Šta je novo?

Alcatel One Touch Idol

Ma to je OK, nego prepao sam se kad sam video test gde pise da je mana sto se ne puni, rekoh WTF bre, i meni je to mana, kad ne ponesem punjac sa sobom... Sporije punjenje ionako bolje napuni bateriju, realnije prikazuje kapacitet, mozda cak i nijansicu duze traje posle, tako da mi to nije problem!

Inace migrirao sam na VIP ali posto me zakacio vikend nisu mogli da mi daju sad broj i telefon nego verovatno u utorak-sredu, ubih se od trazenja i negde nadjoh da ima dragontrail glass koje me odusevilo na YT klipovima, znaci li to da ne treba da bacam pare na foliju, iskustva?

Druga stvar je kuciste, naravno vec sutra-prekosutra cu uzeti futrolu za njega pa me zanima sta ima i gde, sem na muljam/uvaljujem gde za 399 dinara lik nudi neku silikonsku ne znam kakvog kvaliteta (verovatno oni kinezi od $1), kakve su, ima li nesto bolje, treba li mu bolje???

Trece i NAJBITNIJE PITANjE, posto sam ranije vec nudjen u Handy shop-u da uzmem telefon, i receno mi je da se kod njih sve moze zavrsiti ali ja sam ipak skoknuo do VIP-a, pa posto su VIP telefoni kodirani a Handy bi trebalo da prodaje "ciste" telefone, da li da uzmem od njih telefon ili u VIP-u, ili oni valjaju njihov telefon isto?

P.S. Nasao sam i neku valjda plasticnu futrolu Jekod uz koju dolazi mat folija za ekran za 600 dingera, znaci silikon za 400 ili ovaj kombo za 600, ili nesto trece?

Gde mogu da se informisem o konkretnom softveru, posto ga uzimam na Standard 350 pa mi treba nesto sto ce da mi limitira net od 1.-1. u mesecu na 350MB potrosenih, ili bar da mi vodi evidenciju pa nekako upozori kad sam na granici?

Imaš to fabrički na Androidu. I warning i gašenje na xx MB.

Ja sam uzeo onu futrolicu gde pozadi na ledjima ima veliko slovo S.Jako je dobra.

Ako vec uzimas novu karticu u Vip-u,uzmi i telefon kod njih.

Ja sam uzeo onu futrolicu gde pozadi na ledjima ima veliko slovo S.Jako je dobra.

Ako vec uzimas novu karticu u Vip-u,uzmi i telefon kod njih.

Karticu su mi vec dali, samo, dali mi klasicnu SIM karticu, jos na kartonu pise drugi broj telefona, zar nije trebao da mi da karticu sa mojim brojem i to mini SIM ili kako se vec zove?
Ma uzeo bih ja kod njih ali samo AKO je i u Handy-u taj isti telefon, kodiran na VIP, neko negde napisa da kod nas dekodiranje kosta 1600 dinara, preko neta ima i jeftinije ali ipak nije sica, moram da uplatim 10€ na PP da platim 8€.
A ovaj lik u VIP-u kaze da ce mi dati kod kad istekne ugovor, sto je bezveze, mozda cu zimus preko grane da radim nesto i trebace mi lokalna kartica...

Poslednja izmena:
Broj koji pise nema veze jer ako je zamenska pripisace joj tvoj pretplatnicki broj. Trebali su ti dati mikro sim, mini sim je ova "obicna". I Idol u Hendiju je u stvari Vipov telefon (dobijaju ih od njih) i zakljucan je na Vip.
Ja bih ti zbog toga sto ti treba i lokalna kartica napolju predlozio da uzmes preko Vip-a Idol, prodas ga i uzmes Idol 6030D (dual SIM). :)

Poslednja izmena:
Mozda to nije losa ideja, ili da trampim, buduci da mi jurnjava za memorijskom koja je dovoljno brza, ali opet nece biti brza od interne memorije, ne treba bas sad, stegle finansije, i kolicina interne koja dolazi uz taj D model mi je vise nego dovoljna... :wave:

Hahaha, necete verovati sta mi se desilo!!! Ovi slepci iz MTS-a su mi ODBILI prelazak u VIP, jos u petak, a da me nije NIKO obavestio o tome, nego danas kad sam pozvao VIP da proverim hoce li skoro to, da znam kad da narucim futrolu za telefon, a znate zasto?
Zbog zaostalih dugova, a ja znajuci da su mi svi racuni placeni uzmem okrenem MTS i pitam sta je problem, i ladno nasli nekih 3,07 DINARA iz 2012. koji nekim cudom nisu placeni (koliko znam stize odstampan racun i ne moze se platiti manje), pa sam morao do poste da uplatim 3 dinara, uz 45 dinara provizije!!

A pritom me *****I slagali da treba posle da taj racun nosim u poslovnicu MTS-a, ja lepo kazem da mi je 5km daleko doticna, zar bas mora, kaze ako hocete da vam se to proknjizi danas, vec sam se pozalio da mi jednom nisu placeni racun proknjizili pa mi sutradan iskljucili odlazni saobracaj, tek posle 3 dana ukljucili, kad sam reklamirao!! Naravno tamo je bio red, pa sam cekao 15 minuta stojeci uz vrata da mi ne naleti onaj sto naplacuje parking (prva zona, ***), gde mi teta kaze da sam badava dolazio i donosio to!?
Kakvi su to smradovi jbm ti MTS, jedva cekam da me iskljuce i ne vracam se vise, preko deceniju sam bio kod njih jer mi odgovarala tarifa i u mom rodnom selu, gde provedem nedelju (dan), ima najjaci signal, neke mreze nisu imale uopste iako na 600m nmv, ali ovo je stvarno cirkus!!

Inace sad kad sam bio do VIP-a, a i tamo me docekao neprijatan lik koji me prekidao u pola recenice frazama "ne treba mi tolika prica... nebitno..." sam video neke novitete, Samsung Galaxy Core, ono cudo lepo izgleda, brz je, ekran na donjoj granici mojih zelja, procesor 200MHz brzi nego Idol-ov, sad sam u nedoumici, razlika mi je 1000 dinara (4500 Galaxy a 3500 Idol)... ?

Poslednja izmena:
Hahaha, necete verovati sta mi se desilo!!! Ovi slepci iz MTS-a su mi ODBILI prelazak u VIP, jos u petak, a da me nije NIKO obavestio o tome, nego danas kad sam pozvao VIP da proverim hoce li skoro to, da znam kad da narucim futrolu za telefon, a znate zasto?
Zbog zaostalih dugova, a ja znajuci da su mi svi racuni placeni uzmem okrenem MTS i pitam sta je problem, i ladno nasli nekih 3,07 DINARA iz 2012. koji nekim cudom nisu placeni (koliko znam stize odstampan racun i ne moze se platiti manje), pa sam morao do poste da uplatim 3 dinara, uz 45 dinara provizije!!

A pritom me *****I slagali da treba posle da taj racun nosim u poslovnicu MTS-a, ja lepo kazem da mi je 5km daleko doticna, zar bas mora, kaze ako hocete da vam se to proknjizi danas, vec sam se pozalio da mi jednom nisu placeni racun proknjizili pa mi sutradan iskljucili odlazni saobracaj, tek posle 3 dana ukljucili, kad sam reklamirao!! Naravno tamo je bio red, pa sam cekao 15 minuta stojeci uz vrata da mi ne naleti onaj sto naplacuje parking (prva zona, ***), gde mi teta kaze da sam badava dolazio i donosio to!?
Kakvi su to smradovi jbm ti MTS, jedva cekam da me iskljuce i ne vracam se vise, preko deceniju sam bio kod njih jer mi odgovarala tarifa i u mom rodnom selu, gde provedem nedelju (dan), ima najjaci signal, neke mreze nisu imale uopste iako na 600m nmv, ali ovo je stvarno cirkus!!

Inace sad kad sam bio do VIP-a, a i tamo me docekao neprijatan lik koji me prekidao u pola recenice frazama "ne treba mi tolika prica... nebitno..." sam video neke novitete, Samsung Galaxy Core, ono cudo lepo izgleda, brz je, ekran na donjoj granici mojih zelja, procesor 200MHz brzi nego Idol-ov, sad sam u nedoumici, razlika mi je 1000 dinara (4500 Galaxy a 3500 Idol)... ?

Samsunga ćeš lakše da prodaje. A idol uzmi ako je za tebe...

Ma uzecu telefon sebi, jos furam N82 staru jedno 3-3 i po godine, kojoj sam uspeo ekran da nagnjecim negde, a sad i baterija gecrkt polako, napunim sad, posaljem 10 poruke i 3 poziva obavim i sa 4-5 crte spadne na 1 i skici za gasenje...

Postoji sansa da odem na jos bolji model posto je krenula nova akcija sa kojom na Standard 350 nije vise popust 5000 nego je 7000 dinara, + ekomotivacija, pa mozda uskoci Xperia P ili cak SP, nesto preko 100 okupatorskih izadje sa Standard 350+1GB net+ekomotivacija.

Poslednja izmena:
Ma uzecu telefon sebi, jos furam N82 staru jedno 3-3 i po godine, kojoj sam uspeo ekran da nagnjecim negde, a sad i baterija gecrkt polako, napunim sad, posaljem 10 poruke i 3 poziva obavim i sa 4-5 crte spadne na 1 i skici za gasenje...

Postoji sansa da odem na jos bolji model posto je krenula nova akcija sa kojom na Standard 350 nije vise popust 5000 nego je 7000 dinara, + ekomotivacija, pa mozda uskoci Xperia P ili cak SP, nesto preko 100 okupatorskih izadje sa Standard 350+1GB net+ekomotivacija.

ne pominju nesto eko... ne znam da li vazi trenutno...

Lik me pitao danas kad sam mu rekao da bih kombinovao tarifu sa nekim net dodatkom (nisam to hteo u startu pa je telefon kostao 8 somica, rekoh da vidim koliko je jeftiniji ovako), da li zelim da iskoristim ekomotivaciju, naravno rekoh, e onda 3500 izadje telefonce... super! :d

Poslednja izmena:
Kasno sam primetio zaj... u racunici, mora u novi post ispravka onda. Nije 3500 telefon (dobro, 3490) sa ovim sto sam naveo nego samo 490 dinara!!!!! Jer na Standard 350+1GB kosta 5490, a na ekomotivaciju se skida jos 5000 pa...
Ja sam njega ustvari pitao da li bih umesto 350 mogao da smanjim na 250+1GB jer mi je dovoljno po 250 minuta i SMS-a, a cena bi bila nesto malo veca nego samo 350-ka bez net dodatka, gde sam ogranicen na 900MB manje neta onda i skuplji mi telefon za 3 soma...

Cool, za staru 5000+5000 su trubili svuda, a sada uopste ne pominju ove 2, pa mi cudno iako eko vazi do 30.09, ali ne pominju da li se mogu kombinovati...

Tema nisu mobilne mreze.

I sta, pobrisao si sve, ili prebacio?

Ne znam dali je bag ili sta vec...Jel ste primetili da kad je telefon zakljucan,i ako se slucajno pritisne power dugme,ekran se upali,a telefon naravno je i dalje zakljucan,moze da se spusti notification bar! Zakljucan telefon,a moze da se cacka!Tako mi je vec tri puta,dok mi je bio u dzepu-upalio wi-fi,tetering,ukljucio airplane mod itd...A telefon zakljucan!

Ja imam Alcatel ot990 i super me sluzi.Ali sam sad planirao da uzmem idol,pa me interesuje sledece:koliko ide sim kartica u njega 1 ili 2 i jer rate dolaze uz telefonski racun mesecno .npr ako je 6000 rsd ucesce po 1000 rsd na 6 meseci i da li treba cekovi ili kartica od banke .pozz

Ne znam dali je bag ili sta vec...Jel ste primetili da kad je telefon zakljucan,i ako se slucajno pritisne power dugme,ekran se upali,a telefon naravno je i dalje zakljucan,moze da se spusti notification bar! Zakljucan telefon,a moze da se cacka!Tako mi je vec tri puta,dok mi je bio u dzepu-upalio wi-fi,tetering,ukljucio airplane mod itd...A telefon zakljucan!

To je "feature" androida... Koliko koristan toliko i iritantan kao što si i sam primetio

Ja imam Alcatel ot990 i super me sluzi.Ali sam sad planirao da uzmem idol,pa me interesuje sledece:koliko ide sim kartica u njega 1 ili 2 i jer rate dolaze uz telefonski racun mesecno .npr ako je 6000 rsd ucesce po 1000 rsd na 6 meseci i da li treba cekovi ili kartica od banke .pozz

Kod operatera je jedna kartica... Rate možeš ako si već korisnik.

Da li postoje neki driveri driveri/program koji bi mi omogucili da jednostavnim povezivanjem telefona i kompjutera putem USB kabla mogu da prebacujem stvari sa interne memorije i na nju, trenutno to ne mogu da uradim?

a jel bi ti vršilo posao preko WiFija? ako da, AirDroid

Da, to je do androida, tako je i kod mene na Sony-ju...

Sent from my ST25i using Tapatalk 2

a jel bi ti vršilo posao preko WiFija? ako da, AirDroid

Da, on odlicno radi posao kad je WiFi mreza dostupna ali kad nema WiFi mreze gotovo je nemoguce prebaciti nesto jer telefon ne moze da se mountuje kao fles i da radi na svakom PC kao sto je bilo na starom LG Optimus 3D , pa me zanima gde mogu skinuti neki driver koji bi mi omogucio da komp vidi telefon?

aha znaš za AD već... a jel si pogledao u my computer kad ga prikačiš na komp? zar nemaš da biraš mod konekcije kad ga prikačiš?

aha znaš za AD već... a jel si pogledao u my computer kad ga prikačiš na komp? zar nemaš da biraš mod konekcije kad ga prikačiš?

Ima da se bira mod ali na USB storage apsolutno nista se ne desava i nista nema u my computer, a na MTK pocne da instalira driver ali izbaci error i opet nista nema u my computer...ako vama drugima radi normalno onda mi je nesto do sistema najverovatnije :/

Ja bez problema prebacujem stvari,ali na SD karticu,nikad nisam probao da prebacim nesto na internu memoriju.I to bez ikakvog drivera.Jel ti uopste imas SD karticu?

Nemam memorisku, samo interna mem. Probacu sutra sa memoriskom da vidim oce se sta promeniti. Hvala na pomoci svima.

Danas sam uzeo ovaj telefon i super je.Razmišljao sam se između njega i L7 II ali mi je nekako ovaj bolji.Imam pitanje kako da iskljucim vibraciju kada tipkam ona 3 velika dugmeta dole,ubih se tražeći.Hvala unapred.

Vrh Dno