Šta je novo?

AMD R9 280X zvanicna tema!

Moguce da losa napajanja uzrokuju i jaci coil whine, ali cisto sumnjam da kvalitatno napajanje moze da ga "neutralise". Jedino mozda da ublazi (smanji) zvuk.

moj raidmax je korektan,ali nije neko prekasap napajanje po pitanju kvaliteta.

raidmax-i generalno imaju krsh kablove. 90% vracjenih na garanciju su imali istopljene kablove.

offtopic: umart koliko imash godina?

necu da ti kazem.inace moje evo vec godinu i po maltretiram sa visokom potrsonjom,da kucnem u drvo,radi savrseno.kablovi su stvarno skrs,kad se pojavi neko ko radi slivovanje za normalne pare kupicu ih.sad nemerem se setim dal je 6870x2 crvrcala na ovom ili na proslom lc power napajanju...

znam,zato i kazem da nije prekasap napajanje.s' obzirom koliko sam ga ja platio,ako izgura garantni rok 3g ja mrtav zadovoljan.

Drugari imam i5 3330 i graficku r9 280x , sad me zanima da li zaista pomaze ako bih overklokovao graficku za jedno 100,150mhz , tacnije to sam i uradio ali ne vidim realno poboljsanje... da li zaista vredi je overklokovati ili da vratim sve na fabricka podesavanja? Hvala

nemoguce da se ne oseti na 1150mhz na koru,ili te softver laze pa nije ni klokovao,ili ionako igra radi dobro tj zakucana je na kepu ili svakako izbaca ogroman fps pa nema razlike.skini bilo koji unigine test,stavi na extreme u 1080p i provrti sa i bez kloka,to ce ti reci dal' klok radi ili ne.sto se tice igara,pobroj sta igras pa da vidimo ima li smisla cediti ili ne grafu.

Ali tih 100mhz je 10% performansi u vrh glave(a nije ni toliko), mozda su ocekivali daleko veci boost.

E da je 10% pevali bi mi :)
6-7fps dobijam sa 1150/1700

e,ali je negde tih 6-7fps razlika izmedju 28fps i 35fps u minimumima.

Evo i ja da se upisem u listu, stigla nova grafika Vapour 280x i to za 140e sa garancijom jos godinu dana, mislim da sam odlicno prosao :D

Elem, ako neko ima neki savet/foru za ovu grafiku nek javi. Tipa da li treba da radim OC, koji bios da koristim ili bilo sta sto bih mogao da upotrebim za dodatni boost :D

e,ali je negde tih 6-7fps razlika izmedju 28fps i 35fps u minimumima.

Ako je u pitanju minimum da, ali ako dobija 6-7 fps razliku na 60 fps, onda se na 28 manje vise to prepolovljuje, ali opet znaci.

@ djolenzi

Cestitam, odlican posao nema sta. :)
Ja sam za istu kintu uzeo moj powercolor, doduse imam malo duzu garanciju, ali sam gratis dobio coil whine! :d

Poslednja izmena:
Ti si nešto debelo zeznuo kod klokovanja ako ti je memorija na 1230...
Okači ovde SS iz gpu-z baš da vidimo.

Untitled.jpg

Evo ti kako mislis zeznuo? Stavio sam sada na 1200 umesto na 1230 inace model je Asus r9 280x Tip je rekao kako mu je GPU CLOCK na 1700mhz

Poslednja izmena:

On je napisao 1200/1230 na foru, za GPU klok nekad stavi 1200 nekad 1230, nije bilo u fazonu GPU klok/mem klok. Imate problem u sporazumevanju :d

Inace moja ASUS R9 280x V2, troslotna, je isla na 1190/1700 za testove ali je pucala u bf3, za bf je bilo idealno 1175/1700. Ali posto mi to nije bilo dosta, prodao sam je i uzeo ASUS R9 290.

Pogledajte prilog 162497

Evo ti kako mislis zeznuo? Stavio sam sada na 1200 umesto na 1230 inace model je Asus r9 280x Tip je rekao kako mu je GPU CLOCK na 1700mhz

Ovde kad napisu 1200/1700 misli se da je prvi broj GPU clock, a drugi broj je Mem clock.
Dakle ti si trenutno na 1200/1650, gledajuci sa slike.
Sa cime si testirao stabilnost?

Poslednja izmena:
OMG, idem da se roknem! :zgran:
Valjda se zna, bar ovde na forumu kada se piše klok grafe ide klok čipa/klok memorije.
Treba sad da čitam misli nekome? :thrust:

Specijalno za Davida...
-Nisam ni ovaj ni onaj ni tip, nego imam svoj nick na forumu.

uzasi promiskuiteta. ,)

ako je stvarno 1200 stabilno na koru,sve nogama u gujscu.sto se tice kloka,npr metro LL-u valja i 1150mhz na koru,jer onda nikad ne ide ispod 30fps,ovako bi isao ispod.pricam za jednu grafu,1080p,sve na maks sem psajhiksa.

On je napisao 1200/1230 na foru, za GPU klok nekad stavi 1200 nekad 1230, nije bilo u fazonu GPU klok/mem klok. Imate problem u sporazumevanju :d

Inace moja ASUS R9 280x V2, troslotna, je isla na 1190/1700 za testove ali je pucala u bf3, za bf je bilo idealno 1175/1700. Ali posto mi to nije bilo dosta, prodao sam je i uzeo ASUS R9 290.

Ovde kad napisu 1200/1700 misli se da je prvi broj GPU clock, a drugi broj je Mem clock.
Dakle ti si trenutno na 1200/1650, gledajuci sa slike.
Sa cime si testirao stabilnost?

sa asesinom kridom juniti kada sam usao u igru automatski mi podesio igru na high.. i ladno je kocilo tj seckao kao da frejm rejt opada pa sam klokovao ono je i dalje seckalo... procesor mi je inace i5 3330 8gb rama , i r9 280x , takodje 24 inchi , igrao na 1920 rez

Poslednja izmena:
Igraj se sa podesavanjima i/ili probaj 1.4 verziju igre. Inace, omega drajveri obavezni.

Poslednja izmena:
Imam problem sa asus r9 280x dc2t, cim dodje na 65c pocne mnogo fps da pada.

Imam problem sa asus r9 280x dc2t, cim dodje na 65c pocne mnogo fps da pada.

Jesi li siguran da je problem u tome, nekako mi deluje nelogicno ? Kakvo je napajanje, koji driver koristis, koja igra je tacno ? :) Ta temperatura je debeli ispod granice za throttle.

cooler master gx750w napajanje.

crisis 3, bf4, wot, wow.

Driveri su zadnji.

Kako ti grafika dodje do 65 stepeni igrajuci wow. Ja nisam uspeo preko 50 da je naguram na ultra haha...

Inace temperatura nema veze sa FPS-om, ne racunajuci onu visoku kad pocne da throtluje, a ti si daleeeeeko od toga.

Kako ti grafika dodje do 65 stepeni igrajuci wow. Ja nisam uspeo preko 50 da je naguram na ultra haha...

Inace temperatura nema veze sa FPS-om, ne racunajuci onu visoku kad pocne da throtluje, a ti si daleeeeeko od toga.

Pusti STALKER Shadow of Chernobyl na ultra i islkjuci vsync :D FPS skoro do 10K, ne mozes tearing ni da primetis. Greje kartu u nekim situacija i vise nego Valley dok zavojnice vriste :D

vise od TR?vanilla SoC,maks otpanj?bas cu probam sad,samo mi reci,koji pec?

Vrh Dno