djape08
Slavan
- Učlanjen(a)
- 29.08.2009
- Poena
- 415
Imam isti proc, isto hladjen sa 360 AIO. Pretpostavljam da ti je procesor na default?
Zavisno od workload-a, da li je igra i koja je igra, kolika je temp. u prostoriji itd. ja vidim i preko 60c, mada meni se ventilatori vrte na 700-800 obrtaja i malo sam tweak-ovao PBO, vise iz radoznalosti nego iz potrebe.
Svaki procesor iz Ryzen 5000 serije ima te skokove u naponu, zbog boost-a jezgara. Ne znam zbog cega, ali najvise mi je isao na zivac taj skok dok igram Football Manager, jer mi je zbog naglog skoka napona, isla i temperatura gore, ujedno i obrtaji ventilatora.
Drzao sam ih na 1000 rpm do neke temperature, ali zbog skokova stalno su umeli da se zalete preko tih 1000 rpm i to mi je islo na zivac iskreno.Nakon sto sam ih podesio da se ne vrte preko 1000 rpm tipa do 75c, ni ne znam da mi PC radi, pogotovo kada ugasim osvetljenje. Ne znam kako ljudi "prezivljavaju" sa 5800/5900 i nekim malim kulercicom.
Sve default,pbo automatic,sobna temperatura visoka potkrovlje cak i sad u zimskim danima je preko 27-28,od igrica shadow of the tom.r ,cyberpunk,cpu aio 360 i 6x artic pwm pst 12 kontrolisem preko agrus monitora 30%/30% cisto da ima flow,zatvoreno kuciste lian li 011D,load u gaming cpu temp 55-57 bude i manje