Šta je novo?

AMD Ryzen™ 5000 (Zen 3)

Lose sam se izrazio ocigledno.

Sad ga przim sa Cinebench r23 Multicore i u ECO mode sa -15 offsetom je jedva na 74C, tako da veci problem mi je buka Prizme nego temperatura.

Uz to Prizma hoce ponekad da me zeza i da se cuje grebanje iz venta ali to se gotovo nikad ne desava na nizim obrtajima vec kad ode u bas visoke obrtaje a i to ne uvek pa bih i zato promenio.

Tako da bih preformulisao pitanje - da li Arctic moze da mi resi pitanje buke u ovoj situaciji tj. da drzi bar iste temperature ili vise a da bude tisi?

Opcija je teoretski i BeQuiet Pure Rock Pro 3 ali dimenzije kucista me zezaju posto nisam planirao da guram neka masivna hladjenja u njega.

Poslednja izmena:
Prelomio sam i narucen Arctic Freezer 36 A-RGB, izasao me 2800 RSD.

Javljam da li 'ladi bolje u mom scenariju cim ga montiram i izgustiram malo.

Prelomio sam i narucen Arctic Freezer 36 A-RGB, izasao me 2800 RSD.

Javljam da li 'ladi bolje u mom scenariju cim ga montiram i izgustiram malo.
Završiće posao taj kuler, posebno što je ECO mode.

@djalf Gigatron je poslao na mejl neku anketu vezano za novi shop koji ce navodno da prave i davali su kupon za 10% popusta na bilo sta do 16.10 ili 2000 loyalty bodova onima koji je popune pa sam uzeo bodove.

Preko toga stiklirano jos 2% za prvu online narudzbinu i ~520 bodova koje sam imao od ranije i tako sam odbio ~2700 RSD, inace je 5500 kod njih.

@Gulftown planiram jos da ga upregnem prema onim instrukcijama sa prethodne strane, samo da postignem, nisam posteno ustrojio ni procesor ni grafiku. Sacekacu da stigne Arctic pa onda neki dan kad budem imao vise vremena.

ECO mode kida kod AMD-a. Prepolovi potrošnju. Kod mene u NAS-u će biti isto ECO, da može low tower cooler da ohladi

@djalf Gigatron je poslao na mejl neku anketu vezano za novi shop koji ce navodno da prave i davali su kupon za 10% popusta na bilo sta do 16.10 ili 2000 loyalty bodova onima koji je popune pa sam uzeo bodove.
Anketa je već zatvorena. Pokušavah da je popunim juče u više navrata. Da li neko zna, da li je taj Gigatron kod za 10% popusta univerzalan?

ECO mode kida kod AMD-a. Prepolovi potrošnju. Kod mene u NAS-u će biti isto ECO, da može low tower cooler da ohladi
I ja planiram da koristim Ryzen 5700G u Eco modu u NAS-u. Pošto je odabrano kućište kompaktnije, moram da koristim niži hladnjak. Jel je dovoljno samo aktivirati Eco mod ili je potrebno ručno podesiti PBO, PPT i EDC limite?

Samo ECO mod aktiviraš i on automatski postavi niže PBO limite.

Da, pitanje da li uopšte treba. Probaćeš već, pa ćeš videti.

Nazad
Vrh Dno