Da li je normalno da Ryzen 7 9700X u idle drži oko 48–50°C, a kad igram Valorant drži oko 78°C? Treba li da brinem ili je to OK?
Kada želim da vidm temperaturu ne radim ništa na kompu jedno dva minuta. Ni browser-i nisu podignuti, čist desktop bez ikakve radnje, a temperatura klasika, niti je zima, niti je leto...Kolika ti je zauzetost procesora u tvom "Idle" ?
zakonom zabraniti da se prica o njojinace idle temperatura je totalno nebitna![]()
Ako vam je toliko stalo da vam bude hladan procesor, kupite Moru-600, usput uradite i direct die i mirni ste. Bice kao led. Ko voli nek izvoli, koliko para toliko muzike.
Pogledajte prilog 501255
Pogledajte prilog 501256
Pogledajte prilog 501257
Pogledajte prilog 501258
Pogledajte prilog 501259
Pogledajte prilog 501260
Ta MORA ce hladiti 13900k samo kada stigne na red. Mene svrbi ova nova mora al se kuliram jos uvek.Nepotrebno dodatno trošenje struje, a i nije baš tih... nema ga kolega Delevic odavno da svrati ovde, ne znam šta je uradio sa onom mojom prvom Morom, znam da je imao neke takve planove...![]()
Slazem se u potpunosti, chiller je stvarno next level ko zeli jako dobre performanse hladjenja, a Mora-600 je vise ko zeli i estetiku i dobre performanse, stvarno lepa stvar samo ko moze da priusti, chiller je vise kompleksniji zbog kondenzacije itd, evo jedan zanimljiv setup po meni isto. Znam neke koji su imali te setupove.Ovo je vise *****nacija nego sto to stvarno treba tako. Kao sto znas tebi temp u load u na CPU skoci odmah na po pokretanu loada i tu stoji +- 5C a tebi da se voda u bilo kom sistemu vecem od tipa 360 ili 480 radijatoru sve i da je jedan radijator treba minut dva sigurno i jedna mora 600 je zestok overkill a ne dve dve mozes da pustis pasivno. Za prave temp kao sto kaze Gulftown ide chiller drzis temp na 10-15c ustelues da nema kondezacije i rokas, ali ljudi sa takvim entuzijazmom vise nema, tacnije nema ih 10 godina mozda i 15 ali ajde neka bude 10. Jednog dana cemo Gulftown 9950x staviti na chiller pa pustii neki test dok je temp vode 4C
Ta MORA ce hladiti 13900k samo kada stigne na red. Mene svrbi ova nova mora al se kuliram jos uvek.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari