Šta je novo?

AMD R9 280X zvanicna tema!

Samo ti flesni BIOS nece da te boli glava. Mada je lako moguce da na toj karti sto sada kupujes vec stize najnoviji BIOS.

Ipak sam odlucio da uzmem safirku. Reklamirao je prosle nedelje cini mi se, danas ih zovem i kazu da oni direktno uvoze safirke od proizvodjaca pa im je i dosta lakse da odrade reklamaciju dok ove asusove izgleda kupe pa preprodaju. Uglavnom, rekose da salju danas novu i da sutra je uzmem. Malo sam citao komentare korisnika za ovu asusovu, kazu da je dobra, super hladjenje ali artifakti uvek. Ni taj bios sto su izbacili ne popravlja. Ljudi menjali po 2-3 i uvek isto. Dosta je malo korisnika koji nemaju nikakav problem sa njom.

Jedan mi iz winwin-a da to sto mi ne radi ventilator je do drajvera, da se to podesava u drajverima. Ja samo instalirao najnovije 14.4 i nista nisam ni pipao. Dal je on u pravu ili pojma nema? Cim mi se ovaj palio na 80 stepeni nesto njoj otislo garant. A taman uzeo nov proc i plocu i ono graficka zeza. Cak sam probao i na drugoj masini i isto se ne pali taj jedan.

E da htedoh da pitam, jel moze rad ventilatora, to sto se ne pali jedan tj pali al na 80 stepeni da pokvari los bios? Jel necu zeznuti rad tih ventilatora ako joj sutra flesnem novi bios? Pod uslovom da dodje sa starim koji ima flickering u 2d aplikacijama

Poslednja izmena:
Svi drajveri preko 13.12. izazivaju artefakte na ASUS R9 280X DC II TOP. Zasto, ne znam. Samo mogu da potvrdim da na stock frekvencijama i naponima i sa drajverom 13.12. ne daje artefakte ni u jednom benchmark programu ili igri. Testirao sam tu tvrdnju zadnjih par dana. Sapphire R9 280X Dual-X je isto baja karta i vrlo je kvalitetna i ima extra hladjenje, osim ako ti zapadne los primerak :/ BIOS ne diraj ako radi fino. Na ASUS stranici navode da taj novi bios resava probleme oko treperenja kerana. Sa 46% vent, 1.2V 1050/1500 frekvencijama imala je max 65C u Unigine Valey. ASUS postize 1070/1600 na 1.2V sa 40% vent, 72C. I Sapphire obicno ima bolji ASIC od ASUS-a.

Trazio sam od sapphire podrske da mi posalju novi bios. Kazem ti da sa ovim biosom ekran dosta treperi kad si u windowsu i na desktopu.

Prilozi

• 1.jpg
    1.jpg
    129.5 KB · Pregleda: 85
Ja sam za svoju 270x isto morao da radim update BIOS. Nije mi jasno kako može da bude toliko tupavo, kad je to rebrand, moralo je da bude ispeglano.

Dobra je ova sapphire nego eto desilo se da ode taj jedan ventilator, dobro je dok je u garanciji. Jel menjanjem biosa rad ventilatora se ne menja? Treba i dalje da rade oba istovremeno?

Ako se prcka po biosu moze svasta da se nagrdi, cak i rad ventilatora, jer on kontrolise kako se karta ponasa.

Ja stvarno ne znam sta se sa ovom mojom bilo desilo. I kad upalim onaj drugi bios, ventilator se isto palio tek na 80 stepeni. Napravio sam tiket na sapphire supportu i trazio im da mi posalju novi bios. Valjda ce da posalju.

Poslali mi ovi iz sapphira najnoviji bios za ovu moju. E sad i uputstva poslali. VIdim ima dva biosa i uefi i legacy, jel mogu ja da flesnem samo onaj koji je kada je prekidac na pozicjij 1? Valjda je to uefi.

Ja ne mogu da verujem, zvao sam 5 puta i kazu mi da mi istu salju, novu. Znate sta mi poslali, ovo. Moj matori bio da uzme i kad doneo ja sam slogirao. Je*** sam im majku i altiju i winwin-u, naravno na finjaka, kazu greska. Sutra odma vracam.

Vise ne znam ni sam koju da uzimam, sta da radim ako nemaju safirku? Dal da uzimam onu gigabajtovu ili asusovu?

Uzmi Asusa i zavrsi sa mukama ;)

Ja ne mogu da verujem, zvao sam 5 puta i kazu mi da mi istu salju, novu. Znate sta mi poslali, ovo. Moj matori bio da uzme i kad doneo ja sam slogirao. Je*** sam im majku i altiju i winwin-u, naravno na finjaka, kazu greska. Sutra odma vracam.

Vise ne znam ni sam koju da uzimam, sta da radim ako nemaju safirku? Dal da uzimam onu gigabajtovu ili asusovu?
Cisto ako ti je za utehu, meni je trebalo skoro 2 meseca natezanja i slanja i dobijanja dve Sapphire R9 280X Dual-X, dok sam konacno uz doplatu uzeo ASUS i utvrdio da je skoro ista. I da hoce da radi fino samo uz 13.12. driver. :mad: Ali uskoro cu da utvrdim za sta sam dao 3900 dinara vise. Konacno imam vremena za OC :D

Zurite malo previse sa tim novijim driverima od 13.12 , sve sam ih isprobao i ni jedan ne valja kao 13.12 .

E sunce im pokvareno, znate sta sam resio. Doplaticu i uzecu ovu. Valjda ova nema problema sa artifaktima. Sta mislite o njoj?

Odlična karta. Pogledaj po Google da li imaju problema.
Ako ti pare nisu problem, nema zašto ne uzeti jaču.

E sunce im pokvareno, znate sta sam resio. Doplaticu i uzecu ovu. Valjda ova nema problema sa artifaktima. Sta mislite o njoj?
Ne zelim da te razocaram, ali naletao sam na postove po stranim forumima da i ta karta zna da baci artefakt koji, ali to je zbog drivera. Sad kada sam proveo skoro 3 sata igrajuci Wolfenstein New Order, baci po koji artefakt. Jedva sam uspeo da napravim da radi sa 13.12. drajverom. Mora da se ugasi intro, inace uvek izbaci na desktop. Cak i tada kad udjes meni je uvek plave boje i fale teksture.

Zar je moguće da je 280x toliki krš? Ja se mislio da štedim da bi je priuštio, i na kraju kupio slabiju, da ne čekam kukovo leto. I ja nemam artefekte uopšte, nigde.

Pa eto ***, vidis meni uvalise danas taj powercolor. Neka kutija a unutra landara gore dole, kao da uopste nije lepo upakovano. Nisam ni skinuo celofan vec sutra odma idem da vratim i da narucim r9 290 tri-x i da se resim ove bede.

Nikakvih problema sa Powercolor R9 280X...

Zavisi kakva ga zapadne. Ja posto nemam srece nikako, to ne mora da znaci da neko drugi nece ubosti vrhunsku i da jos nema problema sa najnovijim drajverima :D

Ni na nemam srece, bas. Dobra je bila ova safirka sto sam imao, nije imala artifakte jedino je imala flickering stalno dok sam u desktopu ili 2d aplikacijama ali i malo jacim igrama nije bilo nicega. Danas sam ih zvao, necu da krijem imena. Kupio sam u winwinu a to je alti, kao sto i emmi pripada altiju Cacak. Prvo su mi ne znam kako blokirali pozive u centar za reklamacije sa mog broja telefona. E ja lepo okrenem njihov centar 032 i neka fina gospodja prebaci liniju. Javi se zena. Ma ne mozes da se objasnis, jednostavno zena radi ali se ne razume u to sto radi, imam osecaj da i ne zna sta je graficka kartica. Da ona meni kolegu koji je glavni za reklamacije, tako bar kaze. Ja pitam njega gde je vas kolega sa kojim sam ja pricao prethodnih dana i koji mi je rekao da dobijam potpuno indenticnu graficku, kaze taj ga nema ovde, ne radi. Ja u cudu, rekoh pa jel vi koristite lazna imena ili menjate zaposlene na nedelju dana.
Objasnio ja njemu sitaciju i kako su me zavrnuli, covek kaze da je powercolor zamena za moju safirku. Na moje pitanje je da sam je ja pre poskupljenja u decembru platio 32.199,00 RSD i da bi sada ona kostala 37-38k RSD a da ova sada kosta 30.199,00 on je samo cutao i nije rekao ni a ni b.
Uglavnom rece on da ovu prvo mora da razduzi a pa tek onda da ja uz doplatu uzimam onu r9 290 tri-x a da sada mogu da je narucim pa je platim u ponedeljak sto bi znacilo da treba da pljusnem odmah 45.000,00 a onih 32.199,00 da cekam. E ja rekoh tako nece moci i rekoh da ce ti vi poslati nalog city express-u i da oni dodju na moja vrata da pokupe ovu o vasem trosku i vec koliko u ponedeljak cete je razduziti i uplatiti 32.199,00 kako bih ja mogao da narucim onu sapphire r290 tri-x uz doplatu. Covek je pristao i nalog city je poslat u 09:47.

Oni jednostavno probaju da zavrnu ljude pa gde uspe, super a gde ne eto sledi natezanje. Ja uopste nisam otvorio iz celofana powercolorovu jer mi je to celo pakovanje jako sumnjivo. Unutra se cuje graficka i delovi kako se setaju po kutiji gore dole i levo desno. Ali trebao sam da otvorim da im pokupim one 3 igre sto dele powercolor i sapphire ali uvek treba biti posten iako su nama kupcima u vecini slucajeva ledja otpozadi.

Ista situacija bila i kod mene. Dva meseca se natezah dok sam dobio asus uz doplatu jer sam i ja kupio pre poskupljenja. Moraš da imaš živaca.

Ja sigurno necu da cekam 2 meseca. U pondeljak me vec razduzuju za graficku. Sad dal mora da me prvo razduze i da mi vrate pare da bi ja uz dooplatu uzeo drugu?

Ja sigurno necu da cekam 2 meseca. U pondeljak me vec razduzuju za graficku. Sad dal mora da me prvo razduze i da mi vrate pare da bi ja uz dooplatu uzeo drugu?
To ide ovako. Prvo ti pokupi grafu City Express, onda kada je razduze, oni salju nalog u prodavnicu gde si je kupio da te nazovu u vezi zamene (ali ti ces morati da nazoves prodavnicu jedno pet puta da bi oni to videli i da bi se dogovorio) i onda trazis da pouzecem uz doplatu kupis R9 290. Mozda je odmah nece imati na stanju, iako na sajtu pise da imaju i iako su ti rekli da je imaju, pa ces morati da sacekas jos par dana dok je uzmu od dobavljaca i dok ti stigne. Citav proces traje oko 3 do 7 dana.

Taj sa kojim sam razgovarao se predstavlja kao sef reklamacija ALTI. Graficka im je danas stigla, u ponedeljak me on odmah razduduje jer sam je kupio online. E onda zovem ja call centar, finansije, trazim da mi se odmah uplate pare, necu zamenu. Prvo pare pa onda cu ja da odlucim dal cu da uzimam kod njih ili kod drugih.

Tako su me zeznuli za hard disk, emmi je poslao u duguljastoj kutiji hard disk od 2tb koje je isto setao gore dole i naravno bio pokvaren. Isto sam vratio cityjem, pare su mi bile vraćene za 2 dana.

Nema tu dva meseca, pare za 2 dana moraju da budu na racunu od dana kada su primili graficku.

Vrh Dno