Šta je novo?

AMD R9 280X zvanicna tema!

http://forum.worldoftanks.eu/index....cts-in-world-of-tanks-only-in-world-of-tanks/

pokusaj druge drajvere.

A sto se BF 4 tice to se secam da sam citao da je bilo slucajeva i sa ATI i sa NV kartama da ljudi imaju problema, tu je opet je bilo do same igre (zakrpa), drajvera itd.

Mislim da ti je jasno da neispravna graficka ne ume da razlikuje aplikaciju. AKo nemas artefakte u CRysis 3, Metro LL, CoD, TombRaider itd onda nije do same grafike.

Jos jedno prosto pitanje. Imas li ikoga sa nekom drugom ATI kartom, recimo 270-kom ili 280-kom, pa pozajmi od njega kartu i probaj. Takodje mozes i probati da skines takt memorije na GPU takt-150Mhz (ispod ovoga nece moci), dakle za ASUS-a 1070GPU i memorija 920. To bi trebalo da resi ako je do memorije, tj. ako se pregreva/brlja.
Probacu a je przim u navedenim igrama, posto ih vec imam na kompu, pa da vidim. A u prijepolju da nadjem 270 je nemoguca misija, a ne 280. Skinucu isto takt na memoriji i ako to ispadne da je resenje, onda cu definitivno da nabavim ovaj VaporX. I naravno opet da prelista sve verzije drivera.
I jos jedan problem, sto DualX nije pravio ovakve probleme sa bilo kojom verzijom driver-a ili igara. Samo je zamrzavao i bacao BSOD s vremena na vreme.
Brzo cu javiti kako je proslo.

Poslednja izmena:
E da, dok sve to radis... procesor ide na DEFAULT takt.

Vratio sam CPU na 3,8GHz, tj. max stock brzina. Vratio memoriju na 1333MHz. Spustion frekvenciju memorije na 6000MHz efektivno, ili 1500MHz. Stavio driver 13.12. I gle cuda nema artefakata :D Sad da povecavam jednu po jednu stavku i da vidim sta ce to opet izazvata. Nadam se da nece, ali opet cu ja uzeti VaporX, jednostavno je prelepa karta i ima hladjenje bolje od ASUS-a i isti, ako ne i bolji kvalitet izrade, jer ima isti PCB od Toxic edicije :D

Ti ćeš kao jedan naš forumski kolega procesore, da isprobaš sve grafičke karte u zemlji :D

Prezadovoljan sa ovom kartom Sapphire Radeon R9 280X Toxic

benchmark1.jpg

Poslednja izmena:
Ti ćeš kao jedan naš forumski kolega procesore, da isprobaš sve grafičke karte u zemlji :D
Hahahaha :D Mogao sam raditi i recenzije posto su mi vec tri prosle kroz ruke. Nego ako ni VaporX ne upali, pa nece me AMD videti neko vreme :mad:
S druge strane, u WoT-u se gubi 30FPS za svakih 400MHz nize na procesoru i igra je dosta secka tada, to bar vazi za i5-4670K. Grafa je ostala na istom nivou 1070/1500.

Poslednja izmena:
Vratices ti posle i taj VaporX jer je katastrofa bucan!:)

Poslednja izmena:
Najbolje da se uopste ne cuje !

Sapphire ima agresivni fan profil. Kada bi spustio za koji procenat, temp bi otisao za koji stepen gore, ali zato je karta vrlo tiha. To asus praktikuje. Pušta da ide do 70C, ali se ne čuje. Sapphire se greje do 65C, ali se osetnije čuje.

WOT dosta fluidnije radi na Nvidia kartama, cisto da ne mislite da vam drajveri brljave kada vam prenese drugar da mu radi u 100 fps-a na gtx760. :)

I da, Vapor-X ne moze biti nikako bucan. Jedino da je temp target namesten na niskoj temperaturi 60-65s.

WOT dosta fluidnije radi na Nvidia kartama, cisto da ne mislite da vam drajveri brljave kada vam prenese drugar da mu radi u 100 fps-a na gtx760. :)

I da, Vapor-X ne moze biti nikako bucan. Jedino da je temp target namesten na niskoj temperaturi 60-65s.
WoT je kao Batman serijal optimizovan za nVidiu, i za WoT je daleko bitnije jako procesorsko jezgro. Potreban je neki Haswell sa 4,5GHz na jednom jezgru, jer sa 4,2GHz, max opterecenost grafe je oko 83% i dobijam 75FPS okruglo. Moram da proverim je li mi upaljen Vsync, jer je refresh mog monitora 75Hz :D

E sad joj nista ne fali sa 1070MHz GPU/1600MHz na memoriji. Jedan se nije pojavi od kako probah 13.12.C driver. Sve radi extra sad. E sad sve to da sje***o sa jednim masnim overklokom :D Hahahaha :d

Meni je Batman lepo radio na AMD grafikama. Nikad nisam ni imao nVidia.

Da li je dobar hash rate od 573Kh/s, sa 1070/1600 na 1,2V i 74C GPU i 71C naponska. Ako je verovati GPU-Z VRM2 pokazuje temp od 26C, to dakle memorija ? Mozda bude mogao malo manji napon, ali driver 13.12. se pokazao kao jedini stabilan za ovu kartu :D

Stavi na 1070/1500 i imaces oko 750kh/s , napon smanji na 1144mv

Da li je dobar hash rate od 573Kh/s, sa 1070/1600 na 1,2V i 74C GPU i 71C naponska. Ako je verovati GPU-Z VRM2 pokazuje temp od 26C, to dakle memorija ? Mozda bude mogao malo manji napon, ali driver 13.12. se pokazao kao jedini stabilan za ovu kartu :D

1020/1465 712kh/s a napon mozes dole na 1,05V ;)

Evo meni zamenjuju ovu dual-x sto joj se jedan fan palio na 80 stepeni a rekoh im da me zovu i da hocu zamenu. Sutra kad mi stigne moram da idem i da vracam i da trazim asusovu. Jedino ovu? Jel je to taj model?

DA ta je dobra .

A vidim da ima neke dve verzije, koja li je ova? Ja imao onaj sapphire dual-x, rudario i eto posle 5 meseci ode jedan fan. Tek se upali na 80 stepeni i ugasi se posle i rekoh da uzimam ovaj asus posto vidim da ga hvale.

Imas i V2 verziju to ti je 3 slota karta a ova sto si postavio zauzima 2 .

Eh nema te sto zauzima 3, jel se necu zeznuti ako sutra trazim da mi zamene safirku za ovu asusovu?

Pročitaj poslednje 3-4 strane ove teme :)

Citam i sta znam. Vidim da ste podeljeni oko tog asusa ali nemam izbora za zamenu. Ili da uzimam opet istu sapphire i da se molim da ne rikne opet za par meseci ili da uzmem ovu dvoslotnu asusovu. Vidim da asus ima i bios koji otklanja te artifakte na njihovom sajtu. Posto ne planiram neko rudarenje sad, valjda ce samo update biosa i novi drajveri raditi neko vreme bez problema i naravno oba ventilatora. Ne bih bas da doplacujem bas 10k dindzi i da uzimam nvidiju 770gtx a i uzeh crossfire mobo :D

Poslednja izmena:
Vidim da dosta ljudi koji imaju taj asus ima problem sa artifaktima, jer onaj bios sa njihovog sajta to resava ili da ipak uzmem safirku da cutim? :)

Ja imam asus i prezadovoljan sam, artefakti su bili (retko) samo u bf4 sa beta drajverima, sad sve klizi kako treba. Moja preporuka.

A jesi li updejtovao bios onim fajlom sa asusovog sajta za ovu graficku?

Nazad
Vrh Dno