@zeljko drzi se teme...
Koriste DX jer je standard koji je MS nametnuo saplitanjem nogu kao što jedino i znaju. Nemaju izbora.
pa mantle i jeste tema posto je to izgleda najveci cinilac u promociji HD8000
sto je najgore manipulacije u optimizaciju pogotovo kad se ceka jedna igra koja ga podrzava nemogu se ni naslutiti, dosta je kao i u vremenu glida povuci sasvim pogresne zakljucke pa ga istorija vremena kasnije pokopa
A DieH@rd osim sto napada mogao bi da obrazlozi svoju konstatciju da directx dovodi do pada prerformasi kako su svi bili ludi ovih 10+ godina da ga koriste kad po njemu nevalja nista
Mislim konzole su nam otvorile oci koliko je DX los, LOL
Ok ali sto je bila alternative OpenGl koji kaska par godina ?
Sto tada neko pametan nije nista rekao vec se cekalo ~10 godina
Jos kad pogledamo 90+ % igara uopste nije radjena NIKAKVA optimizacija za PC, ti ljudi jedva barataju direcx za njih je low level API naucna fantastika, i sad eto ti isti ljudi ce da sednu i rade a do sad ih bilo bas briga
Nisam baš skapirao... da li se Mantle ili nešto slično njemu već koristi za PS4 i XBONE?
To bi valjda značilo da će sve igre razvijane za novu generaciju konzola biti praktično lakše prebaciti na PC u okviru Mantle API-a, nego preko DirectX-a?
Verovatno zato sto nikad nisu bili u poziciji da imaju obe konzole u svojim rukama kao sto sad AMD ima...Inače, upravo je Nvidija poznata po "optimizacijama" u sklopu svog TWIMTBP programa, s time da se tu nije ni radilo o drugom API-ju. Zato mi je baš čudno da oni nisu imali petlje prvi krenuti s tim.
pa mantle i jeste tema posto je to izgleda najveci cinilac u promociji HD8000
sto je najgore manipulacije u optimizaciju pogotovo kad se ceka jedna igra koja ga podrzava nemogu se ni naslutiti, dosta je kao i u vremenu glida povuci sasvim pogresne zakljucke pa ga istorija vremena kasnije pokopa
A DieH@rd osim sto napada mogao bi da obrazlozi svoju konstatciju da directx dovodi do pada prerformasi kako su svi bili ludi ovih 10+ godina da ga koriste kad po njemu nevalja nista
Mislim konzole su nam otvorile oci koliko je DX los, LOL
Ok ali sto je bila alternative OpenGl koji kaska par godina ?
Sto tada neko pametan nije nista rekao vec se cekalo ~10 godina
Jos kad pogledamo 90+ % igara uopste nije radjena NIKAKVA optimizacija za PC, ti ljudi jedva barataju direcx za njih je low level API naucna fantastika, i sad eto ti isti ljudi ce da sednu i rade a do sad ih bilo bas briga
Iskreno, ja ne bih imao ništa protiv da je AMD jedini proizvođač hardvera i da je Mantle jedini API. Ali tu postoji jedan problem tj. zakon prirode koji kaže da bez konkurencije nema napretka. Tu nastaje problem sa Mantle i zato bi bilo bolje da ima više tih low level API-ja, makar sve palo na pleća ljudi koji razvijaju igre. Jedan novajlija u tom poslu (čiji sam mod igrao pune dve godine) mi je objasnio da endžin koji njegov tim razvija ne zavisi od renderera tj. da lako može koristiti OGL i DX i da podršku za neki renderer može da uradi jedan čovek za par meseci. A oni su potpune novajlije u čitavom poslu.
Pored toga Josh Parnell, dečko koji sam razvija čitavu igru tipa Elite od nule je za manje od dve nedelje svoj endžin savršeno prilagodio svim trima platformama, čak i ubogom Mac Pro-u sa Intel integrušom koja na OSX ima podršku za OGL 1.xx. Pritom igra izgleda sasvim lepo i dobro i endžin podržava mnoge eye candy stvarčice koje imaju samo Cryendine, Frostbyte i još par.
Tako da, nije problem podržati Mantle, DX i OpenGL. Problem je što u industriji radi puno ljudi koji nemaju pojma kao i oni koji se jednostavno ne trude (neki što neće, drugi što im je naređeno tako).
TL;DR Rade nas ko volove ovi što prave igrice kao i oni što prodaju grafičke za 1000 evra da bi mi igrali te iste igrice.
Pa realno je oecekivat ~20% sa tim ako se igra prljavo i directx skarabudji dobici mogu biti i 150%
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari