Ja sam uzimao pre skoro 2god, i bila lepa razlika zbog kutije. Moguće da su naši trgovci podigli još jedan stepenik zarade pa je tray ili kompletno pakovanje ista cena.Ma zezam se,naravno da je bolje bez kutije,ako može toliko da se uštedi....
...samo ne znam gde se može kupiti bez kutije za 6500 din manje?....ja sam moj 5700x BOX iz Ugarske platio oko 20500 din (sa poštarinom)....,aposlutno je nemoguće naći nov 5700x bez kutije za samo 14000 din u Ugarskoj.....
A koliko vidim kod nas (bar na it svetu) sa kutijom je najeftiniji 24500 din,a bez kutije 23700 din...
![]()
ITsvet | AMD Ryzen 7 5700X Box 100-100000926WOF Procesor
16760 dinara - Specifikacija: Socket AM4, 65, 7nm Pogledajte gde mozete kupiti ovaj proizvod. Fotografije, komentari, recenzije.itsvet.com
![]()
ITsvet | AMD Ryzen 7 5700X Tray 100-000000926 Procesor
14742 dinara - Specifikacija: Socket AM4, 65, 7nm Pogledajte gde mozete kupiti ovaj proizvod. Fotografije, komentari, recenzije.itsvet.com
Svi 65W sem 5700x dolaze sa Wraith stealth kulerom u Box pakovanju.
Pa izgleda da je takvo pakovanje, bez kulera. Inace je cpu b2 revizija.Manite taj box, nego daj vidi da li je B2 revizija i kako je raspoložen za PBO OC.![]()
U takvoj kutiji sam i ja dobio moj 5800X. Prethodni, 3700X je došao u velikoj kutiji ali bez kulera, samo naslagan karton. Bar je karton od recikliranog papira, bar tako kažu.Otprilike, ali ne mora da znači za tray da ćeš dobiti samo plastiku. Jednom sam dobio ovako nešto, samo crna kutijica. Gore gde se otvara kutijica je bila regularna amd nalepnica sa serijskim, nazivom, itd.
Pogledajte prilog 391647
Dva pitanja.Evo da se upišem u klub, uspešan prelazak sa Ryzen 7 1700 na Ryzen 9 5900X, plaćen 306€.
Matična ploča Asus Prime X370-Pro, kuler LC Power CC-120.
napisao je1.) Koji kuler za procesor koristiš kada ti je CPU u pikovima išao i do 92??
Matična ploča Asus Prime X370-Pro, kuler LC Power CC-120.
Mislio sam da je posle matične ploče napajanje, tek sad vidim da je u pitanju kuler. Sad razumem zašto su mu temperature tako visoke.napisao je
1. Stock LC Power CC-120 u paketu, samo sam zamenio ventilator isti koji sam prebacio bliže hard diskovima.Dva pitanja.
1.) Koji kuler za procesor koristiš kada ti je CPU u pikovima išao i do 92??
2.) JEsi li reinstalirao Windows i drajvere posle promene procesora??
Ja sam svakako zadovoljan, meni je i R7 1700 95% vremena bio bez overkloka jer nisam previše koristio računar i nisam mogao da poteram RAM na 3200MHz, ne planiram da ovim kulerom da se previše igram sa overklokovanjem, primetno je da ventilator bučniji jer kada je idle, temperatura je preko 41 stepen celzijusa, a R7 1700 je u idle bio max. 28 stepena.Odlične temp za taj kuler, a i dobre taktove za all core izvlačiš. Ali slab skor u CB23.
Samo kuler kao što je LC Power CC-120 ili Cooler Master Hyper 212 Evo koji može lako da ohladi 65W TDP procesore i nema problema.Da se i ja uključim u raspravu. Kupio sam 5600x sa box kulerom, stealth wraith ili kako se već zove. E sad, što se tišine tiče, tu je stvarno besprekoran bio, ali zato hlađenje sačuvaj bože.
Razumem da Cinebench digne temp na 95°, ali da procesorski nezahtevne igre dostižu do 80+, to mi nije imalo nikakvog smisla.
Prvo sam posumnjao na njihovu termalnu pastu, jer je ona već fabrički nanešena na kuler, pa sam je skinuo i stavio Noctuu nth i naravno ništa pomogla nije. Onda sam na kp našao neki ID Cooling kuler za 20 i kusur eura i počinuo. Igre ne prebacuju 70°, a Cinebench vrti do 90.
1.) OK, to je samo do mene. JA LIČNO, da pravim takvu promenu drugi kuler bi bio "pod obavezno". Štaviše, menjam moj Ryzen 5 3600 za (najverovatnije) Ryzen 7 7800 X3D i ozbiljno se nosim mišlju da moj ubogi CoolerMAster AIO zamenim sa nekim boljim, možda i sa vazdušnim, kao što je Deepcool AK620. Jer u igrama mi 3600 ide i do 80-85 stepeni.1. Stock LC Power CC-120 u paketu, samo sam zamenio ventilator isti koji sam prebacio bliže hard diskovima.
2. Ništa nisam instalirao što se tiče drajvera pre i posle zamene procesora, isti je čipset i ista je verzija Ryzen Master-a koji sam izbrisao i instalirao pre i posle zamene procesora.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari