Šta je novo?

AliExpress (FAQ u prvom postu)

@Lanikor
ali meni punjac ne treba, a nesto drugo mi treba :)

@sasa022
da, sustina je da neke odredjene stvari nude sa nekim popustom ali je to daleko od 40-70%

jer kad bi tako gledao ovo sto sam ja platio meni je zapravo skinuto od kinezovih zamisljenih 130$ na 41.5$ (to bi bilo tacno 70%)

ali posto vec duze vreme pratim kretanje cena znam da je redovna cena od 46-51$ tako da ovih 41.5 koje sam platio deluje fer i posteno sto je nekih 15-20%

nego sve mislim da sam mogao da ostvarim jos veci popust od 20%, ali sada ipak mislim da nisam

@bakara

Ovi primeri koje postavljam su popusti na redovne i prave akcijske cene.

Neke proizvode nije moguce naci sa popustom iznad 10%

Mogao sam proći 4 dolara jeftinije. Nema veze, samo da što pre stignu paketići! 📦📦📦

Ovi su prerano objavili FAJRONT 🙃 - u Coin sekciji nema ni jednog popusta preko 10%

Ovi su prerano objavili FAJRONT 🙃 - u Coin sekciji nema ni jednog popusta preko 10%
Ne mora da znaci nuzno, nadajmo se oko 9 ujutru da ce da puste nesto bolje opet.
Edit: normalizovalo se ponovo, oko 1:30.

Poslednja izmena:
Kod mene je i dalje kao što kažeš Saša. Ja sam mislio da se samo na mom nalogu zabagovalo. Pre su bile crvene labele sa popustima do 50-60%. Sad su žute sa pretežno 2-10%. Pokaže poneku 35%, ali kad se ode na plaćanje, umesto recimo $14 koliko bi trebalo biti, zaračuna svega par dolara.

Ima li neki jeftin punjač a da zaista valja da je brz i da se dobija dobar kabl? Imam pun džak usb kablova koji ne valjaju, kratko rade i posle počnu presporo da pune.
Samsungov punjač 25w koji mi odgovara, koji se pre dobijao uz S9 kod nas košta 1200 din u BG. A navodno ima za 800 u Aranđelovcu, ako je original uopšte...
Imam samo jedan brz punjač stari 15w od S7 a tri uređaja kojima je potrebno brzo punjenje.
I samo nekoliko kablova imam koji valjaju (od celog džaka) sve je smeće, treba zabraniti proizvodnju i prodaju tog smeća. Jedan kabl treba da traje doživotno, tj dok ga ne sjebeš ili ne izgubiš kao ja nedavno originalni brzi od Xiaomi powerbanka :(

Ima li neki jeftin punjač a da zaista valja da je brz i da se dobija dobar kabl? Imam pun džak usb kablova koji ne valjaju, kratko rade i posle počnu presporo da pune.
Samsungov punjač 25w koji mi odgovara, koji se pre dobijao uz S9 kod nas košta 1200 din u BG. A navodno ima za 800 u Aranđelovcu, ako je original uopšte...
Imam samo jedan brz punjač stari 15w od S7 a tri uređaja kojima je potrebno brzo punjenje.
I samo nekoliko kablova imam koji valjaju (od celog džaka) sve je smeće, treba zabraniti proizvodnju i prodaju tog smeća. Jedan kabl treba da traje doživotno, tj dok ga ne sjebeš ili ne izgubiš kao ja nedavno originalni brzi od Xiaomi powerbanka :(
Probaj ovo:
https://www.aliexpress.com/item/1005005727390239.html

U toj radnji ima i drugih punjača na istu foru, Baseus, Essager, Toocki...pa biraj. Ima i jeftinih 100W kablova.

Sto se tice punjaca , treba gledati ozbiljne testove.
Testira se izlazna snaga , pulsacije pri opterecenju ( pozeljno je da su sto nize ) ,
protokoli koji su podrzani , hardverski - kvalitet komponenti i kvalitet izrade...

Fazon je i koji i kakav kabal se koristi za vezu izmedju punjaca i telefona.

@Gadjan

Previse ocekujes od kablova koje mozes da kupis za pola dolara :)

Ja imam Ugreen i essager kablove
Zadovoljan sam

drugari, uzeo bih u direct store 1 NVME od 1 TB. Da li neko ima neki vaučer od 40€ kzupovoine ili tako

Uh, nemam snage sad, a i generalno godinama unazad za forume, traže puno vremena xD trebalo bi ogroman post da sve pojasnim...
U najkraćim crtama, ne bih da isprobavam ništa jer mi se sve kinesko pokazalo kao smeće, jedino ako neko nije već isprobao vala za tolike godine pa da kaže e posle 5 godina i dalje puni punom brzinom. A ne kupim kabl bilo na aliju bilo u prodavnici i puni super pa posle mesec dana ne puni uopšte samo pokazuje kao da puni, ili telefon izbacuje slow charging poruke itd. A jako mi je važno da punjenje radi brzo, jer ne dajem pare svakih godinu dve za nove igračke od telefona te su mi baterije slabe. A imam i kvalitetan brz jak powerbank, da ga ne vukljam za džabe sa sobom. I ne, nijedan kabl nije plaćen pola dolara ni ne postoje takvi, svi su bili po par dolara, i mogu da ih slikam (nisam preuveličao da je pun džak raznoraznih, ima i nekoliko ovde godinama naširoko hvaljenih ugreen i topk itd) i svi do jednog ne valjaju. Dok je Samsung tata za sve kineze, originalni kabl od praistorijskog Galaxy Core I8262 iz daleke 2013. radi savršeno, fast charge punom parom iako je ubadan milijardu puta. Što je i normalno i tako i treba da bude, to je parče žice... I svaki drugi Samsungov kabl mi radi dok kinezi kao jogurt, vrlo brzo se ukvare.
Ne očekujem ja previše, nego da radi to za šta je napravljeno, i za šta se reklamira. Čak i od strane korisnika, ne samo prodavaca.

Originalno pitanje je trebalo da bude kraće i konkretnije, ovako: Da li postoji išta na aliekspresu što može da parira ovome, po ceni, kvalitetu i brzini:

(Uklonjeni KP linkovi)

Ako je to uopšte original? Sumnjivo mi je zbog cene, iako je po meni realna, a sve ostale nisu, nabili su svi cene matorih punjača kao da su od zlata, pogotovo od kad se ne dobijaju uz telefone.
Ni polovan ne može da se nađe jeftino, ni ovakav još stariji i sporiji:

(Uklonjen KP link)

Naručio sam inače već dva punjača i par kablova s alija, nije bitno za 20 eura, nego mi je više muka od toga, pogotovo zbog kablova. Drugo je da ja oštetim kabl, otkinem. Ali ovako, koliko bre treba kablova da kupim. I koliko treba da košta pišljiiva žica, a da bude pouzdana i da radi dok je ne pokidam ili ne izgubim. Ajde za punjače, to je do mene, nisam hteo da dajem pare jer su precenjeni ti brzi a imam preko 10 komada raznih sporih pa mi bilo glupo da kupujem još punjača, šlepao sam se s tim. Ali brate mili kablovi... ne budu li ovi radili duže vreme, tek onda ide rant xD
I da imam i navodno Samsung kabl sa alija ako je original, i taj radi odlično a dva metra je, od dva samo mi je jedan stigao drugi su ukrali, vratili nazad u kinu ili kinez nije ni poslao. Više ga ni nema na aliju, mislim taj link.

edit:

evo i ovi kuponi na aliju, sve prevara... inače sam izgubio ceo dan jer je sve postalo krš, app pa kuponi pa deals pa coins pa bundle pa ne znaš kako šta da naručiš da zaista dobiješ neki popust, sve lažno. Te ovo ne šalju za Srbiju ali može u Nemačku, te nešto drugo može u Srbiju a ne može u Nemačku, budalaština. A kuponi naravno može za neku siću a onih 80 eur kako da ne. Ajde nek mi da kupon 80 eur odmah ću da potrošim 500... nego to samo na slici, "restocking" itd

Poslednja izmena od urednika:
Esej necu da komentarisem, to je tvoje misljenje i imas pravo na to.

Kupi original punjac u npr. A1 prodavnici ili kupi mali Anker 30W GaN ili Baseus 65W GaN na Aliju, tu nema greske. Zatim kupi npr. Anker 100W PD, Rocoren 240W kabl i/ili Baseus 240W kabl i resio si sve probleme sa fals punjacima i kablovima. Pod uslovom da to sto punis ima USB C konektor. Ako nema, opet uzmi Anker kabl, 100W PD varijanta ti je dovoljna.

2 Ankera stalno maltretira gospodja i njena familija a ja mucim ovaj moj Baseus jos malo pa godinu dana i jos radi kao prvog dana.

Taj "Samsung" za 800 dinara je original AliExpress

Ako ne verujes AE , evo ti kvalitetan punjac za 800 dinara

Nije mi jasno sta radis sa kablovima

Kao i za svaku drugu trgovinu , ako zelis dobro a povoljno da kupujes moras da
imas iskustva....
Nije AE nikakav izuzetak.

@Lanikor

I Anker i Baseus su kvalitetni , ali su prilicno ograniceni sto se tice pojedinih protokola punjenja :(

Nece sa svakim raditi 25/45W punjenje na Samsungu , 27-33W na Xiaomiju
ili Motoroli....

Isto tako postoji problem i sa gomilom kablova.

Moze npr. da "provuce" 60W - 20V/3A - i na testeru ili da se puni laptop , ali nece da
radi brzo punjenje na telefonu 25/27/33W

Njemu treba za Samsung koliko vidim, svi pomenuti punjaci daju brzo i super brzo punjenje na S20FE i A52s.

Anker je cesto oko 10$ i verovatno je prva pouzdana kupovina po njegovim kriterijumima.

Naručio sam već onaj Asometech (joj bože koja su to sve imena, i ova ostala pobrojana...) jer ima 3 izlaza a bio je 10 eura i dosta pominjan ovde, pa valjda radi... videću kad stigne za 10ak dana.
I par Baseus kablova i jedan essager sam naručio. Anker gde god sam video bili su baš skupi.
Inače sve to što kinezima svuda po kablovima piše 100w meni znači koliko i natpisi 10000 lumena na lampama ili 10000 miliamperčasova na baterijama itd.
Meni treba 15 vati ali da radi. Da mogu da se oslonim na to, da kad ubodem kad mi treba da vidim fast charging na ekranu i da se procenti penju polako čak i ako njakam telefon s uključenim ekranom. A ne da stoji u džepu i ne dopunjava ništa a važno mi je. Pa da ručno njakam Ampere aplikaciju i menjam gomilu kablova...
Najgore je kad ne ponesem više kablova nego samo dva za koje mislim da rade.
I sa kablovima ne radim ništa, normalno korišćenje. Ali nisu ganc novi naravno nego godinama stari. Sve sam ih razdelio u dve velike kese, one koji nikako ne pune brzo i drugi koji pune brzo ali ne uvek.
Do powerbanka nije jer je odličan Xiaomi onaj najjači pro model.
Telefoni su matori S7 i S9

Bas do powerbanka i moze da bude jer se ne mirisu svi kablovi sa Xiaomi powerbankovima. Kabl nije obicna zica, i u njemu postoji cip koji regulise vezu izmedju powerbanka/punjaca i toga sto se puni.

Drugo, kablovi deklarisani na 100W su vec par godina standard, da pise 10000W e onda bi to bilo kao ti drugi primeri.

Ako te i Asometech ispali, onda uzmi Anker, ako ti ni Anker ne radi e onda je do telefona i tih kablova koje imas.

Ma meni je realno trebao još jedan punjač 15w kao od samsunga S7 što se dobijao, kada bi ga bilo polovnog za neku siću 300-500 din na oglasima ali to naravno nema. Cene ko da su novi i kao da je sad 2016. godina. E pa onda ću da kupim drugo nešto, modernije. Više mi kablovi trebaju.
A onaj sa KP sam pretpostavio da nije original Samsung 25w zato i nisam kupio stoji mi u praćenim oglasima već mesecima. Onda je onaj iz Ikee bolji izbor. Ali sad sam već naručio.
I naravno zaboravio da mi powerbank podržava 45w to je trebao biti glavni kriterijum kad već kupujem drugi punjač.
Valjda će taj Asometech raditi sa Xiaomi powerbankom. Ne znam ni kako se to proverava kojom brzinom ga puni, ima samo jedno dugme. Ali to dosta znači na kampovanju, kada se dočepaš utičnice.

S20 FE ima 15W punjenje
A15 - 25W i ne koristi isti protokol :)

Asometech GaN 65W RCE-6501

5V ⎓ 3A,9V ⎓ 3A,12V ⎓ 3A,15V ⎓ 3A,20V ⎓ 3.25A
PPS: 3.3V-11v ⎓ 5A; 3.3V-21v ⎓ 3A

za AST3P 65W ne pominju PPS
a ima i 65W sa 2 porta
i model koji deklarisu na 67W

@Gadjan Ja sam uzeo sa Alija pre više od dve godine punjač za SAMSUNG 25W za ženin A52S i dan danas radi odlično. IMG_20240605_072815.jpg

E ovaj poslednji punjač je za mene zakon, samo kad je original. Koristio sam ga neko vreme

S20 FE ima 15W punjenje
A15 - 25W i ne koristi isti protokol :)

Asometech GaN 65W RCE-6501

5V ⎓ 3A,9V ⎓ 3A,12V ⎓ 3A,15V ⎓ 3A,20V ⎓ 3.25A
PPS: 3.3V-11v ⎓ 5A; 3.3V-21v ⎓ 3A

za AST3P 65W ne pominju PPS
a ima i 65W sa 2 porta
i model koji deklarisu na 67W

Ima 25W, imam S20FE i USB merac, znam koliko vuce iz prve ruke pa zato i kazem.

@ProdigyFreak
Ako si samo hteo da pokazes cenu, ok, ali ako si stvarno porucio sve ovo (i onaj mobilni i ne znam sta jos) na svoje ime i istu adresu, voleo bih da iskreno napises za jedno mesec dana koliko/ da li su te rebnuli na carini.

Pokazaću cenu, sve to ide na KP odmah.

Meni je NORTH EDGE Cross Fit 3 prošao bez carine. Sledeći je Ryzen™ 7 5700X3D

^5700x3d je meni prodao bez carine :)

Nazad
Vrh Dno