Zelim da se zahvalim gos'n
latesu na prodatom FX-8320 primerku.

Kako stvari stoje, primerak "obecava". default VID mu je 1.3375V, a batch FA 1234PGN. Posto nisam cistio kuciste 2 meseca, nakon potpune dezinfekcije i deratizacije istog te apdejta BIOSa ploce na 1703, Vishera je zabodena, memorija zamenjena i ploca je lepo bootovala iz prve. Namerno sam ostavio sve @stock (CPU sve na auto, iskljucen LLC, memorija startuje sama na DDR3-1333 CAS8 1.5V ) da vidim kako se masina ponasa i jel sve u redu, a postavljeni zadaci su izvrseni bez greske. Ono sto me fascinira je cinjenica da je ovo cudo nekih 10C ladnije od FX-8150 @ stock, a nakon multi-thread zezanja od nekih 1h circa, radijator od H70 nije cak ni mlak, jedva da je primetno topliji od ivice kucista. U sobi mi je oko 25C, dok senzori pri load-u pokazuju 37-38 sto izgleda krajnje nerealno, medjutim kuler je zaista 'ladan i pipanjem jako slicne temp. kao i GTX 660 u idle-u, koji se krece tu negde oko 35C.
Bilo kako bilo, videcemo sta ce biti kad bude overklokovan.
Cisto da bih bio siguran da je sve ispravno (pogotovo memorija) pustao sam sat-dva vise testova i to je proslo fino medjutim primetio sam prilican vdrop, sa 1.32V koliko registruju monitoring programi pri idle-u, sa multi-thread testovima napon pada do 1.25V. Nista nije puklo, ali ocigledno bec LLC-a nista od dobrog oc-a. Uglavnom, zabava pocinje.

Jos nesto, kamarad
magny-cours me lepo izbaksuzir'o sa poslednjim postom posto mi se prvi pokusaj setovanja memorije na DDR3-2400 zavrsio crnim ekranom, ali ne odustajem ja ima tu jos lufta za pokoji tweak.

(trenutno sam zab'o samo jedan 2X4GBkit, ali ako stvarno ne bude hteo preko 2000MHz, zaboscu i drugi pa makar sve radilo na samo 1600)