Šta je novo?

AMD R9 280X zvanicna tema!

Ma nece da radi OC bez toga, puca odmah u Zombie Army Trilogy :(

instalirah win u uefi-ju,ili kako se vec pravilno formulise.uglavnom,znam da ima karte imaju dva bios-a,jedan uefi,jedan ne.meni su trenutno karte u poziciji 2.jel' sve okej?sta je tacno pozicija 1 a sta 2?

Koji program je pouzdan za testiranje graficke? Znaci koliko treba da radi bez greske i na kojim setovanjima da bih 100% bio siguran da grafika nema neki defekt.

Probaj Combustor , Furmark i raznorazne testove kao 3d mark , Heavent itd ...

ni kombustor ni furmark ne sluze nicemu,sem da mucis graficku.ja sam zadovoljan sa pola sata unigine heaven-a na maksimalnim podesavanjima.

Crysis Warhead i Crysis 2 benchmark, nikada ni kod jedne grafike me nije izneverio. Ako prodje oba, rock stable klokovi.

inace Tomb Raider bench je najtopliji realworld stress test u postojanju,iako lara trpi inace malo jace klokove od onog sto bi vecina smatrala stabilnim.5-6ta scena u jedno 7-8mom krugu heavena (ona sa visecim mostovima) je najzeznutija,tu najcesce meni puca.

Ne kontriram, da se odmah ogradim. Heaven prolazi 215 za GPU bez artifakta, memorija 1800. Zombie Army Trilogy - zavrsio igru sa klokovima 1150 za GPU i 1700 za memoriju. Memorija je mogla da ide vrv i na 1800 ili bar na 1750(mislim da nije ona bila krivac). Desavao se da skuca nekad nekad nekad na 1160/1800. Realno MAX stable bi bilo 1150/[email protected] za svaki dan(mislim ucitas profil po potrebi kada se igras, kada surfujes reset na default).

PS

Dal moze neki zlatni Tahiti čip da ide na 1200 ili 1250 u svakoj igri, ne pricam da prolazi testove, i ova karta kod mene prolazi testove na 1215 artifact free :)

Poslednja izmena:
Šta je tu čudno?
Zna se da je klok za svaki dan manji od onog za "benčovanje" :)

mislim da je koleza delevic empirijski dokazao da svaki tahiti uz adekvatno hladjenje moze na 1200+ mhz ako se nakrlja dovoljno voltaza.njegove 7950ke rade na 1300mhz i 1300mV,ako se dobro secam.ali kapiram da vuku tako kilovat iz zida,o hladjenju da ne pricam.

elem,nema neko slucajno odgovor na moje pitanje od pre?nigde po netu ne mogu da nadjem koji je uefi bios,koji legacy,negde je cak prica da su isti.mislim,nije da mi sad zivot od toga zavisi jer UEFI radi kako treba,cisto me zanima.

edit:

ja pricam iz mog iskustva,ako prodje toliko heavena nije mi se desilo da pukne u igrama.sad,vrlo moguce da jos nisam naleteo na igru koja je teza za klok od heavena,trosim verovatno nestandardno - TR,metroe,raznorazne stalkere,witcher2,deus ex i brdo starijih igara koje kapiram da nisu interesantne a i nisam testirao u njima,nema potrebe i nije ni bitno.

Poslednja izmena:
Kod Delevica 7950 radi na 1400Mhz dok moja 7970 ide na 1265-1290/2100 sa 1.3v u zavisnosti od temperature vode ;)

to samo za benchmarke, uz artefakte i sa temp vode 2c :D, ovde se pricha o nekim 24/7 setovanjima, air cooled, tj sa stock kulerom

furmark i kombastor ne valjaju, samo noviji dx11 testovi i igre.

demios - glas razuma ,)

Potpuno se slazem, godinama ne vrtim benchmark testove za stabilnost klokovanja, samo real life gaming za stabilnost klokova i naravno pratim min fps, uostalom 3D Mark i ostali test programi se ne igraju :)

imam r9 280x vapor x tri x dali smem bez dizanja napona da je OC na primer 1150/1600

jako tesko bez napona,pokusaj,nece nista da joj se desi,bsod ili pucanje drajvera u najgorem slucaju,restart pa onda isto iz pocetka.za dizanje bez napona licno bih pokusao sa dizanjem u 20mhz stepovima na koru,memoriju ne bih na pocetku pipao,3-4 kruga heaven-a ili cega vec po zelji,pa sve tako dok se ne desi nestabilnost,onda vratis i pokusas sa memarom na 1700mhz ili koliko vec ti treba,mada memara ne utice toliko na rezove u 1080p.

hvala na info i jos jedno pitanje jel ovo ok FPS Screenshot 2015-03-18 14.29.38.png

pa i ne,minimumi su ti jako losi.sad,dal' je do drajvera,,do cpu-a,ili ti je igra na jako sporom drajvu,nemerem da znam odavde.ocisti sve sa DDU-om,stavi cisto omegu i pokusaj opet.

mnogo bolje sada kad sam reinstalirao drivere Screenshot 2015-03-18 15.26.17.png

minimumi i dalje isti,kapiram da je do cpu-a,sumnjam da je toshiba bas toliko losa.probaj da malo nacepis taj fx,4,4ghz,1.425v,izgasi LLC (ako ga ploca ima) i trebalo bi da bude bolje.

AC unity od 25 do 35 FPS na ultra imas pivo od mene :)

problem je ploca kad dignem malo napon da OC procesor preko 4.0 north bridge temperatura skoci preko 100 stepeni neznam kako bih mogao da resim hladjenje na ploci

Zavrsio i Wolfenstein: New Order na 280X 1150/[email protected](mislim da memorija moze i na 1800 bez problema) bez ijednog pucanja igre niti bilo kakve anomalije. Igra je tezak FAIL! Neverovatno sr*nje a hajpovao sam je :) Sace ovaj novi prequel, hajpovao sam i njega, vise ne... :) Sinoc vratio kraticu :(

PS

Zombie Army Trilogy - razbija igra, odavno se nisam onako zabavio ;)

Umart kako te sluze kartice? Jesi li razmisljao da uzimas 3xx ili ostajes na njima?
Ja nesto gledam, za moje potrebe su mi i previse ove dve kartice medjutim pokusavam da procenim koliko ce im padati cena. Ako se bude drzala kao sada do leta, ostavio bi ih medjutim ako bude 280x vredela 100 evra bolje sada da jednu prodam :)

Ja se od onda kad smo svi zajedno cedili kartice igram sa malo revidiranim clockom: 1215/1700 @ 1.238V.
Core clock mi je pravio problem u par naslova, neke prolazi ok, kod nekih se pojavljuju artifacti tu i tamo, pa me je nerviralo i oborio na dole sa 1225.

darkbaron:

neki vilo kakav vent stavis i resio si problem.ja sam za te fore nabacio neka dva vezana po 5mm koji se napajaju sa usb-a i posto su manji lakse sam budzio gde treba,mada mislim da pravilno pozicionirana 12tica zavrsava pos'o.

patricije:

upravo ovih dana razmisljam kao i ti.da kucnem o drvo,rade presjajno,ali posto planiram na leto da predjem na neku freesync 27micu verujem da cu morati da agrejdujem i GPU-ove,jer nameravam vesca u fullu da teram. :) sad se vecma mlatim samo sa contract wars,kapiram da bi i integrusa na dualchannelu mogla to da izvuce,a dodjem do nekog ddr3 rama (jer sad imam samo jedan stap) isprobavam i ako bude moglo,idu obe karte na dobos dok jos mogu 250-300e da izvucem iz njih.svakako ce biti neki monitor,am2 kompleti i sl na prodaju,pa da sve u paketu ode. :)

Ja sam pre nedelju dve uzeo U2414 tako da sam sada miran dok se malo ne spuste cene za 2k :) A cepam WoWs i BF4 a to savseno moze da izgura i jedna 280x ili 7970.

Msm da su ove karte sada dosta jeftine, i da sada svako ima priliku da za 150e kupi grafiku sa kojom igra sve na max.
Pokusavam da skontam kako ce se kretati cena, ako padne za 10-20e cena do leta mogao bi da pretrpim taj gubitak medjutim ako se spusti za 50 to bi vec teze preboleo :D

I za kraj, sta ostaviti sebi? Da li da ostavim troslotni 7970 ili 280x dvoslotni? :)

ako ostavis jednu,obavezno troslotni 7970 i ganjaj 1200+ mhz. :)

ja imam trenutno dva 1080p monitora (22 i 24") iako lepo rade,nije mi to to,gledah kod druga 2k 27" i to je to sto se mene tice.ta projektovana freesync 27mica za igre i ostalo i ova 24" na zidnom nosacu kao pomocni i meni dosta. ,)

kratko i jasno, koji je najbolji 280x da nema coil whine, da je tih i ne nameravam da radim oc...

ASUS R9 280X DC II ili V2 ( aka. troslotna ). Obe su tihe i najmanja je sansa da imaju coil whine, ali naravno postoji i opcija da uzmes Sapphire R9 280X Vapor-X Tri-X, isto vrlo tiha, hladna i kvalitetno odradjena karta sa dosta OC potencijala u sebi :)

Vrh Dno