Šta je novo?

Amazon nas dodao na listu

Piše da je isporuka 26 evra, ali mi to deluje malo za poštarinu, carinu i pdv. Kada probam checkout, dobijem sledeću poruku
Sorry, this item can't be sent to your selected address. Learn more. You may either change the delivery address or delete the item from your order.
 
I koliko bi me košto ovaj sa reklamama sa dostavom i carinom?
This product only ships to Germany, Austria, Liechtenstein, Luxembourg or Switzerland.
a za international, ovde
Kod:
https://www.amazon.com/kindle-the-lightest-and-most-compact-kindle/dp/B09SWTG9GF

Untitled.png

edit: nervira ovo sto amazon linkove tretira kao media
 
Koliko vidim, nije moguće slati ovu jeftiniju opciju od 85€ za Srbiju, ali izgleda da može ova 'bez reklama' koja izađe 105€ + 24€ dostava. Direktan link amazon.de/-/en/Kindle-Paperwhite-8GB-adjustable-temperature/dp/B08N36XNTT
Inače, ovakva rasprodaja bude otprilike na svakih mesec do dva dana. Očekivao sam da će doći ranije, ali izgleda da nije zbog novog Kindle 2022 Basic uređaja.

Kod:
https://www.amazon.com/kindle-the-lightest-and-most-compact-kindle/dp/B09SWTG9GF
To je običan Kindle, nije Paperwhite.
 
ne moze ni taj od 105eur

moze ovaj

$159.99 + $76.84 Shipping & Import Fees Deposit to Serbia Details
Delivery Thursday, April 6

Kod:
https://www.amazon.com/International-Version-Paperwhite-adjustable/dp/B08N3J8GTX
 
@woxer šaljem pm, ne znam sme li javno, da ne bude reklama. Kolegu su kontaktirali iz DHL-a, javili da je stigao paket ali da treba da se carini, i da je navedeno da pošiljalac (Amazon) snosi sve troškove uvoza, te da će mu javiti kad se to završi.

@keckec Na amazonu prilikom kupovine piše da cena uključuje slanje i depozit za "import fees". Za shield pro je za cena oko 250e, 200e je sam shield sa dostavom u Se.
Moze li i meni na pm kontakt za dovoz robe iz Nemačke. Pozdrav
 
Može li neko da mi pojasni i proveri, gledam na amazonu.de da poručim power bank Intenso 7314530 Powerbank XC10000 za koji stoji da se šalje u Srbiju. Kada ga izaberem, stoji da na moju adresu ne moze da se isporuči.

 
Da li sa amazon co uk važi isto pravilo da je u cenu uračunata carina?
Zanima me neki TensCare Flexistim uređaj koji je 140 funti dok je dostava samo 20, pa mi nije jasno da li će na to roknuti pdv i carinu (prodavac amazon i šalje amazon)
 
U mom slučaju kad sam kupovao LP ploču nije se obračunavalo unapred, a prodavac je bio Amazon.
Sreća je bila da je išlo preko DHL-a, a vrednost je bila ispod 50 EUR, pa nisam platio ništa, a stiglo je za 2 dana, usluga DHL Express.
 
Ako si platio poštarinu za DHL Express onda je tu bio obračunat i pdv. To je normalna situacija.
 
Nope.
 

Prilozi

  • IMG_0066.jpeg
    IMG_0066.jpeg
    31.5 KB · Pregleda: 32
Dakle preko amazona prodaju razni, a nekada zavisi čak i sa kog amazona poručujete da bi sve bilo plaćeno unapred mora da piše:

"Shipping & Import Fees Deposit to Serbia"

Ako piše samo delivery ili shiping cost onda nisu plaćeni troškovi uvoza i isti se moraju platiti ako je roba preko 50 Evra.
 
Cene koje su prikazane na njihovim sajtovima su cene sa njihovim PDV-om, tj za nemacku 19% za obicne artikle i 7% na sve sto svrastaju u lekove. Ako ti je cena na checkout-u manja od one koja je na stranici znaci da je bez pdv-a, naravno na to im ide transport + import fee. Ima nekih razlika od platforme do platforme i u tome da li je seller marketplace FBA ili SBA ali tako mozete uvek da znate da li je pdv uracunat ili ne. Nisam siguran kako funkcionise sa .com-om jer oni imaju neki drugi porezni sistem a ne pdv.
 
Zdravo svima. Nov sam ovde pa Vas molim da mi oprstite ako nisam pronasao a vec postoji ovo sto cu pitati. Da li neko zna, da li je moguće povezati (na bilo koji nacin) mobilni telefon- android sa nekim ereader-om. Na jakom svetlu dolazi do odsjaja i na telefonu se slabo vidi, a postoje dobre aplikacije i jedini problem koriscenja je upravo ova cinjenica. Povezivanjem i pracenjem na ovom ekranu to bi se izbeglo.
Hvala
 
[QUOTE="illidan, post: 6840216, member: 7175"
cak mi je i amazon poslao email, da se izvine sto nije isporuceno i da kontakriam UPS, ali ok, nije strasno...
[/QUOTE]
Da li neko zna gde im je ns skladiste, cisto da se pripremim kad jednom ne budem kuci?
 
ne znam da li imaju u NS, po pracenju kurir je isao iz BG
 
Kupio sam nešto na američkom Amazonu za 37 usd sa taxom, prva kupovina pa mi dali 30 dana prime... Uglavnom, dobio mail i sve ostale potvrde i stiže mi sms da mi je skinuto 1.5 dolar i na stanju kartice piše rezervisana sredstva 161 dinar, ok. Jel oni to kasnije skidaju pare za razliku od Alija koji odmah skine ili šta je u pitanju?
 
pare skinu kada je shipped
 
Kupio sam nešto na američkom Amazonu za 37 usd sa taxom, prva kupovina pa mi dali 30 dana prime... Uglavnom, dobio mail i sve ostale potvrde i stiže mi sms da mi je skinuto 1.5 dolar i na stanju kartice piše rezervisana sredstva 161 dinar, ok. Jel oni to kasnije skidaju pare za razliku od Alija koji odmah skine ili šta je u pitanju?
Vrv si kliknuo Google-u ok da ti sacuva karticu. taj 1.5usd sluzi za proveru kartice. Vratice.
 
mislim da Amazon Prime skine neki iznos kada povezes karticu, pa vrati (posle sa te kartice skida mesecno ako ne cancel sub par dana pre isteka free trial)
 
dodje kurir sutra dan :)

ja sam imao situaciju da mi stigne email od amazona u 17:09 da UPS nije uspeo da iusporuci paket u 17:02, pogledam pracenje i vidim status u 17:02 pokusana isporuka, neuspesno, ponovice sutradan, naravno niko me nije zvao, bio kuci...
sutradan me zove kurir oko 09, pita za adresu i da li sam tu, bio na poslu, kuci roditelji, pokupili paket posle 5-6min
 
Drugari molim vas za pomoc naime u AMAZON app story plavom sa kupio Visa karticom jedan softver, naravno prethodno sam se registrovao dobio kod i potvrdio to, narcuio proizvod i dobio email da je kupovina USPESNA, medjutim posle 5 minute nalog mi je na HOLDu i traze mi billing statement iz moje banke, sto ja naravno nemam niti imaju ovi moji iz banke, slao sam im Schreenshotove raifaisne onlien bankinga sa transkacijama i gde se vidi broj te visa kartice, pa onda sam im poslao i front page gde se vidi ime i prezime i adresa kao i email i broj mobilnog telefona, a da bi pristupio HELPu ili custumer servicu ne mogu zato sto mi trazi odmah da idem na login a ja sam na HOLDu!
E sad i dalje mi traze ovo We reviewed the information you submitted but it was insufficient to remove the hold on your account. Please submit a document below to verify that you were authorized to use the payment method used on your most recent order.!!

Sta mi je ciniti, jako mi je bitno da priostupim nalogu , posto sam jelte platio produkt koji mi jako treba, u pitanju je dijgosticki program za automobile ! Unapred zahvalan!
 
Billing statement je izvod za tu karticu. To bi trebalo da može u eBanking-u da se izveze u PDF pa probaj sa time.
 
Sve pregledao i nema, cak sam i schreenshotovao print screen i onda to poslao i opet nista! Da li je neko ima ovaj problem da su mu skinuta sredstva a da mu je nalog privremeno ugasen tj na HOLDu ? Hvala
 
Izvod po računu mora postojati. Zovi banku ujutru da te upute.
 
Jel može neko da mi kaže koliko je pouzdan datum isporuke kad se poručuje sa Amazon.de?

Uzeo bih masku za telefon, stoji da će isporuka biti 17.10. Jel to sigurno ili su moguća odlaganja?
 
Naručujem povremeno sa amazon.de u HR , uvek je stizalo do naznačenog datuma, a uglavnom bude ranije.
Ako pričamo o naručivanju u Srbiju (da li je tako nešto moguće?), ovde je crvotočina u prostorvremenu, ništa nije pouzdano
 
Naručujem u Nemačku, čak sam dobio i opciju Free Prime pretplate uz koju mi pošiljka kao stiže 16.10. Poručio sam pa ćemo videti.

Bitno mi je da stigne do 18-og.
 
Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno