Šta je novo?

Android (TV) multimedia uređaji (box-evi i stick-ovi) [nije tema za Mi Box/Stick, FireOS, Google Chromecast/Streamer]

Preporuka svima za Vontar W2 (a i generalno SlimBox), ne igrajte se sa fabrickim softverom jer ko zna sta je Kinez natrpao, vec pre prvog paljenja flesujte krsten SlimBox direktno sa izvora.

Dakle, uopste ne palite box dok ne instalirate cist slimbox vec odradite sledece:

1. Skinete SlimBox ATV odavde i raspakujte ga https://slimboxtv.ru/vontar-x2/

Pogledajte prilog 405286
Pogledajte prilog 405287

2. Skinete Amlogic USB burning tool https://androidmtk.com/download-amlogic-usb-burning-tool
Pogledajte prilog 405288

3. Pokrenete Amlogic USB burning tool kao admin (desni klik - run as admin)

4. Prebacite jezik na engleski, ugasite program i pokrenite ga opet da prikaze sve na engleskom

Pogledajte prilog 405290

5. Idete na Setting->Load Img, ucitate raspakovani Vontar X2 SlimBox img fajl i pritisnete START i sacekate da ga ucita.

Pogledajte prilog 405292Pogledajte prilog 405293

6. Kad se zavrsi ucitavanje, povezete USB A kabl na racunar, pozadi na zadnje portove jer napred hoce da zeza a zatim povezete drugi kraj USB A kabla na Vontar box, ako zeza probajte druge portove itd.

7. Kad krene da ucitava SlimBox u Vontar cekate da zavrsi do 100%, kad zavrsi idete na STOP, ako zapinje, ponovite proces dok ne proradi.

8. Profit

Ako nesto nije jasno pitajte.
Je l treba napajanje za ovaj postupak? Nista se ne desava kada spojim box!? Upali sw boot na malom displeju pa sat i to je to. Nista na PC...
Ako treba reset taster kada se on pritiska?

Inace koristim prvenstveno za Stremio i Smart tube ...
Za ovo ti je dovoljan i ekstra povoljan,više puta pominjan Vontar W2.A opet ako si zadovoljan stikom,zašto da ne i njega...
Je l treba napajanje za ovaj postupak? Nista se ne desava kada spojim box!? Upali sw boot na malom displeju pa sat i to je to. Nista na PC...
Ako treba reset taster kada se on pritiska?
Ne treba napajanje,reset pritisneš i držiš pri povezivanju boksa na komp.

Probao na dva različita laptop-a, sa reset bez reset, neće.
Ispravan box, radi ali ovakva instalacija neće.

Kada spojim box sa računarom apsolutno nikakva promena se ne desi. Kao da uopšte nisam ubacio USB, nikakav zvuk nikakva promena na ekranu

Vrlo je moguce da te kabl zeza, vidi ako mozes negde da iskopas neki kraci (100cm i manji)

Odradio sam flešovanje Vontar W2 po @Lanikor uputstvu, bio je neki problem sa prepoznavanjem i onda kad sam ugasio Amlogic USB burning tool i raskačio i ponovo zakačio boks prošlo bez problema.
Za sad zadovoljan spravom. Za ove pare baš lepo radi.
Jedno pitanje, da li radi TV Bro na Vontar W2?

Probao na dva različita laptop-a, sa reset bez reset, neće.
Ispravan box, radi ali ovakva instalacija neće.

Kada spojim box sa računarom apsolutno nikakva promena se ne desi. Kao da uopšte nisam ubacio USB, nikakav zvuk nikakva promena na ekranu
Verujem da si probao oba usb porta?
Probaj stariju verziju usb burning tool-a,nekad pomogne.

Da li se nekome možda desilo da ne može da ubaci listu u tivimate app na chromecast google tv 4K ?Slučajno sam je obrisao u tivimate appu i nema šanse da je ubacim ,uvek mi izbaci da nešto nije u redu ili sa listom ili sa internetom a imam net na njemu ,sve drugo radi netflix,hbo max i sl.Lista isto uredno radi na tivimate na Shield pro,na telefonu isto tivimate .Pokušao i da obrišem i ponovo instaliram i nista . Tražio drugu listu od provajdera i ne radi ni ta ..ponestaje mi ideja .
Rešio problem u slučaju da nekome zapadne sličan slučaj .Kontaktirao tivimate support i poruka im je bila sledeća:
It seems your IPTV service blocks TiviMate. Try to specify User-Agent in "Settings -> General". You can enter "VLC" as User-Agent, for example.

Proradilo za sekund .Iskreno nemam pojma čemu služi ta opcija i šta radi 😀

Prilozi

• IMG_20231006_130910.jpg
    IMG_20231006_130910.jpg
    162.2 KB · Pregleda: 84
U istim uslovima testiranja (youtube 4k na 10 min) h96max se veoma loše pokazao. Podigao je temperaturu toliko da mi nije bilo prijatno da ga dodirnem rukom. Nisam mogao zadrzati ruku na njemu. Na Vontar-u je totalno drugačije. Test je podigao temperaturu sa 67 na 81 stepen ali test rukom govori da je samo blago topao. Mnogo je bolje rešeno hlađenje na Vontaru.
Koristim taj x96max,koliko god čitao da se greju svi itd...iz nekog razloga ne dobacujem do 60c.
A na dodir je samim tim ledara.
Ako imaš neki poseban video ili način testiranja vrlo rado ću ti okačiti ovde.
4k,60fps...divlje reke,pola sata,sat....šta god.Samo da dobacimo do tih 80c,ili nešto manje.
ps:I gre nisam probao,ne igram.

Имамо и x96 max и h96 max, тако да треба пазити на тај "ситан" детаљ. х96 max су црна кућишта, h96 max су шарена.

Kod mene je H96max, definitivno se nepristojno greje. Igre nemam na njemu, najviše se zagreje od YouTube 4k, mada je topao i kada pustim EON ili Iris.
Ali iskreno više i ne gledam, neka ga nek se greje, pa dok radi odlično.Nisam primetio u radu neke probleme zbog grejanja(neka usporenja)

Ako neko ima mogucnost i zelju da se snalazi, dobra cena za Homatics Box R Plus 4K kod Finaca :D

U Srbiju nazalost salju samo DHL-om, ali posteno izbace porez, pa sam uredjaj ispadne samo 80 eura. Ostale probleme koji slede znamo :D, ali eto, bilo mi zanimljivo. Moze i slanje na druga mesta po Evropi povoljno, pa ako se nekom uklapa i znate vec sve varijante. Za druge zemlje po Evropi ima i shipping od 10 eura.

capture.png

Poslednja izmena:
Kabl je bio problem (valjda). Uspeo sam sa kablom od tel punjaca + adapter (usb-c/usb-a). I to je bilo jedva ali bitno da je uspelo.

Kabl je bio problem (valjda). Uspeo sam sa kablom od tel punjaca + adapter (usb-c/usb-a). I to je bilo jedva ali bitno da je uspelo.
Tako je i na telefonima, bez orginal kabla zna dosta puta praviti probleme, a tako za box najbolje narucis sebi neki Ugreen pa neka stoji, imas ih po pola metra.

Imam neki stari koji sam uspesno koristio na Mecool M8S boxevima tako da me cudi da sad nije radio

Požurih sa krečenjem da odgledam video kao da kupujem HOMATICS, iako sam naručio Vontar 😀. Salac nadam se da će i izvinjavanja zbog lošijeg tona i slike biti što manje 😀. I najvažnije recenzije su ti odlične, za moj ukus detaljne a nisu ni preduge.

*********... Када снимам сад преко USB capture, немам информацију колико је тон гласан. Тако сам дошао до тога да сам узео (као) да смањим звук, а он је већ био оптимизован (што ја нисам знао/приметио), па сам тек у монтажи видео да је гласно. У међувремену ми цркне напајање на NAS-у, па немам приступ сликама и видеима... Баш ме потерало. Али нећу одустати.
Кад испуним услове за монетизацију, па кад крену силне паре да капљу... Ихаааа.... Има да се купи све врхунско. А за почетак - бубица да се боље чујем ;)

Imam problem sa instalacijom SlimBox na Vontar W2. Zaglavim odmah na drajverima za Windows. Kada startujem Amlogic USB burning tool ništa se ne dešava. Ako može neki odgovor gde grešim.

Prilozi

• 2023-10-08 23_52_18-Window.png
    2023-10-08 23_52_18-Window.png
    32 KB · Pregleda: 41
Mislim da je posle onog prikaza Vontar W2 modela >
baš dosta nas naručilo isti model, a kako je mnogo početnika biće uskoro previše pitanja, paaaaa ....
neka se spremi neko uptstvo i za nas na vreme, kako ne bismo dosađovali sa ponavljanjem istih i "glupih" pitanja na mestu gde je to nepotrebno.

Упутство за инсталацију слимбокса већ сам снимио пре пар месеци. Има на каналу. У рецензији за вонтара сам препоручио да се одмах одради убацивање задњег слимбокса.

Што се овог вонтара W2 тиче - слободно могу рећи да је прави наследник таникса TX9S.

Nazad
Vrh Dno