Šta je novo?

AMD Piledriver a.k.a. Vishera, official thread

FPU performanse 8350 su i dalje na nivou Deneba :(. Zanimljivo kako Intel forsira FP (1 Haswell jezgro = 2 SB/IB [tj i3] = 4 nehalem [Bloomfield/Lynnfield]= 4 Deneb = 8 bulldozer/vishera clock per clock/IPC), a AMD integer performanse.

Zato ce u skoroj buducnosti FPU biti prebacen na GPU deo u samom cipu ;) odatle i forsiranje cele APU price naspram standardnog procesora :)

Stilgar, ajd malo više se potrudi, ipak si prvi koji se dočepao Vishere, nemoj tako. :) Ako možeš nabavi neki puno bolji vazdušni kuler, možda Phanteks ili Thermalright SB-E Extreme: http://www.thermalright.com/html/products/cpu_cooler/silverArrow_sb-e_extreme.html

Ma nastavljam sa klokom, nego mislim da je do paste posto sam zakljucio da se toplota ne prenosi u sistem, mislim da je do paste, sutra uzimam prolimtech pk 1 pa cu ponovo probam, do sada nisam imao problema sa hladjenjem, generalno kad sve radi kako treba vrsi se prenos energije u gril(nemam termostat u sistemu ali se sad pod rukom sad gril ne greje) tako da ,prvo pasta pa ce da vidimo dalje.
P.S. Sto se tice hladljenja ako je 1100t na 4.1 ghz i 1.550v imao max 55c onda ovaj treba da je hladniji.

Prvo cestitke na kupovini i nek se ipak pokaze kao dobar primerak. :) Ti najbolje poznajes taj svoj "vodeni sklop" i njegove mogucnosti, mada je cudno da imas utisak nekog pregrevanja ako nisi overvoltovao CPU. Mozda nisu pouzdana ocitavanja.
Kad podignes i bus navise (a smanjis CPU multiplier) sigurno ce biti bolji skorovi u oba Cinebencha. (singleCPU render test u Cinebenchu R10 pokazuje poboljsani IPC kod Vishere, ali multi speedup je nizi iz nekog razloga, mozda on zavisi od busa) Takodje si dokazao onim prethodnim shotovima i ono sto je milanbb pretpostavio par strana ranije, da brzina memorije poprilicno utice na Cinebench rezultate. Evo cisto radi poredjenja moj [email protected] (250MHZx18.5) + DDR3-2000 CAS9

Hvala druze, nego danas nisam imao vise vremena za ozbiljniju klok seansu, mnogo sam izgubio vremena sa memorijiom,, sura nastavljam....

Prvo, kakve veze ima rez buldija FX-8150 sa temom o Piledriveru FX-8350?

Drugo, posto sam i sam dobio od nVidie key za alphu i ljustim Crysis trojku od petka, a igrom slucaja imam egzaktno isti hardver kao ovi Rusi sto su testirali, dakle Buldi 8150 i HD7970, reci cu samo da na podesavanjima koje su oni naveli, ja dobijam nesto sasvim drugo. Sto volim da hvatam "objektivne" testere po netu sa rukama u pekmezu:d

Daklem, FX-8150 default takt, Radeon HD7970 default, 1920x1080, tipican frejmrejt u alpha multiju:

Crysis 3 MP Alpha_2012_11_08_00_52_31_434.jpg

@Stilgar, cestitke na kupovini(iako si uzeo bas onaj primerak za koji sam ja zakasnio par minuta;), uz napomenu: apdejtuj BIOS na tom Saberu, CPU-Z ti pokazuje kodno ime Zambezi mesto Vishera.

Poslednja izmena:
Stilgar, aj' neko realno testiranje poput zipovanja velikog fajla i gomile malih, enkripcije istih, encoding i slicno. Bilo bi dobro i da se fajlovi stave na Dropbox, kako bi svi koji su zainteresovani mogli da uporede rezultate, pa da imamo koliko-toliko cistu sliku o tome kako se kotira najnoviji AMD CPU.

naručio sam već ovu konfu(slika)
zanima me da li je meni kao prosečnom korisniku uopšte potrebno klokovanje...libo me baš dal ću imati 100 frejmova u igrama, dovoljno je i 25-...
da li može vishera 8320 sa box coolerom sa 3.6Ghz da se klokne na 4GHz....sa ovim napajanjem i grafičkom?:wall::wave:

Prilozi

• emmi.JPG
    emmi.JPG
    63 KB · Pregleda: 141
Napajanje ti je vrh :d

Trebao si ipak prvo ovde da potrazis savete pa onda da narucis..

naručio sam već ovu konfu(slika)
zanima me da li je meni kao prosečnom korisniku uopšte potrebno klokovanje...libo me baš dal ću imati 100 frejmova u igrama, dovoljno je i 25-...
da li može vishera 8320 sa box coolerom sa 3.6Ghz da se klokne na 4GHz....sa ovim napajanjem i grafičkom?:wall::wave:

FX-8320 i FX-8350 dolaze sa istim stock kulerom, a posto ovaj drugi ima takt od 4.0GHz nema nekog razloga da ni tvoj 8320 ne radi na tom taktu. Ugrubo, vecina FX-ova moze do nekih 4.2GHz stabilno sa stock kulerom bez bilo kakvog podizanja napona. (neki mogu i vise) Posto ti je ostatak masine koju si naveo sastavljen od manjih potrosaca struje, taj LC Power 600 ce verovatno raditi posao korektno. (Mada nisi stavio koliko HDD-ova i fanova stavljas u to kuciste, ali valjda nije vise od 3-4 komada :))

Poslednja izmena:
Posto vidim po forumima da vec ima dosta ponosnih vlasnika novih amd-ovih procesora a veoma malo komentara od istih,mislim da su se zaigrali i odusevili pa nemaju vremena da dele iskustvo sa nama!

Domaći distributeri dobili FX-6300 i cena se čeka ali za bukvalno malo više para bolje je kupiti FX-8320 ;)

Pa ako bi kostao kao sto kosta Phenom II X4 sada onda je bi ipak bolje bilo uzeti FX6300.
Inace sta bajezgarite za ta napajanja, nije sinisatodorovic ekstremni overkloker pa da mu treba neko napajanje da salje najkvalitetniju struju, to napajanje bi moglo da fura Crossfire 7770 i FX 8320 bez problema.

Razlika u ceni između 6300 i 8320 je 30€ u maloprodaji.

Stilgar, aj' neko realno testiranje poput zipovanja velikog fajla i gomile malih, enkripcije istih, encoding i slicno. Bilo bi dobro i da se fajlovi stave na Dropbox, kako bi svi koji su zainteresovani mogli da uporede rezultate, pa da imamo koliko-toliko cistu sliku o tome kako se kotira najnoviji AMD CPU.
Bice, cim mi ode riba bacam se na O.C. pre toga nista... :S:

Ajmo znalci... Vredi li menjati ovu vurunu koju imam za novi Milan Blagojevic 8320? Kad ce testovi nasih korisnika koji ga poseduju?

Ajmo znalci... Vredi li menjati ovu vurunu koju imam za novi Milan Blagojevic 8320? Kad ce testovi nasih korisnika koji ga poseduju?

Jok.
Sačekaj da prođe zima. Najavljuju do -30C, a na starom FXu ćeš se lepo zagrejati (bolje no na novom) :d.

Šala na stranu.
Vredi naravno.

Vredi sto se tice performansi jer ce fx8320 lako da ide na 4,8Ghz a na istom kloku je oko 15% brzi od starog 8120 a primetno manje trosi i manje se greje.

Samo je problem ko ce i za koliko da kupi to djubre od prvog bulldozera :wall:, moram to da napisem jer stvarno mislim da je djubre, posebno u odnosu na nove fx zbog potrosnje i zagrevanja a i brzine, mislim da ce ljudi pre da kupe nov fx6300 i naklokuju nego polovan fx8120..

Ja bih kupio FX8120 ako bi cena bila dovoljno niska.

Ja ne bih ni tada jer bih znao da u kucistu imam nedovrsen tj neispeglan Piledriver :d Ne znam sta ti smatras niskom cenom ali da u oglasima vidim fx8120 za 10000 din, pre bih dodao koliko treba za fx6300 i naklokovao na 4,8Ghz uz umerenu potrosnju i zagrevanje, ne zaboravi da za prve BD treba bas skupa ploca i hladjenje. Mada mislim da bih u svakom slucaju isao na nov fx8320, pa makar 8120 kostao i 60e :d, koji ce mi ta furuna.

Poslednja izmena:
Dobro, ti bi tako, ja evo ne bih, volim da mi racunar greje noge :)

Samo je problem ko ce i za koliko da kupi to djubre od prvog bulldozera :wall:, moram to da napisem jer stvarno mislim da je djubre, posebno u odnosu na nove fx zbog potrosnje i zagrevanja a i brzine, mislim da ce ljudi pre da kupe nov fx6300 i naklokuju nego polovan fx8120..

Pa nije bas tako. Dobar je to procesor za tu lovu. Meni se super pokazao i u igrama, lepo prati graficku, jedino sto trazi monster hladnjak ako hoces da ga naklokujes (moj radi na 4.5ghz za svaki dan). U win 8 je jos bolji, zivahniji. Ne treba, po svaku cenu, prikupljati svakakve gluposti sa neta.

Pa dobro, ali ne volim nedovrsene proizvode, pa i amd x3 naklokovan ima da radi odlicno u vecini situacija (manje zahtevno igranje, surf, muzika, filmovi, amaterska obrada itd), naravno da ce i taj tvoj fx ali ja bih stvarno izdvojio korektnih 17k din za fx8320 zbog boljih performansi i manje potrosnje/zagrevanja, da su roknuli cenu od 240e za taj cpu naravno da ne bih razmisljao, ovako da imam sad kes odma' bih kupio ali trenutno ni ovom phenomu ne fali nista, cak sam odusevljen sa odnosom cena/performanse pa ce fx8320 sacekati sledecu jesen a do tada ce izaci novije revizije i ko zna, mozda cu imati 5Ghz za svaki dan, bocnem gtx660/7850 pa ni napajanje ne moram da menjam ;)

@lates

Lapuj kuler, ne videh jos nije jedan sa "idealnom" bazom XD :)

josh 4 komada 8350 se pojavila na alti portalu, uzimajte dok ima, da ne bude posle za 240e na KP :D

ajmo rezove neke, nije valjda da svi chekaju mene :D

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno