Šta je novo?

Android navigacija i mape

Radi od Androida 4.0 pa navise, taj WFS verovatno je GB?

Zvanična podrška za HTC Wildfire S je prestala kod GB (2.3.5). S obzirom da ne postoji izvorni kod za drajvere za KK (4.4), razumljivo je da mogu da postoje određeni problemi. A možda je problem i u niskoj rezoluciji ekrana.

U svakom slucaju je BETA, pa problemi nisu neocekivani.

Ovo je divna vest! Zao mi je sada sto ce moja Nokia 808 imati starije mape od mog androida, koji apsurd :/

Hoće li te HERE mape za Android biti free kada se pojave?!? Sumnjam.

Za neke Samsung telefone hoće. Za ostale ne. Ali možda će biti portova.

Hoće li te HERE mape za Android biti free kada se pojave?!? Sumnjam.
Ne vidim zasto ne bi bile... Free su i sada na WP i Symbianu. Koliko vidim ovo je neki ekskluzivni dogovor Samsunga i Nokie, tako da je Samsung platio te aplikacije za svoje korisnike. E sad sto to radi i na ostalim telefonima to je vec drugo, ko se snadje snaso se...

Inace, hvala puno za download link. Jel moze samo info koliko je veliki download, planiram da ga skinem preko mobilne mreze, da ne zakasnim ako ga sklone.

Edit: Vidim da je 35MB, skinucu ga preko mobilnog, pa sta bude.

Poslednja izmena:
Rekli su da će prvo izaći za Samsung, a do kraja godine zvanično i za ostale. Neće biti strašno ni ako se bude plaćalo, rado cu ih kupiti, jer su daleko bolje od gomile đubreta sa Play storea koje se plaća.

Ne vidim zasto ne bi bile... Free su i sada na WP i Symbianu. Koliko vidim ovo je neki ekskluzivni dogovor Samsunga i Nokie, tako da je Samsung platio te aplikacije za svoje korisnike. E sad sto to radi i na ostalim telefonima to je vec drugo, ko se snadje snaso se...

Free su bile na Nokia telefonima (Symbian i Win) jer je Nokia kao vlasnik HERE sistema to koristila da promoviše svoje telefone, i da ih istakne nad konkurencijom. Ne vidim razlog zašto bi to radila za ceo Android sistem, da ima da free mape. Samsung će Nokiji nešto plaćati da HERE bude free kod njih. Ili to kompenzuju kroz licenciranje patenata. Ne znamo tačno šta stoji iza toga.

Takođe, još nije jasno koliko dugo će HERE biti free na Win telefonima, tj. šta su se dogovorili sa Microsoft-om povodom toga.

To sam i napisao, da ce Samsung placati Nokiji da Here mape budu besplatne na njihovim telefonima...

Elem, ova here beta ne radi na Huawei G300, kasnije cu probati na ostalim sokocalima- Alcatel XPop, GS3 i Samsung Galaxy Tab Pro.... G300 inace ima ICS, doduse ne zvanicni, ali stock based, dakle izasao je ICS zvanicno za njega.

Hm... Aj da prijavim... Na Samsung Galaxy Tab Pro Here beta radi perfektno... Skroz je dobar probram, bas mi se svidja... Medjutim, jednom sam usao u program, malo se poigrao, izasao i sad kad hocu da udjem pise mi samo: THIS VERSION HAS EXPIRED. Koga oni zezaju? Uspeli su da mi ubiju aplikaciju server side?

I kod mene je expired.

imali smo je celi jedan dan. ja celih pet minuta. gde možemo da nabavimo novu verziju?

Или да изађе у народној библиотеци.

E ovo je meni palo napamet da uradim, da vratim datum, ali sam bio previse smoren, tako da sam samo oslozio tablet. Ja se nadam da necu morati da kupujem aplikaciju jer cu dobiti besplatno posto imam Galaxy Tab Pro. Do tada cu vratiti datum godinu dana unazad, pa ce aplikacija raditi. Jel zna neko kako vracanje datuma utice na ostale aplikacije na Androidu? Da li mogu imati neke probleme?

Mislim da ti gmail neće raditi

Nije strasno :)

Nego, sve mu njegovo nece da radi ako si povezan na net, izbaca istu gresku...

hahaha da vratim datum, na koju godinu 2012-u!:smash:

ja sam prvo vratio jednu godinu unazad i nije htelo da radi. posle sam stavio jučerašnji i isto nije htelo. tu mi je postalo sumnjivo, pa sam ugasio internet i sad mi radi offline na jučerašnji datum. malo je bzv, ali šta je tu je. ovo ipak koristimo pre većine normalnih korisnika. ako neko nabasa na noviju verziju kojoj rok upotrebe nije istekao, molim neka podeli sa nama :) hvala.

Ko ne može da dočeka neisteklu verziju, a ima rutovan uredjaj, neka instalira xposed frw i modul Per App Hacking i namesti datum za Here mape, da ne bi remetio ceo aparat. Mislim da ne radi ako je dostupan net.

meni se tablet un-rootovao kad sam radio hard reset, a mrzelo me ponovo da ga rutujem, ali svakako dobar predlog.

Ako sam dobro shvatio, za vlasnike Samsung uređaja biće besplatan program. Svakako je besmisleno koristiti aplikaciju pod ovim uslovima a još nema ni srpski glas.
Danas sam je malo koristio po BG i pristojno radi (skinuo sam samo mapu Srbije). Mapa ima 220MB verovatno jer ima i zgrade i još neke detalje. Mada jeste mnogo.

za nedostatak srpskog glasa ne mogu da kažem da je minus

Ovo je ipak samo beta verzija. Sigurno će finalna verzija imati i srpski glas i srpski meni kao što, uostalom, ima i Windows verzija ove navigacije. Za SAmsung Galaxy uređaje će navigacija biti besplatna a za ostale ne znam. To je verovatno stvar dogovora ostalih proizvođača mobilnih uređaja i Nokie/Microsofta

za nedostatak srpskog glasa ne mogu da kažem da je minus

Glasovno navođenje je osnova svakog nav. softvera!!!Sygic ga blokira u free varijanti.Zamisli situaciju od 30 vozila na raskrsnici,vozač nezna krajni cilj i gde ide ,a nema glasovnog navođenja.Ako gledaš u uređaj dok voziš,bolje nemoj da voziš.Samo molim, da ne krene opet priča o ćirilici i poznavanju engleskog.

Glasovno navođenje je osnova svakog nav. softvera!!!Sygic ga blokira u free varijanti.Zamisli situaciju od 30 vozila na raskrsnici,vozač nezna krajni cilj i gde ide ,a nema glasovnog navođenja.Ako gledaš u uređaj dok voziš,bolje nemoj da voziš.Samo molim, da ne krene opet priča o ćirilici i poznavanju engleskog.
napravio si grešku u svom postu, glasovnog navođenja ima, ti si pokrenuo tu priču, ne ja, nemoj da si tako neprijatan.

Poslednja izmena:
Vrh Dno