Šta je novo?

AMD Preparing Radeon HD 4890, Slated for April

Znam to sve, ali me malo buni odlaganje. I prije isteka NDA za 4870, bar 7 dana prije su osvanuli online testovi.

U pakomu ima nesto XFX HD4890 (BG)

Ima je i u atomu.

pa kad pre ***.

sad baš gledam testove na techpowerup. gtx275 sucks badly naspram ovog-a.
a 4890 u CF razvaljuje sve.

3dmark06_1280_1024.gif

crysis_1680_1050.gif

AMD Radeon HD 4890 CrossFire by techpowerup

Mainstream GPU Shootout: GeForce GTX 275 vs Radeon 4890 by firingsquad

ASUS EAH4890 Video Card Evaluation by enthusiast

Poslednja izmena:
Ovo cim sam se ja pozalio, testovi na sve strane :d

Bogami lepo se klokuje,dobija se citavih 20% performansi.:party:

Poslednja izmena:
Prije bih rekao 10-15% u prosjeku.

da, negde je losiji 0.1%, a negde bolji 0.1%, odvali ga 4980, nema sta.

In the other news: Anand bas odlepio na nvidiu hehe :d

@Psyman:

mani te 3dmarkove...Zaista vise nisu relevantni za performanse novih karti (na zalost ili na srecu?!). Radeoni daju osetno manji skor od nvidia ekvivalenta, a u igrama su maltene isti (kako gde, klasika)

PS. ah opet taj cuveni CF:

cry1600.gif

dakle, crysis je na trzistu kolko? godinu dana? Jos nisu napisali normalan profil za njega iako SVI testiraju karte koristeci ga? I onda mi neko prica kako je ATI resio odavno sve probleme sa drajverima. :S:

Samo da pitam jel na ovom grafikonu 4890 oc ili default?

Default bi trebao da bude. Radeon 4890 je veoma jak u Crysisu, pogotovo sa AA ukljuchenim (dodushe, ni tada ne prelazi 40 FPS :S:).

edit: problem sa CF je evidentan, mada je pitanje koliko ljudi ima CF?!?

Poslednja izmena:
Moze se reci da je ekvivalent gtx275, kupovina ce zavisti ko sta preferira i najvise od cene. Sto se tice pomenutog CF problema, nije lose pomenuti gtx295 koji je u crysisu bio losiji od 4870x2 kada se tek pojavio. Sa novim drajverom se menja situacija, pa je li to moguce da nvidia ne zna napisati drajver za warhead? Ocigledno da za 4890 nema profil, ali vec odavno se zna kako forsitati cf u nekoj igri. Mislim da preterujes. Tek se karta moze kupiti i cisto sumnjam da ce neko odmah naruciti dve i staviti u cf dok se malo ne slegne prasina i padne jos review-a.

ali karta je ista sustinski kao i 4870, a i 4870 u CF radi tako, znas i sam. Ako ne umes da forsiras, tj ako si od onih sto nosis komp u servis da ti ugrade kartu - nije bas lepo!
Mislim, necu sad da drzim niciju stranu, zaista, ali nije to jedini test gde CF ne radi kako treba (ne pricamo o SLi ovde, ne volim ja ni SLi niti i on radi kako treba, al na SLi se ne loze ljudi kao na CF pa je manje bitan trenutno (ponajvise zbog losih overklokerskih ploca koje su vrele i precenjene)).

Jeste, ali nisu jos uvek oficijelni drajveri izasli. Mislim da ce 9og biti predstavljeni 9.4 zar ne? Sustinski da, ali su izgleda pale neke optimizacije jer 4870 na 850mhz je ipak nesto losiji u zavisnosti od igre. Trebalo bi sacekati jos malo pa pricati o cf i sli (koji je sada pristupacniji zbog x58 platforme). Realno, ko ima za 2xgtx275 ima i za i7.

Pazi kad ima 3 miliona tranzistora vise,zanimljivo :)

Odlicna kartica.

Tu su negde 4890 i GTX 275.

Da :d
Sapphire 4890 se u svabiji moze naci za 200-210e.

4890 ~ ??? eura

Da :d
Sapphire 4890 se u svabiji moze naci za 200-210e.

U pakomu na B2B portalu 195 eura!!!

Uporedite sa maloprodajom, ko hoce nek me cima na PM*. Vec je neko rekao, ima ih 8 komada na stanju!

*nije oglas, samo hocu da pomognemljudima koji hoce da je se docepaju kako bi ustedeli koji dinar!

znajući pakom, u maloprodaji će je imati za jedno 3 meseca po ceni od 300e.

Pa prati sta sam rekao. Ko ima za dve gtx275, ima i za i7 platformu. To je 500e samo na graficke. Kome nije zao toliko dati da bi se igrao, mislim da mu nije problem isprsiti se za i7 platformu. Vrh ploca i i7 920 se mogu uzeti za 550$ sto je 50$ skuplje od dve gtx275.

pa pratim, zato sam i dao onu analogiju. To je nerealno blago receno posto takvi ljudi verovatno mogu i nova kola da kupe bez problema, a ovde smo ipak svi prizemni pa kad pricamo o takvim stvarima mislimo na nesto sto moze da se kupi od 500-1000e plate (ako nemas zenu i decu) :p

Pa npr, i7 920 je 50e skuplji od e8600. Nisu to sad neke cifre. Gigabyte ploca po itsvet-u moze da se nadje za 180e, a to je jedva skuplje nego neka x48 ploca koja je potrebna za 'kvalitetan CF'
Ja sam rekao da je pristupacniji nego sto je bio pre, nisam mislio da je dostupno za mainstream segment.

aj necemo sada da se uzbudjujemo oko toga :) Meni treba ploca full za oko 140 i cpu za oko 150. To na IT svetu moze macku pod rep. To je sve po ~105 kursu (za narod je kurs 94.5) tako da ono stoje 100e tamo to je zapravo preko 10.000din tj realno oko 110e. Nemojmo sad o tome. ;) Nije tema za to. Kapiram te ja, al ti si u drugoj drzavi, malo je drugacije tamo. Opet - ne bi trebali o tome ovde ;)

Poslednja izmena:
da, negde je losiji 0.1%, a negde bolji 0.1%, odvali ga 4980, nema sta.

In the other news: Anand bas odlepio na nvidiu hehe :d

@Psyman:

mani te 3dmarkove...Zaista vise nisu relevantni za performanse novih karti (na zalost ili na srecu?!). Radeoni daju osetno manji skor od nvidia ekvivalenta, a u igrama su maltene isti (kako gde, klasika)

PS. ah opet taj cuveni CF:

cry1600.gif

dakle, crysis je na trzistu kolko? godinu dana? Jos nisu napisali normalan profil za njega iako SVI testiraju karte koristeci ga? I onda mi neko prica kako je ATI resio odavno sve probleme sa drajverima. :S:

ccc, gx-x uvek nadje Firing squad da citira
Ne kažem da su ovi sa techPowerUp-cvećke, ali ono...

crysis_1680_1050.gif

http://www.techpowerup.com/reviews/ATI/HD_4890_CrossFire/1.html

Poslednja izmena:
Ovo su sve made by amd,kada da ocekujem "custom" varijante,blue pcb.....

Vrh Dno