Šta je novo?

Alcatel One Touch Idol

Fala na odgovorima.

@Sh0m1
Jeste glupo to raditi,ali posto imam tri razlicite mail adrese (yahoo,gmail i hotmail) sve sam ih stavio u onaj "Mail" aplikaciju sto je dosla sa telefonom,i to mi super radi posao.Pa sam sa g-mailom hteo da probam "titanium backup!!

Masinac@
Hvala ti na odgovorima,car si!:)

Nema na cemu, sta god te zanima slobodno pitaj, tu smo da pomazemo jedni drugima :)

Da to moze malo da bude problem, citao sam negde da Alcatel ne drzi sistemske app na istom mestu kao drugi proizvodjaci a Titanium verovatno trazi na tom default mestu. Trebalo bi da mozes da obrises preko adb... Ja bih na tvom mestu ostavio root makar zbog aplikacija koje uklanjaju reklame, ali ako vec zelis da uradis unroot onda smatram da je najbolje da to uradis iz Framaroot.

jeste problem baš to. custpack/app ili tako nešto (po sećanju pišem), tu se nalaze sistemske aplikacije koje nisu one koje dolaze uz android (messaging, phone...). ako njih obriše ne radi OTA update... freeze je bolja opcija, npr ovim https://play.google.com/store/apps/details?id=com.jrummy.app.managerfree&hl=en. brisanjem ne dobijaš ništa posebno jer se taj prostor ionako ne računa u dostupan za instaliranje aplikacija

E custpack, znam da je tako nesto al nisam se mogao setiti tacnog naziva u vreme pisanja posta, i slazem se, freeze je bolja opcija. ..ali ako neko bas zeli da brise app moze to da uradi pomocu ES File Explorera, Root Browsera i drugih file managera koji mogu da zahtevaju root access. Mada kao sto je rekao kolega Vojkan, brisanjem tih app ne oslobadjate prostor jer se te applikacije na nalaze na standardnom mestu ( /system ili /data ) vec na posebnoj particiji koja se ne koristi za instaliranje applikacija, tako da je bolje da uradite Freeze.

Vidim u Telenoru imaju sad Alcatel One Touch Idol Mini, jel valja on? I koja je razlika izmedju One Touch Idol i One Touch Idol Mini? Pogubio sam se :d

U trenucima kada mi tel. nije zaključan, i stigne mi nova poruka prikazuje mi se njen kompletan tekst gore u notification baru. Da li neko zna kako da isključim to? Ja našao samo opciju da skroz isljučim obaveštenje o poruci i to je ok, ali onda nema ni tona za primljenu poruku..

Mislim da default messaging applikacija nema tu opciju, znaci jedino da pocnes da koristis neku drugu aplikaciju sa privacy opcijom (chompSMS i mnoge druge).

Meni nije jasno kako se OT Idol Mini nalazi u nasoj ponudi kad treba da izadje u Q4 ?

Moram da nadjem da se menjam za njega zato sto je MNOGO bolji od OT-995, ima fabricki 4.2 a po meni Alcatel stock 4.2 je PREJAKO uradjen, + nema graficki cip sto znaci na raspolaganju ima svih 512 MB RAM-a. Nemam kesha za IDOL obican razlika u ceni je 15k...

Stock Android? Ja sam gledao neke slike sinoc na brzaka i cinilo mi se da ima blago modovani OS kao i OT Idol.

Mislio sam na Alcatelov Stock ne Android Stock kakav google zamislja :)

Alcatel stock ima :D mada mnogo bolje bi bilo da ima bas bas stock Android. Jedina mana ovom mom idolu je sto nema bas stock Android.

drugarici pao i otisao ekran, ne reaguje na dodir, ali se sve normalno vidi, napuklo je staklo, ali sam ekran nije. Da li neko zna gde da ga posaljem na popravku i koja je cena.

Vidim da se niko ne javlja sa neki strucnijim informacijama pa da ne bude da bas niko nije video. Neka ga odnese u bilo koji servis, ako kojim slucajem oni ne mogu da urade uputice je negde gde mogu. Takodje mozes da posaljes i mail prodavnici gde je kupljen i da se raspitas sa kojim servisom rade pa na taj nacin mozda da sacuvas garanciju (al tesko da ce hteti tako). U svakom slucaju samo staklo ne bi trebalo da bude vise od 50eur (verovatno i manje) , a koliko ce ti uzeti za ruke ne znam al ispod 10 eur nece sigurno. Javi sta si uradio i koliko je sve izaslo.

Ako neko ima neke preciznije informacije neka se slobodno javi da pomognemo coveku.

Evo iz prve ruke: ja sam prosle nedelje menjao "staklo" na OT995 i izaslo me 25e (2850 dinara) u servisu kod Kalenica.
http://servismobilnih-telefona.com/kontakt.html
Sve uradjeno u toku dana i radi kao i pre sto je radio.
Zvao sam ovlasceni servis i nisu imali deo, a kostala bi zamena 5750 dinara da ga imaju.

iGO
Ima li ko instaliran iGo My way? Ja sam danas na brzinu stavio na Sd kartu i radi ali samo u 800x480. Vece rezolucije nece,a i nemam zvuk tj glas za opomenu kod skretanja.

Moras naci iGo apk za rezoluciju telefona ili promeniti u settings fajlu ( ako to moze na iGo uopste), a za zvuk ne znam.

jos niko ne zna tacnu cenu po sevisima, i trebam da cekam da nabave deo. Zna li neko da li ekrn i touch idu zajedno ili su odvojeni?

Reinstal iGo-a i radi. Malo mi se cini da je GPS modul sporiji kod nalazenja satelita li videcemo vremenom. POsle HD2 koji sam koristio 3 godine(neverovatna masina i dan danas) nije los ni ovaj 6030x. Uzeo sam ga u VIPu i za ne preteranog korisnika je cak i vise nego li dobar.

Tac i displej verovatno idu zajedno jer sam citao da su hvalili mikronski razmik izmedju displeja i taca na Alcatelu.
http://www.alcatelonetouchidol.com/

P.S
Ko zna Kineski moze i
http://www.tclmobile.com.cn/
:d:d

Poslednja izmena:
Ako niste probajte Xposed Framework , odlicno radi. ..Ako neko ne zna ili ga mrzi da cita, ukratko svasta mozete da customizujete sa razlicitim modulima za sta bi vam inace trebao drugi ROM. Potreban je ROOT access.

Detaljno upustvo za instalaciju imate na xda temi koju sam dao.
Framwork sam po sebi nista ne menja vec za sve treba da instalirate modul.

Srecno!

Najjednostavniji metod za rootovanje telefona, FRAMAROOT .

Procedura je jednostavna:
1. Posetite temu na xda ciji link sam dao iznad
2. Skinite poslednju verziju Framaroot
2.1 Check Settings->Security->Unknown sources
3. Install Framaroot i pokrenite app
4. Izaberite koji Superuser zelite da vam app instalira (u poslednjoj verziji vidim ima samo SuperSU)
5. Kliknite Boromir
6. Posle toga iskace poruka da je telefon uspesno rootovan i da uradite RESTART
...i to bi bilo to. Srecno!
JEdno pitanje. Skinuo sam Framaroot 1.6.1,stavi ga na memoriju telefona,instlirao i pokrenuo. Doijem poruku " Your device seems not vurnable to explot incuded in Framaroot" . Koji mi je problem?

Hmmm.. bas me cudi, uspesno sam rootovao vise telefona pomocu njega, ukljucujuci i moj. Meni je tu poruku izbacio na tabletu kad sam pokusao da rootujem sa njim,ako koristis neki drugi uredjaj a ne ovaj 6030X mozda je do toga :/ ili da nadjes neki drugi exploit.

Odradio iz vise puta proslo rootovanje. Malo sam menjao verzije ali uradjeno.

raspitao sam se za ekran. Ekran i tach idu zajedno popravka je oko 10500din, u ovlascenom servisu. I tel posle toga ostaje u garanciji. Inace niko drugi ne moze da nabavi.

raspitao sam se za ekran. Ekran i tach idu zajedno popravka je oko 10500din, u ovlascenom servisu. I tel posle toga ostaje u garanciji. Inace niko drugi ne moze da nabavi.

sa cenom tel. u oglasima to vec sada nema smisla... a za mesec dva bice skuplje nego zameniti tel.

Cak i manje, prekljuce je bio jedan nov, star 1 dan sa garancijom dve god za 110 eur. Ne isplati se to.

Vrh Dno