godinama gledam Netflix i DV, na OLED, ja ne vidim nikakvu razliku. Remux fajlovi dapace deluju primetno bolje od bilo kog od ovih platnih strimova.

Ima DV tu predivnu blago žutu nijansicu odmah se provali. Navukao nas dolby na žuto 🤣

I jedno i drugo praši koliko je bolje od fajlova bez.

@emaremare

Ima Stremio i za webos, sad ste me zaintrigirali da ispitam razliku. I dalje mi nije jasno da li Vontar čita DV, a pušta HDR10 ili postoji više traka kao zvuk i titl utisnuto u fajl ?

MIslim da su lejeri u pitanju, meni TV ponekad kada pise HDR10 pusti DV.

Pozdrav ljudi samo da pitam razmisljam da menjam svoj smart box t95x jer je poceo da baguje haos ako imate neki da predlozite za neke ok pare ja sam nalazio Firestick 4k Max i Xiaomi Box s 2 gen za oko 60€ ako ima sta bolje otvoren sam za sve predloge vecinski koristim box za Youtube ili Stremio ili tako slicne aplikacije?

Mi Box S 2nd gen i mirna glava, trenutno su sve alternative znatno poskupele.

Vidim da mu je pala cena na mnogo mesta na 6 do 6.5 hiljada, kucaj na eponudi gde ga sve ima za te pare pa uzmi tu.

Moj "Beelink" radi bez greske vec godinama, koristim ga samo za prijem IPTV kanala. Prelistavao sam sve i svasta, ali u Srbiji ga izgleda vise nema, ponovo bih kupio samo njega, zna li neko gde se moze nabaviti, pozdrav.

Mi Box S 2nd gen i mirna glava, trenutno su sve alternative znatno poskupele.
Jel radio neko uporedni test Firetv max 2nd gen i Mi Box S 2nd gen?
Znam da je Xiaomi jefitiniji i ima ga legalno uz garanciu, dok Firetv mora sa KP.
Streaming servisi glavni rade na oba boxa, to znam.
Radi li daljinac od Xiaomi kao univerzalni za kontrolu TV-a, to sam propustio?
I kako radi EON, pretpostavljam bolje na Firetv jer ima posebno dugme za menjanje kanala.

Daljinac je vrlo osnovan i ako TV ima HDMI ARC komunikacija oba daljinska će biti u oba smera, koliko je to i predviđeno. Nisam siguran koja kontrola TV je potrebna, s obzirom da će sve na sebe da preuzme box, a TV ćeš da pališ i gasiš, kao i da kontrolišeš zvuk kroz ARC, šta je drugo uopšte potrebno?

Nazad
Vrh Dno