Šta je novo?

AMD Piledriver a.k.a. Vishera, official thread

@Lazni_Kazanova
Nemam smirglu za lapovanje tako da za sada nista od toga.

Ja sam tek sad sklopio masinu, na prvo ukljucenje BSOD :)
Sad cu malo da se igram sa podesavanjima pa cu posle da testiram kroz programcice.

Poslednja izmena:
Koja ploca ? :)

za pochetak nadji mu neki max stabilan oc, tipa ~4500-4600, daj jedan shot sa prajmom95...pa onda kreni sa cinebenchom i dr..

Dje je zapelo? Dajte neke first hand utiske :type:

Meni zapelo kod kulera, izgleda da 612s mora da lapujem. Dva puta sam ga vadio, menjao pastu ali temperature su ogromne u Idle mi stoji oko 45 stepeni trenutno na 4.2Ghz...

Ako ima neko blizu Miljakovca sa smirglom i iskustvom u lapovanju neka mi se javi na pm da sredimo kuler danas, sutra, prekosutra :)

Poslednja izmena:
Ja bijem bitku sa memorijom, imam 2 seta 1 Geil Ultra 2133 cl9-9-9-28 2T 1.65v 2 ExcelRam Red Culvert 1600 Cl6 1.65v. Trenutmo sam na 4.8ghz i sistem trenutno prolazi linx na 1600mhz(oba seta) Captureproba1.jpg dok sve preko 1600 puca ma sta mu radio, nade polazem u geil, tj probacu ponovo na 1866.....
Drugo, nakon instaliranja novog HWMonitora i Core Tempa 1.0 rc4 (prilagodjenih visheri) temperature jesu nesto nize ali i dalje su prilicno visoke(vidi se iz prilozenog) moram da dodam da sam ponovo skidao blok, , ocistio(skoro lapovao-da sam mogao da se ogledam u njemu), stavio ganjc novu pastu(Artic Cooling Ceramiq 2) ali temperature su i dalje visoke pogotovo soket koji je isao i do 65c dok mu nisam stavio CM 80mm na backplate i spustio temp do razumnih 57c, ako neko vidi neki memstres test prilagodjen visheri neka prijavi, bio bih mu zahvalan posto memtest86+ je prepoznaje kao K10..... jos jedan cut Capture4.8 1600.jpg mislim da ce skor sa brzom memorijom biti bolji.
Takodje nisam nigde uspeo da pronadjem zvanicnu max temp/v za njega ali vidim po forumima da ga mnogi na 5.0ghz guraju opusteno na 1.5-1.524 a temp cak i do 65c sto bi negde odgovaralo i visokoj temperaturi koju i ja imam :type: ali me i dalje brine sto je ovo ipak voda koja je dobro hladila phenome........

Meni zapelo kod kulera, izgleda da 612s mora da lapujem. Dva puta sam ga vadio, menjao pastu ali temperature su ogromne u Idle mi stoji oko 45 stepeni trenutno na 4.2Ghz...

Ako ima neko blizu Miljakovca sa smirglom i iskustvom u lapovanju neka mi se javi na pm da sredimo kuler danas, sutra, prekosutra :)

postoji shansa da si i pored loshe baze, zabo feler primerak kulera, kao meni shto se desilo sa alpenfohn brockenom....ko zna.

Mogao si i ti istestirati neki novi fx ;)

nece niko da mi ga da na test :D...
nemam neku plojku pa se i tu malko dvoumim, niti neki wow kuler, a tanak sam i sa vremenom, malo i sa lovom....zato josh uvek od mene nishta, tj ne kupuje mi se, pogotovo sad shto nema ove jeftinije varijante....

@lates
chisto da ti dam jedan hint, kad budesh lapovao 612s, trebace ti tva para ruku, tj sam necesh uspeti, jer kuler ima onaj hitsink mali izmedju pajpove, tj iznad baze odmah i nema mesta prste da provuchesh...najgori do sada moguci kuler za lapovanje.

Poslednja izmena:
Temperatura je horor :S:

Nego, je l' to bese Linx nije optimizovan za nove AMD procesore? :type:

LinX nije optimizovan za FX procesore uopste. Nisam siguran ni sta koristi od instrukcija. FMA definitivno ne radi.

A je l' ima nesto drugo da meri GFlops-e?

@Lates
Mozda si mu dao suvise struje, slabije ti provetreno kuciste, ali najbitnije stavi mu neki normalan vent jer taj na 1300rpm je "built for silence" kako oni kazu, ne za performance :)

Poslednja izmena:
1.45v za 4.2Ghz ?
Ako je tako, to je tooo muuuch sexual power :)

Meni je 4.0-1.25v; 4.2-1,287; 4.4-1.356.

Poslednja izmena:
Nema sanse da sa 0,15v manjim naponom imas iste temperature, koliko god da hladnjak ne naleze dobro ili koliko god da je hladnjak los.

Jedno glupo pitanje, da li je uopšte očitavanje tačno? Meni je recimo Q6700 imao potpuno *****ne vrednosti kada pređe preko 50°C. Da li je podnožje kuler vrelo, ako ti je 45°C idle, onda je recimo 60°C load a to je mnogo vruće na dodir.

Pa to ti je to, takoje i kod mene, samo sto kad sam skinuo hwmonitor pro, core temperature su bilo jos malo nize a soket isti, inace 1.45 i 40c u idle je slicno ocitaavanje koje sam ija dobio, po meni ovaj procesor je par stepeni idle/load topliji od thubana i ne shvatam kojom magijom je redakcija sa 212+ evo uspela da ohladi ovaj proc na 1.5v, kod mene bi se otopio taj kuler :), jedno ako im je upao bas dobar primerak, inace moj slucaj me je naterao da malo vise guglam ovih dana i prometio sam da prosek o.c-a se krece od 4.7-5.0(na jednom sam video 5.2 sa "tvrdnjom" da je stabilan), gde vecina dovati 4.8-.4.9, 4.88-1.55v i to da vodom ili high-end vazuhom, jel temp furaju i do 65.
Takodje na skoro svim postovima koje sam gledao, jedini stres test koji je koriscen je p95(tamo gde je pisalo jer mnogi inace i ne pisu cime su testirali i kakve su temperature imali) a programi za temperaturu su bile stare verzije hw ili core tempa koja ne daju tacna ocitavanja tako da po meni jos ucek ima puno mutne vode oko vishere, a mozda i podsvesne zelje fun bojeva(ukljucujuci i mene) da furaju 5.0ghz bez problema.
Sto se moje cesije tice, 4.8 sam dobio stabilno u linx sa tim sto to nije rezultat strpljena ,oc cesija podizanja mnozioca i voltaze kncoh by knoch vec odokativnog :eek:dvrnes llc, stavis 1.450v, mnozilac na 24 i ako zamrzne dodas djusa jos dok ne izgura linx. Cudno je to ,skoro sa svakim procesorom krenem tako u nadi da ce da me uke...a na osecaj ,) na kraju zavrsim sa 1000rebutovanja i 3 dana tenzije ne preskocivsi ni jedan stepenik a stvar se svodi na cinjenicu da jedan stepenik gradi drugi i to je O.C. :type:

Hmh.
Sada sam načisto zbunjen.
Šta da kupujem?
FX-4350 il FX-63xx ili FX-8320 ???
Neću da overklokujem i nekako mi 63xx dođe kao logičan izbor zbog 95W TDP.

Neka sugestija???

@NEOGEO
Za igrice mislim da je najbolji FX 63XX

@sTILGAR
Ja mislim da i sa 612s mogu mnogo manje temperature da imam, cudno mi je da je od Buldija toliko topliji ovaj. Ovaj sigurno moze na 4.5, 4.6ghz samo da sredim kuler pa cu da se pozabavim time.

@Stilgar
Ako si dobio 4.8Ghz u Linxu stabilno, onda imas na tom kloku fucking beast :)

Hmh.
Šta da kupujem?

Neka sugestija???

I ja!Nisam ekstremni overclocker,cisto malo da nije na default,poneka igrica i to je to!Mislim da bi definitivno 6300 bio odlican izbor!

@Stilgar
Ako si dobio 4.8Ghz u Linxu stabilno, onda imas na tom kloku fucking beast :)

Upravo tako, ako je on (a na ss-u se vidi da jeste) stabilan na 4.8GHz pri 1.488v, to je onda skoro pa 100% sigurica da ce izvuci 5GHz za 24/7.

@Stilgar, pa tu si, pred samim ciljem, to ti je sad maltene stvar finog tuninga, ali kladio bih se da ce to ici na 5GHz sa nekih 1.51-1.52v, temperatura ti je takodje sasvim ok, ne uzimaj previse Thuban za reper, drugacije se ponasaju FXevi. Da ne pominjem sto tih 60c koje je nagurao linX nema sanse ni da vidis u normalnom radu na taman nekih 200MHz vise.

Ja se razmisljam da li da uzmem 8320, ali nista mi nije stucnulo do sad i imam ok temperature. Ako bi neko uspeo da natera 6300 na 4.8Ghz sa vazdusnim onda bih ga capio.

Hmh.
Šta da kupujem?

Neka sugestija???

Zavisi za sta ti treba i kakav ti je nacin razmisljanja. Ako ti je do TDP-a, garant FX-8350 moze da radi i undervolt-ovan na default clock-u.

Ja sam resio da uzmem FX-8350, jer mi je mnogo jeftinije da prvo experimentisem sa njim, nego da experimentisem sa Intel platformom. Ako se pokaze kao leshina (takav mi je BIOS na ploci :S:), i ako budem imao para, odoh na i7... *** :smash:

Vrh Dno