Uh, nemam snage sad, a i generalno godinama unazad za forume, traže puno vremena xD trebalo bi ogroman post da sve pojasnim...
U najkraćim crtama, ne bih da isprobavam ništa jer mi se sve kinesko pokazalo kao smeće, jedino ako neko nije već isprobao vala za tolike godine pa da kaže e posle 5 godina i dalje puni punom brzinom. A ne kupim kabl bilo na aliju bilo u prodavnici i puni super pa posle mesec dana ne puni uopšte samo pokazuje kao da puni, ili telefon izbacuje slow charging poruke itd. A jako mi je važno da punjenje radi brzo, jer ne dajem pare svakih godinu dve za nove igračke od telefona te su mi baterije slabe. A imam i kvalitetan brz jak powerbank, da ga ne vukljam za džabe sa sobom. I ne, nijedan kabl nije plaćen pola dolara ni ne postoje takvi, svi su bili po par dolara, i mogu da ih slikam (nisam preuveličao da je pun džak raznoraznih, ima i nekoliko ovde godinama naširoko hvaljenih ugreen i topk itd) i svi do jednog ne valjaju. Dok je Samsung tata za sve kineze, originalni kabl od praistorijskog Galaxy Core I8262 iz daleke 2013. radi savršeno, fast charge punom parom iako je ubadan milijardu puta. Što je i normalno i tako i treba da bude, to je parče žice... I svaki drugi Samsungov kabl mi radi dok kinezi kao jogurt, vrlo brzo se ukvare.
Ne očekujem ja previše, nego da radi to za šta je napravljeno, i za šta se reklamira. Čak i od strane korisnika, ne samo prodavaca.
Originalno pitanje je trebalo da bude kraće i konkretnije, ovako: Da li postoji išta na aliekspresu što može da parira ovome, po ceni, kvalitetu i brzini:
(Uklonjeni KP linkovi)
Ako je to uopšte original? Sumnjivo mi je zbog cene, iako je po meni realna, a sve ostale nisu, nabili su svi cene matorih punjača kao da su od zlata, pogotovo od kad se ne dobijaju uz telefone.
Ni polovan ne može da se nađe jeftino, ni ovakav još stariji i sporiji:
(Uklonjen KP link)
Naručio sam inače već dva punjača i par kablova s alija, nije bitno za 20 eura, nego mi je više muka od toga, pogotovo zbog kablova. Drugo je da ja oštetim kabl, otkinem. Ali ovako, koliko bre treba kablova da kupim. I koliko treba da košta pišljiiva žica, a da bude pouzdana i da radi dok je ne pokidam ili ne izgubim. Ajde za punjače, to je do mene, nisam hteo da dajem pare jer su precenjeni ti brzi a imam preko 10 komada raznih sporih pa mi bilo glupo da kupujem još punjača, šlepao sam se s tim. Ali brate mili kablovi... ne budu li ovi radili duže vreme, tek onda ide rant xD
I da imam i navodno Samsung kabl sa alija ako je original, i taj radi odlično a dva metra je, od dva samo mi je jedan stigao drugi su ukrali, vratili nazad u kinu ili kinez nije ni poslao. Više ga ni nema na aliju, mislim taj link.
edit:
evo i ovi kuponi na aliju, sve prevara... inače sam izgubio ceo dan jer je sve postalo krš, app pa kuponi pa deals pa coins pa bundle pa ne znaš kako šta da naručiš da zaista dobiješ neki popust, sve lažno. Te ovo ne šalju za Srbiju ali može u Nemačku, te nešto drugo može u Srbiju a ne može u Nemačku, budalaština. A kuponi naravno može za neku siću a onih 80 eur kako da ne. Ajde nek mi da kupon 80 eur odmah ću da potrošim 500... nego to samo na slici, "restocking" itd