Šta je novo?

AMD Radeon RX 6000 Thread

evo odradio clean install sa 25.9.2 modifikovanim drajverima sa ta dva DLL fajla, zaista, sad je FSR4 dupe i oko naspram onog pre, radi ko sat i izgleda do dzadza.
samo me zivcira sto mi sad ne rade hotkeys u amd driveru, iako je sve enablirano, restartovao PC 5 puta, jednostavno ne rade.... ne znam sta se tu moglo shebati

Meni je posle minimize igre pa pokretanja Amd centra van igre ili restarta proradilo samo, isto nije htelo po instalaciji. Inace izgleda brutalno fsr 4.0.2.

Da pitam samo. Ja moram da skinem najnoviji drajver i neke fajlove da zamenim u nekom folder, da bi fsr4 pokretao?
Da li postoji neki video o tome da pogledam i ako moze link 😀

ma nece na ALT+R da se pokrene uopste, moram iz traya da ih kliknem, i nijedan hotkeys ne radi uopste
Da pitam samo. Ja moram da skinem najnoviji drajver i neke fajlove da zamenim u nekom folder, da bi fsr4 pokretao?
Da li postoji neki video o tome da pogledam i ako moze link 😀
pazi radi FSR4 i bez ta dva DLL fajla, ali malo stuca i krzavo je jako i dosta padaju frejmovi, , a sa ova dva fajla, brutalno dobro radi i izgleda i ne padaju toliko frejmovi
evo ti video, mislim da su ga vec kacili

Meni je posle minimize igre pa pokretanja Amd centra van igre ili restarta proradilo samo, isto nije htelo po instalaciji. Inace izgleda brutalno fsr 4.0.2.
nesto mi se definitivno shebalo, uopste mi sad kad pokrecem bilo koju igru ne iskace ono desno gore iz AMD drivera sta je ukljuceno a sta ne.... i bez obzira ako minimize igru podesim nesto tamo, ne utice na igru, kao pre sto jeste

posle 7og restarta kompa, prilikom ulaska u win11 mi iskocilo neko security sr***nje da potvrdim neki amd proces, jesam, i evo sad rade hotkeys

Uspeo sam i ja da modujem 23.9.1 + 25.9.2 na 6800 XT (uz Optiscaler, naravno).

Razlika na 1440p nije onolika kolika sam očekivao, da budem iskren. Okej, primetim je kada "pixel peep-ujem", ali me nije oduvalo. Iz mog uzorka, od par igara, mi trenutno deluje da je više nice-to-have nego must-have.

E sad, moguće je da zavisi od toga kako su postojeći upscaler-i implementirani u konkretnoj igri. Što je lošije implementirano - to se više vidi prednost FSR4. Kao kod CP2077 koji pati od shimmering-a i ostalog.

Ja sam se najviše ponadao da će FSR4 ispeglati pojedine ružne UE5 igre. Silent Hill i Plague Tale: Requiem, konkretno. Međutim, iako ga malo poboljša, to nije bitnije bolje od XESS ili postojećih upscaler-a. A performanse su i dalje upitne.

Revenge of the Savage Planet je okej sa postojećim upscaler-ima, tako da sam tu samo u nekim deonicama video razliku. Na primer kada ciljano idem na agresivniji upscaling input (tipa DLSS performance), tu na FSR3 vidim artifakte za neke objekte u pokretu, dok ih na FSR4 nema.

Spider-Man je možda jedina igra u kojoj sam baš primetio razliku u samoj oštrini slike. Oštro je i na balanced, ali ne onako veštački kao kada se odalami sharpness na FSR3.

S obzirom da mi je ovaj mod ubagovao CPU metrike u overlay-u, onemogućio AFMF2 i iz nekog volšebnog razloga povećao W10 boot time - za sad sam se vratio na "vanilla" 25.x.x drajver. Pa ćemo videti u budućnosti, verovatno ću se poigrati još neki put i na 4K :)

Ne moze njih nikada da ispegla (UE 5 igre) jer u sled silne genijalnosti" engina, zavistan je od mnogih retardiranih procesa, ukljucujuci i TAA koji je nekad i skriven.
Tako da prakticno upscaler uvecava los AA i cini blurovano jos blurovanijim.
Gaming 2025!

ja nisam koristio nikakav optiscaler, odradio sam rucno zamenu ona dva fajla u driverima, a za FSR4 ubacujem iz onog foldera direkt u igru koju hocu da igram ta 3 fajla, i to radi
za sada probao DL The Beast i CP2077, rezultati u 4k - prezadovoljan!

Ako igram na FHD i radi ekstra bez FSR samo FG...Kontam da nema razloga da ovo radim

Radi lepo fsr 4, ali mi pravio probleme nakon nekog vremena padne FPS mnogo, nije mi snimao setovanja za grafiku ... Pa sam REST. WIN. i nakon toga, i nakon toga sce radi extra 🤪

Ајде, кад неће бријег Мохаммаду , Мујо ће бријегу -

два длл фајла из 23.9.1 ( заправо сам дх12 драјвер ).
за превенцију артифаката и сметљи, при коришћењу ИНТ8 ФСР4 на званично неподржаним ГПУ.

• прво очистите постојећи драјвер са ДДУ, из сејф мода,
  • скините актуелан драјвер, и РАСПАКУЈТЕ ГА као фасциклу , 7зип на пример
  • замените фајлове из фолдера/фасцикле са приложеним, из линка.
  • покрените Сетап, из распаковане фасцикле, не обазирући се на евентуална упозорења о дигиталним потписима.

Nazad
Vrh Dno