Šta je novo?

Android navigacija i mape

Izvini.Nije bilo loše namere,možda je tako izgledalo?Nedostatak srpskog glasa,na srpskom govornom području je nemanje glasovnog navođenja.Ili ja nisam dobro razumeo tvoj post koji sam citirao?
:wave:

Ko ne može da dočeka neisteklu verziju, a ima rutovan uredjaj, neka instalira xposed frw i modul Per App Hacking i namesti datum za Here mape, da ne bi remetio ceo aparat. Mislim da ne radi ako je dostupan net.
Jel ti radi tako? Meni neće. Podesim time machine na 29/9/2014, ali bez uspeha.

To je verovatno stvar dogovora ostalih proizvođača mobilnih uređaja i Nokie/Microsofta
Here mape nemaju nikakve veze sa Microsoftom, nego su ostale u sklopu Nokia korporacije koji nije prodat MS-u. :)

Poslednja izmena:
Izvini.Nije bilo loše namere,možda je tako izgledalo?Nedostatak srpskog glasa,na srpskom govornom području je nemanje glasovnog navođenja.Ili ja nisam dobro razumeo tvoj post koji sam citirao?
:wave:
Ne, ja smatram da nedostatak srpskog glasa nije minus, jer engleski glas, koji je uvek najbolje uradjen, je sasvim razumljiv i ljudima koji ne znaju engleski, potrebno je samo desetak minuta odvojiti da naucis: levo, desno, i sl. to je elementarno poznavanje jezika, nije nauka. Prosto je neverovatno da neko danas ne zna za toliko.

Ne, ja smatram da nedostatak srpskog glasa nije minus, jer engleski glas, koji je uvek najbolje uradjen, je sasvim razumljiv i ljudima koji ne znaju engleski
Ja engleski znam odlično. Svi programi na kompu i aplikacije na telefonu i tabletu su mi na engleskom, uključujući iGo i Sygic. Međutim, ipak smatram da je postojanje srpskog glasovnog navođenja apsolutno neophodno (koristim ponekad englesko navođenje, radi "vežbe", ali samo kad se vozim po putevima sa slabim saobraćajem). Slažem se da u prevodima (i srpskom i hrvatskom) ima poneka nelogičnost, ali generalno su urađeni veoma dobro.

Svakako, mogućnost izbora bilo čega, uključujući jezik interfejsa ili navođenja, je ogromna prednost ;)

Ljudi BETA verzija, biće - polako :)
Ovo je odlično za sada pogotovo što je besplatna navigacija.

A da li se zna kako će vlasnici Samsung telefona preuzimati HERE navigaciju? Standardno, sa Google Play Store-a, ili nekako drugačije (sa nekog Samsungovog Store-a)?

Ne razumem - kako nije bitno?!?

Mozemo kontrapitanjima da se igramo do sutra, zasto mislis da je bitno? PS prepoznaje tvoj Samsung telefon i pokazuje kompatibilnost, ides na download... Ulogujes se na apps.samsung.com i ides na download... gde je razlika?

Pre svega, uopšte ne mislim da je bitno, samo me interesuje da li će se skidati kao "standardna" aplikacija, ili sa nekog Samsungovog portala.

A zašto me to interesuje? Iskreno, nisam siguran - jednostavno me interesuje. U krajnjem slučaju, nije bitno zašto me interesuje, već bi samo bilo OK da neko ko zna odgovor - odgovori :)

Inače, nikada nisam koristio ni jednu od Samsungovih aplikacija, niti znam kako se i odakle one skidaju - eto, neka to bude razlog za moje pitanje :D

A da li se zna kako će vlasnici Samsung telefona preuzimati HERE navigaciju? Standardno, sa Google Play Store-a, ili nekako drugačije (sa nekog Samsungovog Store-a)?

Od oktobra Samsung Store (samo galaxy verzije), posle nove godine GP. Ovo je super ali je polunavigacija (vise opcija nego Google maps).
Ima srpski glas, ....

Poslednja izmena:
Kako to misliš "polunavigacija"? Ima u sebi here drive, znaci turn by turn, prava navigacija.

Od oktobra Samsung Store (samo galaxy verzije
Aha, tnx :) To praktično znači većina Samsung Android telefona, pošto većina njih ima reč "Galaxy" u imenu? :)

I mene zanima zašto misliš da je ovo "polunavigacija"?

Govorim o beta verziji. Aplikacija ako nije put od vrata do vrata, onda i nije punokrvna navigacija. Ne znam da li HERE drive + ima opciju unosa kucnog broja, ova nema, sto je OSNOV navigacije.
HERE na WP8.1 ima srpski glas pa mi je logicno da ce ga biti i u HERE za and. Raspravljanje o potrebi maternjeg "glasa" je bzv. Glas na sopstvenom jeziku je potreban, to sto neko zna engleski, kineski nema veze, tom logikom bi pravili pet jezika i pokrili 99% posto klijenata...

Nema srpskog glasa u beti, sto ne znaci da nece biti dodat.

Govorim o beta verziji. Aplikacija ako nije put od vrata do vrata, onda i nije punokrvna navigacija. Ne znam da li HERE drive + ima opciju unosa kucnog broja, ova nema, sto je OSNOV navigacije.
HERE na WP8.1 ima srpski glas pa mi je logicno da ce ga biti i u HERE za and. Raspravljanje o potrebi maternjeg "glasa" je bzv. Glas na sopstvenom jeziku je potreban, to sto neko zna engleski, kineski nema veze, tom logikom bi pravili pet jezika i pokrili 99% posto klijenata...
Ova navigacija ima unos kucnog broja! Kad pokrenem navigaciju i u search polje unesem na pr. Knez Mihailova 6 navigacija me tamo i odvede. Ili ti mozda misliš na neku drugu opciju?

here drive beta ima kucne brojeve. sto se tice srpskog jezika tu su misljenja svakako podeljena, ali meni je apsolutno nelogicno i bezveze upucivati kritike na neki program na osnovu toga da li ima sprski jezik ili ne. morate da shvatite da su srbija i srpski jezik sasvim nebitne stvari za svet, te da shodno tome je apsolutno nepotrebno ubaciti podrsku za srpski jezik u aplikacije. photoshop nema srpski jezik, pa ne vidim da su se nesto ljudi naostrili da pisu o tome kako je to los program... na jednom ovakvom forumu ne ocekujem da se upucuju ovakve kritike jer ovde ocekujem napredne korisnike.

here drive beta ima kucne brojeve. sto se tice srpskog jezika tu su misljenja svakako podeljena, ali meni je apsolutno nelogicno i bezveze upucivati kritike na neki program na osnovu toga da li ima sprski jezik ili ne. morate da shvatite da su srbija i srpski jezik sasvim nebitne stvari za svet, te da shodno tome je apsolutno nepotrebno ubaciti podrsku za srpski jezik u aplikacije. photoshop nema srpski jezik, pa ne vidim da su se nesto ljudi naostrili da pisu o tome kako je to los program... na jednom ovakvom forumu ne ocekujem da se upucuju ovakve kritike jer ovde ocekujem napredne korisnike.
Taj Photoshop košta nekoliko stotina evra pa nije realno očekivati srpski interfejs za njega pošto licencu za pomenuti program u Srbiji ima tri i po čoveka. Srpskog glasa kao i srpskog menija u Here navigaciji za Android će biti pošto su prisutni i na Nokiama pa ne vidim nijedan razlog da tako ne bude i na Android platformi. U pitanju je beta, nedovršena verzija. Ni Windows 10 Preview nema srpski interfejs ali će ga Windows 10 Final svakako imati. Živi bili pa videli na kraju krajeva. Here će se vrlo brzo pojaviti na telefonima.

Poslednja izmena:
Vrh Dno