Šta je novo?

AliExpress (FAQ u prvom postu)

koja je fora sa sajtom za pracenje Singi poste ??? famozni 17.track, meni 15 dana ali najmanje stoji UBACIVANJE POSILJKE U VRECU..????

Naravno da nema svrhe, posto je cover za telefon u pitanju salje se bez trackinga regularnom postom i to moze da potraje. Meni su neki paket i po 2 meseca putovali tako.

A tacno znas kada paket nece da stigne i zasto da ne otvori dispute? Da ne bi "skinuli" Srbiju sa liste gde dostavljaju? Pa i bolje da nemamo kontakt sa takvim prodavcima..
Npr...
- Narucio slusalice 16 avgusta i jos uvek nisu stigle ~ proslo je skoro 60 dana
- Istog dana sam narucio paket folija za ekran i one su stigle posle ~ 30 dana
- Kljuc za auto(maska) koji je narucen 17 septembra stigao juce. ~ 20 dana
--- Sve 3 stvari su poslate sa "China Post Ordinary Small Packet Plus".

Nervozan si tačno zbog čega?

Ako je rok za dostavu nečega 60 dana imbecilno je otvarati dispute posle 15. Ako nema posle 50 naravno da treba da otvori.

Meni su neke gluposti za telefon preko isto tog Ordinary small packet plus stigle za oko 10 dana sad pre njihovih praznika ali zato sam neke druge gluposti preko malezijske, singapurske itd pošte čekao i preko 50 dana. No sve to lepo tamo piše i ako je u roku nemaš za šta da se buniš pa ti otvaraj dispute i posle 3 dana što se mene tiče.

Sent from my Le X820 using Tapatalk

Gde sam ja to rekao? Ja kažem da ako je rok 60 dana da nema svrhe da posle 15 otvara dispute jer je prerano obzirom da se šalje najjeftinijom poštom bez trackinga i da za takve pakete zna da potraje dok stignu.

A kažem, ako ne stigne tj ako ističe rok a nije stiglo naravno, dispute i full refund.

Пар дана пред истек заштите купца се покреће dispute. Када се купује нека роба, погледајте прво колико трговац гарантује испоруку и колико гарантује време слања (shipping). Што је мање, то је боље.

Nece trgovac nas izbaciti sa liste slanja, ako se zalite 15 dana od slanja, a 60 je limit, Ali ce vas skloniti sa liste korisnika :)
Tako da - slobodno se zalite u zid ;)

Nekome je stizalo za 10 dana? WOW, extra... meni je stizalo nesto za 3 dana, a nesto iz Amerike za svega 2. Da se zalis sto mi nesto drugo nije stiglo ni za 40 dana?
Ne salje ista radnja, ne salje istom postom, ne salje istim tempom, ne salje u isto vreme (ne idu brodovi/avioni istim tempom zimi, leti, za NG, u jesen, itd.), ne salje po istom vremenu, istoj ceni nafte, istoj volji carinika Kine.... da nastavim?

Kome ne odgovara, ili ko se zalece da otvara prerano dispute, ili da se uvek zali sa "briga me", Ali nije za njega.

Eto, vec si priznao da je mecka :)

Teflonska traka.

Imam jednog miša koji me služi već dovoljno dugo, navikao sam na njega... zamenio bih mu "slajdere".
Da li je od vas neko poručivao tako nešto sa Alija ili sa nekog drugog sajta?

Ljudi sta se radi ako ni posle 6h koliko pise da je rok se ne potvrdi ona verifikacija? To je onaj prvi korak od momenta mog porucivanja i placanja proizvoda.

Послато са KIW-L21 уз помоћ Тапатока

Ali da verifikuje porudzbinu? 24h moze da potraje.

Ovo nisam do sada video, mozda tako izgleda kod tebe. Moras da sacekas, verovatno sada imaju zastoj zbog kolicine. Ili si sumnjiv sto ti sve stize brzo :D

Ovo nisam do sada video, mozda tako izgleda kod tebe. Moras da sacekas, verovatno sada imaju zastoj zbog kolicine. Ili si sumnjiv sto ti sve stize brzo :D

Ma sve je to ok,ali meni tih 6h istice za nekih pola sata,ne znam sta ce dalje biti? :D
p.s. Ovo mi pise preko android app kad gledam,ali preko sajta sad kad videh ispada da si dobro rekao ;) ,odbrojava mi od 24h,trenutno ostalo jos 18 ;) Ali ne kontam ovo preko app sta mu je onda ;)

Poslednja izmena:
Videli da ti brzo stize, pa sada namerno razduze da se ne razmazis :p

Ne brini se, ako ima problema, prosto ti nece poslati nista :)

Imao sam ja često ovu poruku. Do 24h standardno traje verifikacija.

Da, meni maltene svaki put ovo piše. Bude sve ok posle...

Да ли зна неко од ког продавца да наручим оргинални екран за iphone 5s или приближно најбољи. Хвала

Sent from my Redmi Note 3 using Tapatalk

Ovog lepotana sam pronasao na Aliju za 10 dolara.
Stvarno sam se odusevio.

Haha, a kod nas obicne Nokie za 50e pokusavaju da prodaju :)

jel ima neki takav telefoncic ali da ima normalan punjač?

Neki lighting kabl za iPhone 5/5s za preporuku? Uzeo sam za Androide Ugreen kabal, 3m odlican, nema gubitaka, pozlaceni izlazi, za svaku preporuku uradjen kabal. Sad ne znam dal ima neki za iPhone dobar...

Prodavac mi je poslao ovo nakon sto sam otvorio dispute i odgovorio mu da necu da ga zatvorim zato sto je produzio rok za 15 dana, a ja sam trazio refund.
Hello. My friend. Now you have enough protection time. Your parcel is still on the way to you. It will arrive soon. Please cancel your dispute and wait for some days more. OK?
You can reopen a dispute while you are in protection time. right?

Da li je moguce opet otvoriti dispute nakon sto ga je otkazes tj. odes na "Cancel Dispute"?

Znaci pokusava da me prevari kinez. Lepo..
Nema dugme "Escalate" nego moram da cekam da prodje onaj prvi rok pa ako se ne dogovorimo onda Ali sam uskace?

Nece sam, moraces da ides na Escalate kada se Dispute "zavrsi".

Neki lighting kabl za iPhone 5/5s za preporuku? Uzeo sam za Androide Ugreen kabal, 3m odlican, nema gubitaka, pozlaceni izlazi, za svaku preporuku uradjen kabal. Sad ne znam dal ima neki za iPhone dobar...

Ja ti savetujem da ne uzimas bastec ja sam uzeo crn 1.5m radio perfektno mesec dva onda doslo do prekida kod usb strane popravim sam onda dodje do prekida kod lighting strane i to popravim, sve tako sto prespojim zice ponovo, sad sa obe strane imam dve budze od izolir trake, kinez mi slikao kako je poslao novi za zamenu sto je fer ali opet kvalitet ocaj...

Treba mi savet za dispute:

Stigle su mi tri iste stvari koje ne rade kako treba. Otvorio sam dispute i ubacio video jednog artikla u sve tri narudzbe i za jednu su mi priznali zalbu i predlozili refund 80% od vrednosti (sa cim sam vrlo zadovoljan). Problem je sto su mi ostale dve narudzbe odbili zato sto je prilozen isti video i traze mi novi video sa sve tri stvari odjednom. Nisam siguran kako treba odraditi slanje tog video fajla a da oni znaju da je novi. Postoji opcija za upload dodatnih fajlova ali ne znam da li ce oni to videti. Drugo, ne znam da li da im ubacim jedan fajl pa da napomenem da je za tri narudzbe ili za svaku posebno ali tako rizikujem da me ponovo odbiju zbog upotrebe istog fajla vise puta.

Ukratko, kako da im javim da sam dodao novi dokazni materijal?

Isao da kupim nesto i izaslo mi je ovo , sta bi trebalo da predstavlja zna li neko? Izbacilo mi je kada sam kupovao celom duzinom gore nesto je pisalo, uspeo sam da kliknem na link i sta je pisalo stavicu u sledeci post.

Sent from my SM-G531F using Tapatalk

Poslednja izmena:
Vrh Dno