Šta je novo?

AMD R9 280X zvanicna tema!

polako,ponegde je tih nekoliko frejmova razlika izmedju npr 30 i skoro 40 fps u minimumima,tj izmedju jedva i solidno igrivog,ne otpisuj to u startu.

Jeste smejurija na fabrickim podesavanjima, ali kada se odvrnu do daske i uz povecani voltage limit, onda se vidi ko kakve zube ima, da ne spominjem hladjenje, nivo buke, veci kvalitet.

MSi afterburner - properties - general - unlock voltage control.

Meni HWiNFO prijavljuje 1.200mV ,ma šta stavio u AF?

Probaj 14.4 drivere al najpre obrisi stare sa DDU

vrlo lako da je napon zakljucan u bios-u,koliko se secam gaming ima neke bios apdejte,izguglaj.ne sekiraj se da ce da bude nesto,imas dva biosa svakako na karti.

druze,pored bar 5 verzija tahiti xt-a kojih sam promenio,turboduo je medju najboljim klokerima na koru,poprilicno je necujan,kad je sam u provetrenom kucistu temperature svega su smesne,ja nemam pojma sta ti vise zelis od karte.asus dc2,tj dvoslotna je najproblematicnija od svih,bilo je samo na forumu bar 5 ljudi ako ne i vise koji su se zalili,gigabajt puca na stock klokovima (1050mhz na koru)...ja sam ovo uzeo zbog pojacane faze sa namerom da idem na vodu,i kad sam video da hoce i u zatvorenom kucistu da rade sa razumnim temperaturama,bez trotlovanja,nisam pipao dalje.pitaj druge vlasnike 280x cf-a koliko ih je sa zatvorenim kucistem.

Na kolko mhz ti je core, tj na kolko si uspeo max da dignes(sa i bez dizanja voltaze)?

Pa dobro lepo za CF. Samo nisam video jel to na stock voltazi ili ne. Uglavnom powercolor je sa R9 karticama bas lepo pokazao da mogu da naprave kvalitetne kartice, i to po jako niskoj ceni u odnosu na ostale.

jok,mali boost,toliko da se unormali klok,1,211 je afterburner prijavljivao,samo podesavanje je bilo na 1,208v.da,UPLS svo vreme nisam pipao,kao i ventovi uvek na def,jer me samo real world klokovi i zanimaju.

Stigao powercolor r9 280x. Na prvi test kartica radi ok, problem je coil whine koji izgleda imaju sve powercolor verzije. Ne cujem ga kad stavim slusalice, ali ovako zvuci ko neko grebanje.

To je normalno, fabricki. Nije problem niti utice na (ne)ispravnost karte.

Ma mislim da cu da je zadrzim. U normalnom radu sve je ok, temperature su dobre, dok se igram cuje se ko traktorce, al sta da mu radim. Radi ko netacna. To je bitno! :)

steta,sam hladnjak i dizajn je super,lepo se i klokuju,stvarno nemam pojma otkud im toliki problemi sa ovojnicama,ja sam vratio jednu 6870x2 svojevremeno zbog toga,druga je imala problem sa ventovima,tek treca je bila odlicna i radila je kao sat dok nisam presao na jace.kad sam kupovao ove moje jorgovane iako mi ih je drug prodao,trazio sam da ih testiram bas zbog ovojnica,i nisam mogao da verujem da obe nemaju problem,bio sam ubedjen da ce bar jedna da ima. ,)

steta,sam hladnjak i dizajn je super,lepo se i klokuju,stvarno nemam pojma otkud im toliki problemi sa ovojnicama,ja sam vratio jednu 6870x2 svojevremeno zbog toga,druga je imala problem sa ventovima,tek treca je bila odlicna i radila je kao sat dok nisam presao na jace.kad sam kupovao ove moje jorgovane iako mi ih je drug prodao,trazio sam da ih testiram bas zbog ovojnica,i nisam mogao da verujem da obe nemaju problem,bio sam ubedjen da ce bar jedna da ima. ,)

Pa to je generalno problem sa high end komponentama, tj. velikim potrosacima, kako ti se zalomi. Ej najbitnije da nema one artifect probleme! :)

po meni jeste defekt,ali da ne otvaramo opet milion puta prezvakanu temu.oslusni da nije slucajno do napajanja,tj da napajanje ne cvrci,posto ume da povuce tahiti,nije da ne ume. :)

Nije defekt posto ne utice na ispravan rad grafike. Fabricki je tako, ne moze se predvideti koja ce imati coil whine, to je zavisno od konkretnog primerka.
Eto, cisto da zna covek. :)

Imala je posebna tema za coil whine i samo zavojnice sa cementom u sebi ne zuje. Svaka moja R9 280X je zujala kada FPS ode u nebesa ili kada se podigne napon pa se optereti. Ova moja R9 290 se ne cuje dok se ne dira napon i ona opet reaguje ako je FPS 500+, cim se digne napon i optereti pocinje da zuje, ali ne kao R9 280X, ovo je znacajno niza frekvencija, kao dizel motor na 1000rpm :D

@ Umart

Nije napajanje, osluskivao.

Nebitno da li imam 20 ili 400 fps, ono se cuje samo menja takt. Kad ode u 4000 onda se cuje kao blago zujanje, kao ravna linija jer ljudski sluh nije dovoljno "razvijen" da cuje te promene na 4000 fps, ali razlika se cuje izmedju 20 i 60 fps na primer. Ma samo nek tera. Igre rade besprekorno. :)

Imala je posebna tema za coil whine i samo zavojnice sa cementom u sebi ne zuje. Svaka moja R9 280X je zujala kada FPS ode u nebesa ili kada se podigne napon pa se optereti. Ova moja R9 290 se ne cuje dok se ne dira napon i ona opet reaguje ako je FPS 500+, cim se digne napon i optereti pocinje da zuje, ali ne kao R9 280X, ovo je znacajno niza frekvencija, kao dizel motor na 1000rpm :D

Moja 280X se ne cuje uopste, ni pod kojim opterecenjem.

takodje.

kad se vec vucemo za jezik po pitanju cvrkutanja,sad cu da izlozim moje misljenje,i necu vise nikad ni rec napisati o ovoj tematici:

1.usteda koju ostvaruju sa koriscenjem ne cementnih ovojnica i reskiranje po primerku koje ce da propiste,koje ne,ne opravdava losu reputaciju koju AIB partneri nanose sami sebi,a najvise AMD-u.tu je AMD kriv jer moze da natera AIB partnere da se ne ciganisu toliko.izvinjenje romima,"ciganisanje" upotrebljavam ne kao nacionalnu ili rasnu odrednicu,vec kao da kazem "karakternu".

2.po meni je de fakto defekt,jer nigde nisam ni na jednoj grafi video disklejmer da gpu moze da ispusta ton visokog registra i slicne zvukove.to sto AIB partneri zele da predstave to kao normalan rad,je klasicna obmana,jer se taj problem pojavio tek sa grafama sa visokom potrosnjom i do tad graficke karte nisu imale ove probleme.

suma sumarum,sami AIB partneri koji insistiraju na ovoj ustedi sami su krivi sto ih trziste vidi kao brendove za siromasne.najbolji dokaz je bas powercolor turboduo model,jer je medju boljim i resenjima i dizajnima.da su malo bolje binovane cipove uzimali,da su koristili cementne ovojnice imali bi jedan od top modela tahitija.

Da, steta sto ih uopste pustaju u prodaju i sto se ne prihvata reklamacija.

sad vec preterujes i uvaljujes mi subkontekst u moju pricu,nigde nisam to implicirao.bas zato sto je defekt i treba da uvazavaju reklamaciju.cim je pustena u prodaju znaci da zadovoljava osnovne bezbedonosne karakteristike,a nepostojanje tog disklejmera za zvuk je obmana.

Ne. Samo to i kazem, steta je sto ne uvazavaju.

A to za ustedu, partnere i trziste za siromasne i ne bas...mislim desava se i Asus modelima.

Imam dvije R9 280X i nijedna ne zuji cak i kad fps predje 1000 u meniju cs go sam probao predje 1000fps kad ucitava mapu nista se ne desava nikakvo zujanje isto ko da je fps 60, probao sam i napon 1.3v ma nista kad valja - valja :p
Sve je to valjda stvar primjerka, ja stvarno ne mogu da nadjem nikakvu zamjerku R9 280X, tek se sada vidi koliko je tahit xt uspjesan cip od svoga izlaska do danas proslo je mnogo vremena a karte na ovom chipu i dan danas zavrsavaju posao!

Jeste. Coil whine ne zavisi ni od proizvodjaca ni modela, vec od konkretnog primerka karte.

Nazad
Vrh Dno