Šta je novo?

AMD R9 280X zvanicna tema!

Probaj da iskljucis hardware acceleration. U Firefoxu to uglavnom resava takve gluposti.

Imam nekoliko 280X VaporX kartica na raspolaganju. Igrao sam jedno 4 -5 sati bez prekida Zombie Army Trilogy. Stabilni taktovi(klokovao sam iz Trixx-a jer mi je bio pri ruci) - memorija puca na 5800 ali zato nekoliko sati radila pun gas na 5777 bez ikakvih artifakta 100%(bezveze sam odredio vrednost, GPU za to vreme deafult). GPU(memorija deafult za vreme testiranja GPU-a) - voltaza 1,3V moze da radi prilicno stabilno na 1190(video sam na jednom mestu teksturu koja nestane ako spustim klok, inace sasvim pristojno radi na tom kloku). Skinuo sam voltazu na 1140 i V setovao na 1.225 gde je apsolunto u igri 100% stabilno i bez bilo kakvih artifakta 100%. Klokom memorije sam prilicno zadovoljan, klokom GPU-a sam razocaran(ocekivao sam 1200 na V1,225 100% stabilno i 100% bez ikakvih akrtifakta :) ). Asic karte je 68,1%.

Utisci, dosta misica u igri Zombie Army Trilogy, sve na max supersempling na predzadnju vrednost 2,25x. Nisam video FPS frapsom isopd 70 mislim, ide do 85-90. Ukljucio sam V-Sync i uzivanje na 1140/5777. Kartu sam uzeo na probu onako, videcu da isprobam jos 3 karte pa ako bude bilo boljih OC rezova postujem ovde. Svidja mi se snaga karte dosta, da ne izlazi nova serija AMD-a defintivno bih zadrzao jedan lep primerak za sebe... Da, zaista sjajna karta bar u ovoj igri koju igram.

PS
Da ne zaboravim, coil whine ni jedne sekunde nisam cuo iako sam imao frejmove i preko 110 bez supersampling-a :)

eto,ni vaporke nece na 1200 na koru koliko god se panjio napon,izgleda da su stvarno super binovani cipovi na toxic-u i matrixu.

1225mhz na core uz 1.25V napon. 6400 ram. Isti asic u procenat kao tvoj Vapor Ljanmi.
Doduse provrteo sam samo jedan OCCT, i jedan valley. Ove dual slot Asuske nista ne valjaju :D

Koja igra bi bila ULTIMATE test za 280X karte? U smislu ako klok prodje u toj igri - radice svuda. Uvek za svaku kartu se nadje takva igra :)

PS
Danas uzimam drugu na test, cisto da vidimo jel moze neka bolje :)

@Erik011

Imas haos kartu ,)

Poslednja izmena:
mogu i ja za slikanje da idem preko 1200mhz,desavalo se da je lara stabilna i na 1220mhz citavu sesiju,ali dzaba kad npr heaven nemere da prodje 4-5tu scenu.meni je bar 4 loop-a heaven-a reper stabilnog kloka.

Koja setovanja za Heaven Benchmark kada ga startujem, nisam se odavno mlatio sa test programima. Uvek sam koristio igre i real life gaming. Pretpostavljam full HD rez, da ukljucim teselaciju posto mi bacio neki custom preset pri startovanju programa gde je podesen directx 9.

sve krkaj do kraja,i AA i teselaciju,nativna fullscreen rezolucija.ne drzi me za rec,mislim da je sve to zajedno sem AA pod 'extreme' presetom,sacu skinem heaven taman da uporedim sa svojim rezovima na fx8350. :)

meni heaven na nekim xy setovanjim vrti pa razbija, al' bf4 zakuca odmah, pogotovo je osetljiv na memoriju, jer zauzme na vecim mapama sa 64 igracha i do 2800mb

ne'am bf4. :)

capture.jpg

ovo ja koristim,pokusao sad sa 1225 na koru na 1,25V,nemere prodje onu scenu sa visecim mostovima. :)

Odvrni na 1.3v pa probaj ;)

Koja igra bi bila ULTIMATE test za 280X karte? U smislu ako klok prodje u toj igri - radice svuda. Uvek za svaku kartu se nadje takva igra :)

PS
Danas uzimam drugu na test, cisto da vidimo jel moze neka bolje :)

@Erik011

Imas haos kartu ,)

Dragon age 3. Bukvalno ako PIPNEM clock preko stock crashuje na svakih 5 min. Sve ostalo radi bukvalno mesecima nijedan crash, Dragon Age kako vidi bilo kakav overclock je crash party.

Umart, evo sad cu da provrtim par krugova valley, par krugova heavena.

Zanimljivo, meni je dragon age 3 radio normalno sa klokovanom kartom 1150/1700...

Dva valley (ultra preset) je prosao bez problema sa 1.230V, Heaven (ostao mi na high podesavanjima otkako sam pravio poredjenje sa gtx 960) mi je trazio 1.238V. Proc je na 4.5ghz.
Crashovao mi je dva puta heaven pre ovoga jer sam drzao fans na auto, pocne da artifactuje kad dodje na 78-80stepeni. Jednom na poslednjoj sceni, hteo sam da ga zapalim.

Izgleda ovaj ASIC ne znaci apsolutno nista, vec je vise kako te usere i u zavisnosti od proizvodjaca.

edit: Mozda je ovaj moj narodni lek Gibo. Ali cim dignem clock bilo koliko posle 5 min DX crash.

heaven+valley.jpg

Moguće da ja zbog toga...
Ajde ako te ne mrzi uradi heaven sve na max. :)

heavenmax.jpg

Izvolte :)

Lepo :D
Moja ima 1017 poena na 1180/1700.

Ja ne smem ram preko 1600 (barem mislim), s obzirom na ona 2 chipa rama koji nisu termalno zasticeni. Aj bas cu da probam.
U svakom slucaju razlika je mizerna. Btw. jel to na fullHD? Posto ja kad stavim extreme preset baca mi na 1600x900 iz nekog razloga i ne da da promenim rezoluciju...

Interesantno, prolazi mi Heaven sad bez frke sa 1.232V, 1700mhz clock na ramu, ali rezultat je mizerno veci 1067p.

Probao i sa 1.25V (1225/1700) crash na zadnjoj sceni grrr

Poslednja izmena:
kazem ja,heaven je frkica,ne prolazi se tek tako.i da,na extreme je lokovana rez na 900p,mora custom za 1080p.

Ne da mi full screen mod, extreme preset, CPU 4690k@default. Temperatura nije problem, cini mi se da nije presla karta 71 stepen.

Prilozi

• B.jpg
    B.jpg
    733.5 KB · Pregleda: 52
Ne da mi full screen mod, extreme preset, CPU 4690k@default. Temperatura nije problem, cini mi se da nije presla karta 71 stepen.

Idi custom kao ja i stavi 8xAA, 1080p, tesselaciju na extreme, quality na ultra.
Greota sto drzis taj i5 na stock :D

Sve isto samo sam digao voltazu na max 1.3V . Test je prosao, karta je malo toplija, default fan profile. Cini mi se da sam video neke svetlosne bljeskove koji ne bi trebalo da budu tu ali nisam 100% siguran. Svejedno voltaza je prevelika za moj ukus, mozda moze da radi isto na V1.25 ali to je opet dosta visoko. Moram da idem sada, videcu veceras da uzmem drugu kartu pa mozemo da nastavimo zezanciju :)

Update:
Sad vidim tvoj post, pretekao si me :)

Hocu kada se vratim.

Prilozi

• a.jpg
    a.jpg
    691.2 KB · Pregleda: 44
I ako je bilo bljeskova nema veze sa voltazom, nego garant ram ne moze da isprati na toj frekvenciji. Obori ga malo, a digni GPU clock pa nam baci neki test veceras.
Ni meni se ne svidja da dizem tolko voltazu, ja sam zadovoljan sa stock voltazom i 1175/1600 :)
Mada i da rikne, imam 2 god garancije i racun na 40k, odma cu doplatim za gtx 970.

Poslednja izmena:
Ljudi gledajte ovako drugi skrin deafult GPU memorija 1777, prvi skrin memorija 1777 GPU 1200. Zaboravih da uslikam i setovanja iz Trixx-a zajedno sa rezovima. Znaci, memorija 100% nije nikakav problem i bez problema gura 5777 - 100% nikakve probleme ne pravi. GPU - nije neki silikon. Idem sad da uzmem drugu kartu pa da vidimo :)

Update:

Zaboravih da napisem da sam stavio full HD rez i kada je u tom rezimu za razliku od vindovd rezima(1600x900 koliko se secam) artifakti na sve strane, greske bljeskovi, sta sve ne ali NEVEROVATNO Heaven proolazi... Znaci pricam za GPU [email protected] za manju voltazu ne smem ni da pomisljam. Ponavljam memorija FLAWLESS@1777 ,)

PS
Memorija mozda moze i na 1790 ali dzaba kada GPU nije nesto... :(
Malo sam zbrzao ovaj post, mozda nije bas razumljiv :)

Prilozi

• a.jpg
    a.jpg
    564.9 KB · Pregleda: 38
  • B.jpg
    B.jpg
    699.4 KB · Pregleda: 37
Poslednja izmena:
meni heaven na nekim xy setovanjim vrti pa razbija, al' bf4 zakuca odmah, pogotovo je osetljiv na memoriju, jer zauzme na vecim mapama sa 64 igracha i do 2800mb

+1
Meni je recimo heaven prolazila sa 1200 ali je u bf3 zezala za sve preko 1180. Mem je mogla 1700

Poslednja izmena:
Ljudi gledajte ovako drugi skrin deafult GPU memorija 1777, prvi skrin memorija 1777 GPU 1200. Zaboravih da uslikam i setovanja iz Trixx-a zajedno sa rezovima. Znaci, memorija 100% nije nikakav problem i bez problema gura 5777 - 100% nikakve probleme ne pravi. GPU - nije neki silikon. Idem sad da uzmem drugu kartu pa da vidimo :)

Update:

Zaboravih da napisem da sam stavio full HD rez i kada je u tom rezimu za razliku od vindovd rezima(1600x900 koliko se secam) artifakti na sve strane, greske bljeskovi, sta sve ne ali NEVEROVATNO Heaven proolazi... Znaci pricam za GPU [email protected] za manju voltazu ne smem ni da pomisljam. Ponavljam memorija FLAWLESS@1777 ,)

PS
Memorija mozda moze i na 1790 ali dzaba kada GPU nije nesto... :(
Malo sam zbrzao ovaj post, mozda nije bas razumljiv :)

Nisam bas skontao kakve veze imaju 5777mhz i memorija na 1777? Ako ti je ram na 1777mhz to je efektivno 7108mhz. ('ebeno dobro)
Ali kako GPU nece preko 1200 mamicu mu, na 1.3V... Probaj ti jos tih, dok ne nadjes neku koja moze makar 1230mhz na GPU na tolkoj voltazi.

Vratio karticu uzeo drugu. Sacu testiram, nego ono 5777 je moja tajping greska umesto 1777 - zbrzao sam post i izgubio na kvalitetu istog :D

Ok, nova karta - bacala 5 kilohesha vise kaze momak. Mislim isti model. Zavrsava GPU i na 1240 Heaven test ali sa gomilom artifakta @1.3V . Za GPU [email protected] 100% artifakt free ali i visoka voltaza :( (nece da radi ispod tako dobro). Sad evo skrina sa GPU - [email protected] a memorija naravno na 1777 :) . Sad prijatno iznenadjenje memorija nije ista na prethodnoj karti i na ovoj iako je isti model u pitanju. Na onoj je bila Elpida mislim a na ovoj Hynix ili obrnuto :) . Anyway, memorija perfect stable @1830 - na 1850 oce ponekad da zakuca, mozda moze i malikce vise od 1830 ali smatram da je 1830 skroz ok i ne treba preterivati :)

Koristim poslednje drajvere, nisam stavio Omega drajvere, treba li njih da stavim? Posto nisam nikada koristio Heaven test morao sam da naucim svaku scenu napamet da bih tacno znao sta je artifakt a sta ne. U svakom slucaju daleko bolje parce siliciuma od proslog testiranog.

Prilozi

• d.jpg
    d.jpg
    624.8 KB · Pregleda: 33
Poslednja izmena:
Vrh Dno