Šta je novo?

AMD Radeon RX 6000 Thread

Pa nesto mi je mnogo 62 C. Nemam pojma.
Prethodna graficka je imala zero mod do 40 C.
Stavio sam da dok igram igrice ventilatori rade na 33% a postepeno da se povecavaju do temperature 50 C i vetilator 50%. itd
U takvoj situaciji mi je za sada maksimalna temperatura 59 C.
U principu igram se malo sa podesavanjima. Niakav poseban razlog.

Poslednja izmena:
Opusti se. Ljudi godinama teraju ove moderne graficke sa termal limitom od 110c
~60c je taman, da ti ne krece-staje vent cim pomeris misa, ili otvoris web browser. Taman ima lufta.
Samo pazi da ti hotspot i memorija ne furaju neke nenormalne vrednosti pod opterecenjem i nemas brige.

Jer na 6600 ne moze preko Adrenalina da se steluje zero mod i brzina ventilatora..ono Fan tuning/Advanced control...??

Na ovoj mojoj ne moze da se smanji zero fan mod koji je od 62 C.
Moze da se namesti da ne radi zero fan mod ali ventilatori minimum rade na 33% non stop.

Aaaa, ti hoces da zero ostane aktivan samo da mu smanjis start temp..
Ja sam ugasio zero mod i nastelovao fan krivu. Minimum mi je na 20%, a do 60 C brzina fan-a mi ne prelazi 35% sto je meni necujno, mada sam ja pomalo nagluv..:p

Zero fan mode ko ne izmislio, postaviti ga na stadion Vojvodine 😁

Zero fan mode ko ne izmislio, postaviti ga na stadion Vojvodine 😁
Jeste sad kad znam sta je, ja kad sam presao sa RTX 2060 na RX6900XT zvao drugara da mu kazem da se kuleri ne vrte na grafickoj i da pitam je l su kod njega mozda radili :D

bukvalno pise na kutiji, a google je dostupan svima..
e sad ***, kad zvaka nije za znate vec koga...

Postojao je zero fan i na 2060. Mozda ne na najjeftinijim modelima, ali je sigurno imala. GamingX 1060 koji sam imao je zaustavljala fanove u idle... Mislim da je pre toga i GTX970 imala... Nije to bas od juce funkcija.

Edit: RX480, 5600XT su bolji modeli imali... Da ne bude samo nevidija.

Poslednja izmena:
Vrh Dno