Šta je novo?

AliExpress (FAQ u prvom postu)

Kada udjem pise ovo:

Jel tako svima ili? Prvi put mi je izvabacilo a nemam predstavu sta bi trebalo da znaci to.
a6bcb1f90abc2db595657472eb3d0b4f.jpg

Sent from my SM-G531F using Tapatalk

Ako nisi koristio, samo je informativno.

Nisam. Jedino sto imam je zapamcena kartica sa koje placam. Ali to nije alipay ja mislim?

Sent from my SM-G531F using Tapatalk

Treba mi savet za dispute:

Stigle su mi tri iste stvari koje ne rade kako treba. Otvorio sam dispute i ubacio video jednog artikla u sve tri narudzbe i za jednu su mi priznali zalbu i predlozili refund 80% od vrednosti (sa cim sam vrlo zadovoljan). Problem je sto su mi ostale dve narudzbe odbili zato sto je prilozen isti video i traze mi novi video sa sve tri stvari odjednom. Nisam siguran kako treba odraditi slanje tog video fajla a da oni znaju da je novi. Postoji opcija za upload dodatnih fajlova ali ne znam da li ce oni to videti. Drugo, ne znam da li da im ubacim jedan fajl pa da napomenem da je za tri narudzbe ili za svaku posebno ali tako rizikujem da me ponovo odbiju zbog upotrebe istog fajla vise puta.

Ukratko, kako da im javim da sam dodao novi dokazni materijal?

Znaci snimis video sa sve tri stvari odjednom,da oni vide da sve tri ne rade. Ovako mogu misliti da ih farbas i snimas samo jednu stvar a govoris da sve tri ne valjaju. Nista cudno. Posaljes im video tamo na dodavanje fajlova. Videce oni sve,svaku poruku ili sta god da posaljes moraju pregledati.

Tako sam i uradio. Valjda ce videti posto za koji dan i prolaze rokovi za zalbu.

Kako me zeznuo kinez na glupost :D
Nakon sto sam pokrenuo dispute produzi zastitu za 15 dana (nakon sto je prosli 52 od 60 dana) i trazi mi da zatvorim dispute.
Ja nisam hteo i pustio da "uskoci Ali" i da resi u moju korist kao i ranije posto zastita istice, a paket nije tu.. Cista situacija..
Kada ono Ali odbije moj zahtev i napise da je zastita jos uvek aktivna i da cekam. Odah sam pomislio WTF kako aktivna mozda sam ja pogresno video kada ono stvarno aktivna.
Kinez posto je produzio sam na svoju ruku 15 dana tamo pise do 1. Novembra da imam zastitu...
CfhdFD.jpg

Takodje u mailu od Alija pise da trebam da prihvatim ili odbijem njihov predlog ali nikako ne mogu da nadjem gde trebam da prihvatim ili odbijem...
"Status: Dispute Escalated - Waiting for both parties to respond"
**btw Tracking ne radi to je onaj lazni za koji uvek pise da je "in transit".

Poslednja izmena:
Sličnu situaciju sam imao pre 2 meseca ali nisam nista prihvatao ili odbijao pošto nisam skontao šta hoće i posle 10-15 dana mi javili da vraćaju 100%

sent from SM-G900F

Kako me zeznuo kinez na glupost :D
Nakon sto sam pokrenuo dispute produzi zastitu za 15 dana (nakon sto je prosli 52 od 60 dana) i trazi mi da zatvorim dispute.
Ja nisam hteo i pustio da "uskoci Ali" i da resi u moju korist kao i ranije posto zastita istice, a paket nije tu.. Cista situacija..
Kada ono Ali odbije moj zahtev i napise da je zastita jos uvek aktivna i da cekam. Odah sam pomislio WTF kako aktivna mozda sam ja pogresno video kada ono stvarno aktivna.
Kinez posto je produzio sam na svoju ruku 15 dana tamo pise do 1. Novembra da imam zastitu...
CfhdFD.jpg

Takodje u mailu od Alija pise da trebam da prihvatim ili odbijem njihov predlog ali nikako ne mogu da nadjem gde trebam da prihvatim ili odbijem...
"Status: Dispute Escalated - Waiting for both parties to respond"
**btw Tracking ne radi to je onaj lazni za koji uvek pise da je "in transit".

Напиши у одговору да је број за праћење неисправан! То ти и је и требало бити разлог покретања dispute!
Мора да постоји опција да одговориш на понуду.
Измена:
Овако је изгледао мој dispute
7941e16ddf820c59ca89af6b1012d1ed.jpg

Poslednja izmena:
Saveti za kupovinu xiaomi redmi note 3 pro. Prodavnica "x show" ga pokazuje za 112.
Da li je x show u redu i da li moze jos da se snizi cena na neki nacin.

Kod mene to izgleda ovako i uopste mi nije jasno gde trebam da odgovorim ili sta da prihvatim kada mi se nista ne pojavljuje..
pxKu7B.jpg

Није Aliexpress још одговорио. Погледај моју слику па ћеш видети разлику.
Ти ти је само продавац одговорио.

imam jedan problem,kupio sam od kinea na aliju telefon bele boje,javio mi kinez da nema bele boje da hoce da mi posalje crni,meni ne odgovara rekao samu mu ne i otvorio dispute i stavio sam da kao objasnjenje da on nema bele boje na skladistu,on to jos uvek ne prihvata trazi da stavim other rieson da promenim ili da cu se nacekati na novac,pa dali da menjam ili da cekam da on prihvati i ali mi vrati novac i koliko dugo cu da cekam ?

Može li preporuka dobih Bluetooth slusalica (stereo) za kucnu upotrebu, za gledanje filmova i muziku? Udobne, manje, pozeljno da idu iza glave, poluotvorene, nikako ear buds. Vec sam kupovao neke sportske i nisu se bas pokazale - tvrda plastika (jeftine). Ili prosto predložite. ,)

Sem toga, molim i za preporuku Bluetooth zvucnika za kucnu upotrebu. Da li je to mozda jeftinije kod nas? Vidim da ih ima, dok Bluetooth slušalica - nema. Hvala! :)

Može li preporuka dobih Bluetooth slusalica (stereo) za kucnu upotrebu, za gledanje filmova i muziku? Udobne, manje, pozeljno da idu iza glave, poluotvorene, nikako ear buds. Vec sam kupovao neke sportske i nisu se bas pokazale - tvrda plastika (jeftine). Ili prosto predložite. ,)

Sem toga, molim i za preporuku Bluetooth zvucnika za kucnu upotrebu. Da li je to mozda jeftinije kod nas? Vidim da ih ima, dok Bluetooth slušalica - nema. Hvala! :)

факат си машио тему...

imam jedan problem,kupio sam od kinea na aliju telefon bele boje,javio mi kinez da nema bele boje da hoce da mi posalje crni,meni ne odgovara rekao samu mu ne i otvorio dispute i stavio sam da kao objasnjenje da on nema bele boje na skladistu,on to jos uvek ne prihvata trazi da stavim other rieson da promenim ili da cu se nacekati na novac,pa dali da menjam ili da cekam da on prihvati i ali mi vrati novac i koliko dugo cu da cekam ?

Ovde te vec laze, ti si nesto trazio, sto je on rekao da ima, a nema. Dispute ostavi, verovatno nece da prihvati, ali onda ces uraditi Escalate, i dobiti novac nazad. Nema to veze sa Kinezom koliko ce trajati, to Ali vraca novac, nije novac kod Kineza uopste ;)

Gledam da kupim neki letv. Koliki se realno popusti mogu da ocekuju 11.11og ?

Послато са 5022D уз помоћ Тапатока

Popust bude reda velicine 10$ u najboljem slucaju 20$

Sent from my Redmi Note 2 using Tapatalk

Prošle godine je bio popust 15$ na kupovine preko 150$, a mogli su da se kupe kuponi, pa da se napravi lepa ušteda, posebno pri većoj kupovini.

Nisam bas u toku sa ovom temom, a prelistao sam par strana, ali nisam video da je neko pisao o tome. Moje pitanje je, sme li se ovde pisati o kopijama brendova odevnih predmeta, odnosno gde ih i pod kojim imenom naci na AI?

Kad ne stigne posiljka i nema broj za pracenje onda covek treba da se naceka da dobije pare nazad a kad je delimicni refund onda mora i da se naradi :) Ovih dana samo snimam filmove i saljem ih na Ali. Svaki peti upload uspe. Verujem da su minirali onu svoju skriptu za upload fajlova a i kad prodje ide malom brzinom. Pre neki dan sam dobio punudu za vracanje 80% od iznosa sa cim sam bio zadovoljan. Nocas za drugu narudzbu, ista stvar, mi ponude 40%. Sad cekam i ponudu za trecu i navijam samo dabude sto brze da se kosmar zavrsi ali i to ko zna kad ce biti odobreno pa jos dok legnu pare nazad.

Kad ne stigne posiljka i nema broj za pracenje onda covek treba da se naceka da dobije pare nazad a kad je delimicni refund onda mora i da se naradi :) Ovih dana samo snimam filmove i saljem ih na Ali. Svaki peti upload uspe. Verujem da su minirali onu svoju skriptu za upload fajlova a i kad prodje ide malom brzinom. Pre neki dan sam dobio punudu za vracanje 80% od iznosa sa cim sam bio zadovoljan. Nocas za drugu narudzbu, ista stvar, mi ponude 40%. Sad cekam i ponudu za trecu i navijam samo dabude sto brze da se kosmar zavrsi ali i to ko zna kad ce biti odobreno pa jos dok legnu pare nazad.
Zasta konkretno se zalis reci i nama da znamo ako nije prob.?

Sent from my NX507J using Tapatalk

Nisam bas u toku sa ovom temom, a prelistao sam par strana, ali nisam video da je neko pisao o tome. Moje pitanje je, sme li se ovde pisati o kopijama brendova odevnih predmeta, odnosno gde ih i pod kojim imenom naci na AI?
reddit.com/r/FashionReps

Uzimao sam 2 Supreme majice, odlican kvalitet. Nije bilo nikakve carina. Doduse preko Aliexpressa tesko naci jer brzo ugase prodavnice. Najvise se nailaze preko TaoBao i preko yupoo stranice, WhatsApp, WeChat... Sad hteo sam da uzmem Goyard novcanik, 30€, odlicne kopije ali bio sam skeptican zbog carine, original kosta oko 200€.

Ja bih na tvom mestu preispitao zasto i dalje porucujem sa toliko problema :)
Znaci ako je bez trackinga, i ne stigne za 60 dana (ili koliko je vec za koga rok), ne ide olako???

reddit.com/r/FashionReps

Uzimao sam 2 Supreme majice, odlican kvalitet. Nije bilo nikakve carina. Doduse preko Aliexpressa tesko naci jer brzo ugase prodavnice. Najvise se nailaze preko TaoBao i preko yupoo stranice, WhatsApp, WeChat... Sad hteo sam da uzmem Goyard novcanik, 30€, odlicne kopije ali bio sam skeptican zbog carine, original kosta oko 200€.

Kupovao sam ranije neke odlicne farmerke sa AE, kopije originalnih, barberi, armani... Bilo ih je mnogo pod malo izmenjenim imenima. Sad ih nema uopste, ili ja ne znam pod kojim imenom da ih trazim. To me zanima. Ovaj link sto si napisao ne razumem bas.

Sent from my iPhone using Tapatalk

Stigla mi je VeryFit ID 107 fitnes narukvica,i futrola za Honor 5x u isti dan.
Prošlo je 17 dana od naručivanja(29.09 naručeno-14.10 stiglo)
Prijatno su me iznenadili sa brzinom dostave!!!!!!

Poslato sa Huawei Honor 5x

Kupovao sam ranije neke odlicne farmerke sa AE, kopije originalnih, barberi, armani... Bilo ih je mnogo pod malo izmenjenim imenima. Sad ih nema uopste, ili ja ne znam pod kojim imenom da ih trazim. To me zanima. Ovaj link sto si napisao ne razumem bas.

Nema više ni falš New Balance i Salomon patika, Air Max isto... a vidim da ih ima u ponudi na Fejsbuku - Kupujem Prodajem i ostalim "žuta štampa" sajtovima... Nemam informaciju kako oni i dalje dovlače tu robu. Možda sa nekog drugog sajta?

Pa tih patika ima kod domacih kineza, buvljacima i na bubnju, nije ni bilo potrebe to narucivati iz kine i placati carinu.

Ovo sto sam ja uzimao jesu kopije farmerki ali su bas kvalitetne bile i trajale su mi mnogo duze od ovih originalnih springfild zara i tako dalje. Ako neko nadje nesto tako neka javi. Moze i na pm.

igracka poslata 02.09.2016. jos nije stigla, nema broj za pracenje, sta da radim ??? msm da nema sanse da stigne, iako kazu da je rok isporuke do 1.11. sta predlazete ?? hvala

Vrh Dno