@zeljko drzi se teme 😀...
Koriste DX jer je standard koji je MS nametnuo saplitanjem nogu kao što jedino i znaju. Nemaju izbora.
pa mantle i jeste tema posto je to izgleda najveci cinilac u promociji HD8000
sto je najgore manipulacije u optimizaciju pogotovo kad se ceka jedna igra koja ga podrzava nemogu se ni naslutiti, dosta je kao i u vremenu glida povuci sasvim pogresne zakljucke pa ga istorija vremena kasnije pokopa
A DieH@rd osim sto napada mogao bi da obrazlozi svoju konstatciju da directx dovodi do pada prerformasi kako su svi bili ludi ovih 10+ godina da ga koriste kad po njemu nevalja nista 🙂
Mislim konzole su nam otvorile oci koliko je DX los, LOL
Ok ali sto je bila alternative OpenGl koji kaska par godina ?
Sto tada neko pametan nije nista rekao vec se cekalo ~10 godina
Jos kad pogledamo 90+ % igara uopste nije radjena NIKAKVA optimizacija za PC, ti ljudi jedva barataju direcx za njih je low level API naucna fantastika, i sad eto ti isti ljudi ce da sednu i rade a do sad ih bilo bas briga
Nisam baš skapirao... da li se Mantle ili nešto slično njemu već koristi za PS4 i XBONE?
To bi valjda značilo da će sve igre razvijane za novu generaciju konzola biti praktično lakše prebaciti na PC u okviru Mantle API-a, nego preko DirectX-a?
Verovatno zato sto nikad nisu bili u poziciji da imaju obe konzole u svojim rukama kao sto sad AMD ima... 🙂Inače, upravo je Nvidija poznata po "optimizacijama" u sklopu svog TWIMTBP programa, s time da se tu nije ni radilo o drugom API-ju. Zato mi je baš čudno da oni nisu imali petlje prvi krenuti s tim.
pa mantle i jeste tema posto je to izgleda najveci cinilac u promociji HD8000
sto je najgore manipulacije u optimizaciju pogotovo kad se ceka jedna igra koja ga podrzava nemogu se ni naslutiti, dosta je kao i u vremenu glida povuci sasvim pogresne zakljucke pa ga istorija vremena kasnije pokopa
A DieH@rd osim sto napada mogao bi da obrazlozi svoju konstatciju da directx dovodi do pada prerformasi kako su svi bili ludi ovih 10+ godina da ga koriste kad po njemu nevalja nista 🙂
Mislim konzole su nam otvorile oci koliko je DX los, LOL
Ok ali sto je bila alternative OpenGl koji kaska par godina ?
Sto tada neko pametan nije nista rekao vec se cekalo ~10 godina
Jos kad pogledamo 90+ % igara uopste nije radjena NIKAKVA optimizacija za PC, ti ljudi jedva barataju direcx za njih je low level API naucna fantastika, i sad eto ti isti ljudi ce da sednu i rade a do sad ih bilo bas briga
Iskreno, ja ne bih imao ništa protiv da je AMD jedini proizvođač hardvera i da je Mantle jedini API. Ali tu postoji jedan problem tj. zakon prirode koji kaže da bez konkurencije nema napretka. Tu nastaje problem sa Mantle i zato bi bilo bolje da ima više tih low level API-ja, makar sve palo na pleća ljudi koji razvijaju igre. Jedan novajlija u tom poslu (čiji sam mod igrao pune dve godine) mi je objasnio da endžin koji njegov tim razvija ne zavisi od renderera tj. da lako može koristiti OGL i DX i da podršku za neki renderer može da uradi jedan čovek za par meseci. A oni su potpune novajlije u čitavom poslu.
Pored toga Josh Parnell, dečko koji sam razvija čitavu igru tipa Elite od nule je za manje od dve nedelje svoj endžin savršeno prilagodio svim trima platformama, čak i ubogom Mac Pro-u sa Intel integrušom koja na OSX ima podršku za OGL 1.xx. Pritom igra izgleda sasvim lepo i dobro i endžin podržava mnoge eye candy stvarčice koje imaju samo Cryendine, Frostbyte i još par.
Tako da, nije problem podržati Mantle, DX i OpenGL. Problem je što u industriji radi puno ljudi koji nemaju pojma kao i oni koji se jednostavno ne trude (neki što neće, drugi što im je naređeno tako).
TL;DR Rade nas ko volove ovi što prave igrice kao i oni što prodaju grafičke za 1000 evra da bi mi igrali te iste igrice.
Pa realno je oecekivat ~20% sa tim ako se igra prljavo i directx skarabudji dobici mogu biti i 150%
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari