Šta je novo?

Android (TV) multimedia uređaji (box-evi i stick-ovi) [nije tema za Mi Box/Stick, FireOS, Google Chromecast/Streamer]

Samo i iskljucivo Mi Box S 2nd gen za takve namene, da ne bi nagadjao da li ce nesto da radi ili ne.

Sad ti treba Move, sutra neki drugi servis, na Mi Boxu ce da rade, za Ali boksove ko zna

Samo i iskljucivo Mi Box S 2nd gen za takve namene, da ne bi nagadjao da li ce nesto da radi ili ne.

Sad ti treba Move, sutra neki drugi servis, na Mi Boxu ce da rade, za Ali boksove ko zna
Na starom x96 boxu sam muke vidio,i na kraj ga flesovao da budu aplik kao sa telefona 😁 drzalo move jednu sezonu ispostovalo,i sad gledam brzu varijantu. Mi box ili mi stik su oko 60-70eura. Ima li neko za preporuku neku jeftiniju varijantu sa alija da vrc koristi?

Код мене:
  • ЕОН боксови (2 ком) - 12V
  • ИРИС боксови (2 ком) - 12V
  • ONN 4K pro - 12V
  • остали - 5V

Mi box ili mi stik su oko 60-70eura.

Nisu.

Mi box je 6200 dinara.

Mi stick je 4700 dinara.

Na eponuda.com možeš da nađeš najjeftiniju ponudu.

To nije Mi Stick 4K, Mi Stick 1080p je praktično djubre od uređaja sa 1GB Ram-a.

Hvala na ispravci.

Ova dva za 5200 pak jesu.

Mi Box jeste uređaj za svaku preporuku. Šteta što nema 3Gb RAM umesto 2, napravilo bi popriličnu razliku. TCL televizor sa 3Gb leti. Oba puštaju i najveće remux fajlove bez problema (dok čekam hladnjak za Vontar X4).

Imam kineski mi box 4. koji sam prebacio na engleski sistem, ali opcije da obrišem keš memoriju od aplikacija nije moguće kliknuti putem daljinskog. Da li je moguće obrisati data storage od aplikacija priključivanjem usb miša?

I mi box pusta sve bez problema
To je optimizovan hardware

Kad se pusti film nema razlike, ali u multitaskingu je primetna razlika. Fali mu taj gigabajt do dva.
Imam kineski mi box 4. koji sam prebacio na engleski sistem, ali opcije da obrišem keš memoriju od aplikacija nije moguće kliknuti putem daljinskog. Da li je moguće obrisati data storage od aplikacija priključivanjem usb miša?
Uvek može miš i tastatura.

Pozdrav ekipa,
imam Nokia box 8010 android TV 12. Ne znam iz kog razloga Youtube nije na listi aplikacija koje mogu da postavljaju preporučene video klipove na početnom ekranu.
Zna li neko kako to rešiti?

To je do Google-a, izbacili su to na Android TV-u. Na google TV-u i dalje radi. Smarttubenext radi svuda ako ti je to rešenje.

Best buy br1. je Onn 4k Pro
Zatim Mi box 2g

Dalje nema smisla tražiti

I pošto do Onn boksa ne možeš lako da dođeš, osim ako imaš nekog preko bare, ostaje Mi box.

Mada bih ja uvek krenuo od pitanja za šta će se koristiti, jer ako neko hoće boks samo za Kodi/Stremio i IPTV liste onda i neki drugi boksovi upadaju na listu. Ako boks treba da služi za streaming platforme (pre svega Netflix) onda svakako gledati AndroidTV/GoogleTV OS... Eventualno Amazonove uređaje ako ne postoji gadljivost na njihov interfejs.

Thomson 270 evropska verzija Onn 4 K pro, košta 99 evra, biće ovog meseca Strong leap S3 pro, oko 120 evra ili Strong leap 3S ultra za oko 50 evra , Dolby vision i Atmos , Chromecast....

Da li neko zna, ima li kod nas gde da se kupi Mecool android box? Razmišljao sam da uzmem Xiaomi Mi box 2, ali sam dobio preporuke da je ovaj dosta bolji. Ono što je meni presudno, to je da ima LAN konektor koji nema Xiaomi box. Hvala.

Zahvali se na preporuci i usvoji preporuku da uzmes Mi Box S 2nd gen i USB na LAN adapter koji na sebi ima LAN port i bar 1 USB port.

I nema Mecool 1 box, ima ih x komada, ko zna sta ti je taj preporucio.

Čovek dugo godina koristi taj uređaj i član je ovoga foruma. Mi box ima ograničenje i ne radi Google Chrome pretraživač, nema LAN port i to je ono što je meni smetalo, a on mi je naveo još nedostataka. Znam da nema 1 box i gledam na njihovom sajtu karakteristike svakoga, pa ću odlučiti šta i kako. Mi box sam preporučio i konfigurisao u dve kuće poznanicima za IPTV i prezadovoljni su, ali me strašno nerviralo što Google Chrome nikako nisam uspeo da pokrenem, a pokušao sam sve... Posle sam čitao na forumu da su ga blokirali i iz tog razloga, ne bih da plaćam uređaj koji nije naveo u uputstvu i na njihovom sajtu da je blokirao instalaciju nekih aplikacija, a u ovom slučaju Google Chrome. :D

Čovek dugo godina koristi taj uređaj i član je ovoga foruma. Mi box ima ograničenje i ne radi Google Chrome pretraživač, nema LAN port i to je ono što je meni smetalo, a on mi je naveo još nedostataka. Znam da nema 1 box i gledam na njihovom sajtu karakteristike svakoga, pa ću odlučiti šta i kako. Mi box sam preporučio i konfigurisao u dve kuće poznanicima za IPTV i prezadovoljni su, ali me strašno nerviralo što Google Chrome nikako nisam uspeo da pokrenem, a pokušao sam sve... Posle sam čitao na forumu da su ga blokirali i iz tog razloga, ne bih da plaćam uređaj koji nije naveo u uputstvu i na njihovom sajtu da je blokirao instalaciju nekih aplikacija, a u ovom slučaju Google Chrome. :D
Ne postoji Google Chrome za Android TV. Možeš samo da instaliraš apk za telefone i koristiš pomoću miša, a to je glupo, pošto postoje brauzeri prilagođeni za Android TV i rad sa daljinskim, tipa TVBro.

Za IPTV i youtube. Aplikacije su tivimate i jedna aplikacija koja je sa google play store Global Telecom.

@qryak nisam znao to. Hvala ti za info i to menja stvari sada. :D To onda znači, da Xiaomi vrši posao. Buni me samo jedna stvar, a to je verzija androida. Vidim da je sada dobra cena i da je dosta spala, pa pre nego što se odlučim možda za njega, da li imate preporuku za neki drugi box koji ima noviji android ili to nije važno u ovom trenutku? Pitam, da ne dođem u situaciju da sutra nešto hoću da instaliram na novu verziju, a on mi prijavi da ne podržava verziju androida. Znam da ima Android TV i Google TV ako se radi o Google Chrome Cast, pa me znaima i mišljenje o njemu. Njega sam podesio jednom prijatelju i zadovoljan sam kako radi.

Nazad
Vrh Dno