Šta je novo?

Android (TV) multimedia uređaji (box-evi i stick-ovi) [nije tema za Mi Box/Stick, FireOS, Google Chromecast/Streamer]

Našao Tanix, naći ću i kontrolere pa ćemo videti šta i kako. Hvala svima.
Tanix tj s905x4 za 4500din najbolje resenje. Odlican odnos cene/perfomanse. Moze SlimboxTV, moze (trebalo bi da moze) EmuELEC.
Za kontrolere mozda gledaj koji imaju svoj USB kontroler, a ne samo da imaju BT.

Pregreva se X4, ali ne mislim da je problem u čipu, već stvarno jeftinoj izvedbi boxa. Ja sam samo prislonio mali ventilator da izvlači toplotu odozdole gde su rupice i to je dovoljno da prepolovi temperature, tj. da ih spusti daleko ispod graničnih.

Nije neophodna gigabitna kartica, iako je fin nice to have.
Dovoljno je samo kupiti veći hladnjak (40x40x11 mm) i staviti kvalitetnu pastu, i više se neće pregrejavati.

Jel neko zna zašto se na vontar-u isključuje radio (VRadio) , kada se isključi ekran (čuvar ekrana) ?

Misliš na opciju za fizičko isključivanje ekrana, a ne čuvara ekrana? Jer ta opcija gasi tv, ako sam te dobro razumeo.

Pozdrav ljudi, nov sam pa se nadam da sam pogodio temu za ovo pitanje.

Zanima me misljenje o boksu H96 Max M12 i da li vredi ove pare za koje se može pazariti kod nas, negde oko 16k dinara je? Boks ima s928x čip sa 8gb rama i 128 gb prostora. Meni je Rom ovde bio presudan jer sam tražio nešto što nudi više od uobičajenog za ovakve boksove, jer bih na boksu koristio Kodi, ali sa Kodijevom bibliotekom, jer vidžete sam navikao da pravim preko Kodi smart playlista.

Razmišljao sam između ovakve neke da kažemo malo jače konfiguracije i nekog mini pc-a sa Alija u sličnom cenovnom rangu gde bih instalirao neki od onih Android forkova. Pa sada pretpostavljam da ako bih već uzimao neki Android boks ipak je bolje kupiti pravi Android?

Inače boks bih koristio za prvenstveno Kodi, ali i Tivi Mate za televiziju kao i Youtube i možda još koja aplikacija. Uglavnom ne zanima me Android TV ili Netfliks, HBO... ti njihovi sertifikati i slično. Pa me zanima u tom slučaju šta mislite o ovom boksu, da li je dobra kupovina?

Ako ideš na tako nešto, ja bih definitivno preskočio taj boks i išao na ugoos am8 ili Sk1 sa istim čipom. Poruči sa AliExpress-a.

Razlika je u izradi, hlađenju i softveru (najvažnije). Mnogo je bolje sve rešeno na ugoos-u ako već hoćeš na tako nešto. Slimbox postoji, ali kad izvorno softver nema neke mogućnosti, teško tu mogu mnogo da urade. Na ugoos-u je dobra osnova (auto frame rate npr i slične stvari). Am8 i Sk1 su sad već prilično dobro ispeglani.

Za kodi nema boljeg rešenja po meni uključujući i Shield (ako izuzmemo ozbiljnu audio priču, ali to nisi pominjao) . Procesorski je ovo dosta jače, sve se pokreće neuporedivo brže.

PC je druga priča, meni to nije za poređenje kao rešenje za korišćenje na tv-u sa svim što uz to ide. 100% sam za Android box.

Poslednja izmena:
E pa ovakvi saveti su mi baš i trebali jer ako pogledam specifikacije vidim i ja da je ovo dobro, ali sve ostalo što ide uz to to već ne znam, jer bih kupovao bukvalno mačku u džaku.

Da od PC-a sam odustao upravo zbog toga. Jer hoću uređaj za tv, a ne kompjuter iako je po specifikacijama to neuporedivo ovako na oko.

Ugos am8 ne mogu da nađem od 128 gb roma, ovaj sk1 može, ali jeste skuplji.

Ti znaš zašto ti treba 128...pretpostavljam da ćeš koristiti za streaming sa nekog debrid servisa? Ako ne, onda je i 128 malo kad tako gledaš.

Pozdrav ljudi, nov sam pa se nadam da sam pogodio temu za ovo pitanje.

Zanima me misljenje o boksu H96 Max M12 i da li vredi ove pare za koje se može pazariti kod nas, negde oko 16k dinara je? Boks ima s928x čip sa 8gb rama i 128 gb prostora. Meni je Rom ovde bio presudan jer sam tražio nešto što nudi više od uobičajenog za ovakve boksove, jer bih na boksu koristio Kodi, ali sa Kodijevom bibliotekom, jer vidžete sam navikao da pravim preko Kodi smart playlista.

Razmišljao sam između ovakve neke da kažemo malo jače konfiguracije i nekog mini pc-a sa Alija u sličnom cenovnom rangu gde bih instalirao neki od onih Android forkova. Pa sada pretpostavljam da ako bih već uzimao neki Android boks ipak je bolje kupiti pravi Android?

Inače boks bih koristio za prvenstveno Kodi, ali i Tivi Mate za televiziju kao i Youtube i možda još koja aplikacija. Uglavnom ne zanima me Android TV ili Netfliks, HBO... ti njihovi sertifikati i slično. Pa me zanima u tom slučaju šta mislite o ovom boksu, da li je dobra kupovina?
Као што ти је @Ivan® рекао - тај H96 Max M12 има ужасно лоше хлађење и заобиђи га у широком луку.
Ако је неопходно 128GB складишта - слободно иди на ugoos x4q extra, а још ћеш и уштедети који динар. Какав је у раду имаш ОВДЕ. Ако те интересује како ради ugoos AM8 имаш ОВДЕ.

128 GB mi je poželjno jer koristim Kodijevu biblioteku u vidžetima. Ne koristim direktno liste i vidžete preko Tmdb Helpera. Kada se tako koristi zna da se više puni rom prostor nego uobičajeno. Imam Android Vontar sa 32 gb i to je bilo ok. Ali kada mi je već prešlo 10k naslova što filmova što serija počelo je da se guši nekako. Sa 128 gb bi vec bila druga priča. A brže se vidžeti učitavaju kada je preko Kodijeve biblioteke nego kada napravite 20 i kusur vidžeta koji vuku preko tmdb helpera.

Ne pričate da je bio update Android TV Hako Pro u 11 mesecu. Evo podataka. Stari i novi.

Prilozi

• IMG_20241226_020238.jpg
    IMG_20241226_020238.jpg
    118.9 KB · Pregleda: 90
  • IMG_20241226_020437.jpg
    IMG_20241226_020437.jpg
    176.3 KB · Pregleda: 51
  • IMG_20241226_020709.jpg
    IMG_20241226_020709.jpg
    188.6 KB · Pregleda: 48
  • IMG_20241226_021043.jpg
    IMG_20241226_021043.jpg
    114.9 KB · Pregleda: 56
  • IMG_20241226_020958.jpg
    IMG_20241226_020958.jpg
    257.2 KB · Pregleda: 94
Na gorepomenutom Hako pro boksu pojavili se problemi. Naime pre možda dva meseca počeli da se javljaju "cvrčeći" zvuci iz uređaja uglavnom kad nešto novo učitava(npr kad premotavam video u Smart tube ili Kodiju). Povezao ga na eternet kabal i zvuci se smanjili, gotovo nestali pa sam pomislio da je neki problem do WiFi modula.
Međutim posle 10ak dana neupotrebe, uštekam ga u struju i on krene da diže sistem međutim posle par sekundi se ugasi i onda ponovo učitava... I tako sigurno više od 10-15 puta, i onda kao da mu je trebalo da se zagreje (dizelaš 😁) podiže sistem i radi normalno, samo nešto više cvrkuće tj. vratio se onaj zvuk iako je povezan kablom na mrežu. Ugasim ga iz struje ostavim neko vreme... Zatim povežem ponovo i on kreće da pokušava da podigne sistem više puta... Dok na kraju ne uspe. Šta li može biti... da nije možda labudova pesma? Posumnjao sam na napajanje ali nemam drugo da zamenim pa da testiram i to.

Napajanje deluje kao krivac. Nema neki USB port? Nema veze ako je kabl kontra. Vontar se pali čim mu se ušteka USB sa napajanjem, možda je i tu slučaj.

Ima usb, nije mi palo na pamet da probam da ga povežem sa nekim punjačem preko usb porta, probaću malo kasnije pa javljam rezultate.

Sad probao preko usb-a da ga "napojim" ali ne daje znake života. Ali sam ovim u jednačinu ubacio još dve nepoznate odgovarajući punjač i kabal.
Interesantno je da kad sam ga sad isključio iz struje da probam napajanje preko usb porta, i kad sam ga posle tog neuspešnog pokušaja, ponovo priključio na njegovo napajanje, sistem je dignut iz prve. Znači dok je još zagrejan od rada, diže ga odmah... Znate na šta mislim😁

Resetuj ga hardwerski na fabrički. Opcija rupa izmedju 2 UDB-a držati čačkalicu ili iglu na mikro prekidaču a drugom rukom uključiti napajanje u box. Na ekranu se pojavi menu i ima opcija faktory reset. Robotić odradi zatim restart prva linija. I to je to. Posle kasnije update na novu verziju. Bilo je 2 update za godinu dana. A adapter originalni je na slici 1 amper.

Prilozi

• IMG_20250104_194545.jpg
    IMG_20250104_194545.jpg
    138.3 KB · Pregleda: 29
Poslednja izmena:
Vidim odmah da nam se adapteri razlikuju fizički po izgledu, ne po specifikaciji, a i ovaj je orginal. Probaću i faktori reset kako si naveo kad uhvatim vremena najverovatnije sutra.

Svaka kuca ima bar jedan 12V dc adapter viska...

Iscupaj iz rutera pa probaj trebalo bi da odgovara

takodje lociraj pistanje da li dolazi iz adaptera, mada nema odakle drugde

Pištanje sigurno iz boksa zato odmah nisam sumnjao na napajanje, na njega sam tek posumnjao kad je to resetovanje kod dizanja sistema počelo…
Potražiću adapter, mislim da od rutera ne odgovara, proveriću kad budem kući.

Ako ideš na tako nešto, ja bih definitivno preskočio taj boks i išao na ugoos am8 ili Sk1 sa istim čipom. Poruči sa AliExpress-a.

Razlika je u izradi, hlađenju i softveru (najvažnije). Mnogo je bolje sve rešeno na ugoos-u ako već hoćeš na tako nešto. Slimbox postoji, ali kad izvorno softver nema neke mogućnosti, teško tu mogu mnogo da urade. Na ugoos-u je dobra osnova (auto frame rate npr i slične stvari). Am8 i Sk1 su sad već prilično dobro ispeglani.

Za kodi nema boljeg rešenja po meni uključujući i Shield (ako izuzmemo ozbiljnu audio priču, ali to nisi pominjao) . Procesorski je ovo dosta jače, sve se pokreće neuporedivo brže.

PC je druga priča, meni to nije za poređenje kao rešenje za korišćenje na tv-u sa svim što uz to ide. 100% sam za Android box.
Da li moze na nekom od ova dva uredjaja da ae instalira move aplikacija? I ja sam trenutno u potrazi za nekim andorid boxom ili tv stickom koji bi moga da mi podrzi move aplikaciju. Naravno stremio i youtube se podrazumijevaju. 🙂

Nazad
Vrh Dno