Šta je novo?

AMD RX 9000 / RDNA 4

Kartica ti je sa Samsung ili Hynix memorijom? Samsung bi trebala biti hladnija (ali i procenat il dva sporija).
Nisam proveravao, proveriću baš, 9070 Asus Prime OC je, ne znam koje su stavljali u njih memorije.

Verovatno Hynix (po temperaturama). Po grafikonu ovde, Prime je isao sa Hynix, a da li se u medjuvremenu menjalo - ne znam.
Inace, izgleda da Sapphire 9060 XT Pulse NEMA ball bearing ventilatore, a Pure i Nitro imaju, bar po specifikacijama na sajtu. Mozda nekom znaci info.

Verovatno Hynix (po temperaturama). Po grafikonu ovde, Prime je isao sa Hynix, a da li se u medjuvremenu menjalo - ne znam.
Inace, izgleda da Sapphire 9060 XT Pulse NEMA ball bearing ventilatore, a Pure i Nitro imaju, bar po specifikacijama na sajtu. Mozda nekom znaci info.

Tačno, Pulse ima klizni ležaj, dok druga dva modela imaju imaju dvostruke kuglične ležajeve. Klizni ležajevi su u početku tiši, ali se kasnije polako razgalame. Kuglični ležajevi traju skoro duplo duže, što većini korisnika neće značiti puno, jer dok se vanilatori potroše, kartica je i onako zastarela. Možda korisno samo za ljude kao ja koji jako dugo koriste svoje kartice ili proizvođačima kobajagi novca, ako ih još ima.

Pogledaću tip memorije na kartici kad dođem kući.

Trebalo bi biti korisno kad se drze ventilatori uvek upaljeni, ja npr bi gasio 0db mode na pure i onda rade na min obrtajima sto je necujno a komponente se manje greju u idle, pure verzija izgleda (po youtube snimcima) ima i veci power limit od pulse jer trosi preko 200w kad se oc/uv, tu je i argb i argb izlaz na karti ako nekome znaci.

pa da ali ih pre potrosis ako stalno rade, bukvalno je morbis objasnio situaciju sa kliznim lezajevima.
nije ni to neki problem da se istrose, ali jeste malo pipava rabota njihova zamena.
a da ne pricam o tome koliko boranije ni ne primeti da neki od ventilatora ne radi , i pored silnih znakova pri radu.

Trebalo bi biti korisno kad se drze ventilatori uvek upaljeni, ja npr bi gasio 0db mode na pure i onda rade na min obrtajima sto je necujno a komponente se manje greju u idle, pure verzija izgleda (po youtube snimcima) ima i veci power limit od pulse jer trosi preko 200w kad se oc/uv, tu je i argb i argb izlaz na karti ako nekome znaci.
To je argb ulaz za sinhronizaciju sa pločom npr.

pa da ali ih pre potrosis ako stalno rade, bukvalno je morbis objasnio situaciju sa kliznim lezajevima.
nije ni to neki problem da se istrose, ali jeste malo pipava rabota njihova zamena.
a da ne pricam o tome koliko boranije ni ne primeti da neki od ventilatora ne radi , i pored silnih znakova pri radu.
Mislio sam na ventilatore sa dvostrukim kuglicnim lezajevima na pure karti.

Šta znam, kartica je sad na oko 50 stepeni u leru sa ugašenim ventilatorima, možda bolje štedeti fanove nego štampu.

Inače tačno, Pure ima ARGB izlaz ako kome to treba, kablić za tu namenu je jedino što dolazi uz karticu. Al moja ploča ima samo starinski RGB konektor, tako da nema ništa od LED sinhronizacije. Što meni nit treba, nit imam providno kućište, nit je to to u Linux-u lako naterati da radi, ali možda je nekom interesantno da se zeza.

Da dodam na raniji komentar, memorijski čipovi na mojoj kartici su Samsung.

Evo temperature kod mene nakon 2h igranja Resident Evil.
Deluje mi sve ok osim ovog gpu memory inace mi lepo provetreno kuciste, karticu nista nisam dirao sve fabricki kao i fan curve.
Sad jel ok ovih 94c i ako nije jel mogu nekako smanjim?

Prilozi

• Screenshot_2.png
    Screenshot_2.png
    99 KB · Pregleda: 27
kod mene ne prelazi 75 stepeni memory temp u furmarku ili 3d marku , doduse na defult su podesavanja kao i fan curve...

Nazad
Vrh Dno