Šta je novo?

Alcatel 992D dualsim

Objasni na šta misliš.

Na to da ni jedan bag nije ispravljen.

Aj sto nista nije ispravljeno, nego sad imam i nekakvo treperenje displeja kad pustim video. Retko se desava, al...

Ja se vratio na staru verziju. Svi poznati bagovi se odjednim pojavili. :O

Kako se ovde koristi wifi direct? Na xperyi pored opcije wifi direct imam i listu uredjaja, dok na 992 nema nista.

Da i ja se isto pitam. Na lewa romu doduse ima i lista dok na stocku nema nista, samo moze da se ukljuci/iskljuci.

treba mi jedna pomoc. sin se igrao sa svojim alcatelom i stavio je sigurnosni pin kod za zakljucavanje ekrana. naravno, zaboravio je sifru, ali je nekako uspeo da ga odkljuca i onda su mu se pobrkali svi brojevi. skinuo je neku lockscreen aplikaciju sa markeat i sad nju koristi da bi zaobisao pin. probao sam i factory reset ali opet trazi pin.
ima li neko ideju kako da resim problem a da ne nosim telefon u mts?

Da nije mozda ukljucio SIM card lock? Ovaj klasican ne bi smeo da prezivi vracanje na fabricka podesavanja.

Nije simlock. Igrao se u security/screen lock i tamo pise pin lock.

Ima na xda forumu tutorial sa adb-om, al treba root i recovery. Inace na ranijim verzijama androida je bila opcija da resetujes pin pomocu gmail sifre, al izgleda da vise nema te opcije.

Uspeo sam da resim problem:D:D:D

Resenje:

1. ugasiti telefon,
2. u isto vreme pritisnuti VOLUME UP (+) I ON/OFF DUGME
3. telefon ce uci u fabricki recoewery i tamo odabrati FORMAT DATA
3a. volume up/down ide gore/dole, potvrda on/off dugme
4. kad se zavrsi wipe izabrati reboot system

Telefon ce se paliti malo duze nego obicno i to je savim normalno.

NAPOMENA: SVE INSTALIRANE APLIKACIJE, KONTAKTI, PORUKE I PODESAVANJA SE BRISU.

Poslednja izmena:
Pa to je factory reset. :D

jeste. drigacije nemozes otkljucati telefon kad zaboravis pin. da sam poslao u servis isto bi ovo uradili, a ja bi cekao telefon 15 dana.

Ti meni pricas? Pa znam ja sve to, vec pogledaj na prethodnoj strani sta si napisao.
treba mi jedna pomoc. sin se igrao sa svojim alcatelom i stavio je sigurnosni pin kod za zakljucavanje ekrana. naravno, zaboravio je sifru, ali je nekako uspeo da ga odkljuca i onda su mu se pobrkali svi brojevi. skinuo je neku lockscreen aplikaciju sa markeat i sad nju koristi da bi zaobisao pin. probao sam i factory reset ali opet trazi pin.
ima li neko ideju kako da resim problem a da ne nosim telefon u mts?

Poslednja izmena:
Od pre 2 dana imam problem sa 992d, a problem je taj sto nece da puni bateruju preko punjaca, ali kad ga preko usb-a prikljucim na komp onda hoce da puni. Probao sam sa tri razlicita punjaca (njegov orginalni, od lg-a i od sony-a ) i nece ni sa jednim. Telefon je uzet u mts-u, nije root-ovan i sa orginalnim je room-om. Posto mogu da ga nosim u mts na reklamaciju tek za par dana, zanima me dal je jos neko imao ovaj problem i kako ga je resio, i dal neko zna sta bi moglo biti u pitanju.

Izvadi bateriju,vrati je nazad pa probaj.
Ako nece onda je mozda kolo za punjenje produvalo taman toliko da protera slabiju amperazu sa usb-a ali ne moze full struju sa punjaca?

Probao i sa vadjenjem baterije, drzao je van telefona 15 min, vratio,probao i nista. Pa i ja sam pretpostavio da nece sa jacom strujom, nego samo sa slabijom amperazom.

Da li neko ima problema sa tasterima back, home ili za nedavno otvarane aplikacije? Ja imam problem sa tasterom za back, skoro da uopšte više ne reaguje. Nekada proradi kada se pritisne malo jače, nekada radi normalno, ali uglavnom ne radi. Ostala dva tastera rade kako treba. Pretpostavljam da je kvar nastao usled eksploatacije telefona od strane dva deteta mlađih od 4 godine, ali me ipak zanima da neko možda nije imao sličan problem i da je do modela telefona.

Ovo mi se desava vec treci put, a radi se o tome da kad pozovem nekoga ekran pocrni i nece da se ukljuci dok onaj koga pozivam ne prekine poziv ili dok ne odzvoni do kraja i niko se ne javi. Jedino resenje je da resetujem softver. Nemam root i nisam dirao nista, sve je default mts. Ima li neko neku ideju sta da cinim?

Ovaj problem imam i ja i idalje nisam uspeo da ga rešim. Isključivanje auto brightnesa ne rešava problem.

Ne dešava se često, ali je u principu veliki bag. Ako onaj koga si pozvao ne prekine poziv ne može nikako da se prekine poziv osim da se izvadi baterija.

Sve je tačno.. meni se ne pojavljuje već desetak dana otkad sam mu uradio "vraćanje fabričkih podešavanja".. nalazi se u ovom "sigurnosna kopija i resetovanje"

Uzeo sam ovaj telefon ali imam problem ili ne znam da podesim.
Ne prepoznaje mi SD karticu. Ubacivao sam od 2GB i od 1GB i nikao nece da prepozna.
Hvala.

Ovaj problem imam i ja i idalje nisam uspeo da ga rešim. Isključivanje auto brightnesa ne rešava problem.

Ne dešava se često, ali je u principu veliki bag. Ako onaj koga si pozvao ne prekine poziv ne može nikako da se prekine poziv osim da se izvadi baterija.

Aj probaj da ukljucis "power button ends call", mozda resi problem.

Moze li neko da mi pomogne...ili je imao slican problem. Donji desni ugao ekrana mi ne hvata na dodir, kad kuckam poruke sve je pomereno za 1 cm udesno. Da li ovaj telefon ima kalibraciju ekrana i gde se ona nalazi?

Telefon me odlicno sluzi vec 7 meseci, medjutim, s vremena na vreme se desi da se zvuk sa zadnjeg zvucnika "preseli" na prednji, a tada je mnooogooo slabiji. Kada izvadim bateriju i vratim, problem se resi, ali se isto vrati nakon odredjenog vremena. Da li neko ima ideju kako mogu da resim, a da ne vadim bateriju? Hvala!

Moze li neko da mi pomogne...ili je imao slican problem. Donji desni ugao ekrana mi ne hvata na dodir, kad kuckam poruke sve je pomereno za 1 cm udesno. Da li ovaj telefon ima kalibraciju ekrana i gde se ona nalazi?

Ја сам имао исти проблем. Нема калибрацију. То је страдао екран. Једино решење је да га носиш на сервис где ће ти заменити цео екран.

Telefon me odlicno sluzi vec 7 meseci, medjutim, s vremena na vreme se desi da se zvuk sa zadnjeg zvucnika "preseli" na prednji, a tada je mnooogooo slabiji. Kada izvadim bateriju i vratim, problem se resi, ali se isto vrati nakon odredjenog vremena. Da li neko ima ideju kako mogu da resim, a da ne vadim bateriju? Hvala!

Pozoveš nekog, prebaciš na zvučnik (možeš i dok još zvoni), prekineš.
Inače možeš da u opcijama ugasiš quick boot pa ti za rešavanje tako nekih bagova neće biti potrebno vađenje baterije nego običan restart.

Jedno pitanje. Da li je postupak rootovanja i dalje isti nakon majskog apdejtovanja telefona, tj. onaj koji je postavio darko88, ili se radi na neki drugi način? Hvala.

Vrh Dno