Šta je novo?

Alcatel 992D dualsim

Tako nekako, al ne ubija aplikacije vec ih pauzira kad se displey iskljuci. Fina stvar, preporuka.

Poslednja izmena:
Malopre uradih update i na trenutak sam bila oduševljena osetljivošću senzorskih tastera, jer mi je to bio najveći trn u oku. Od tad je prošlo par sati i rade kao pre, dakle neosetljivi su :mad: Restartovah telefon, opet isto. Jel ima neko ideju u čemu je problem?

Edit: super radi samo dok je na punjaču :mad:

Poslednja izmena:
Malopre uradih update i na trenutak sam bila oduševljena osetljivošću senzorskih tastera, jer mi je to bio najveći trn u oku. Od tad je prošlo par sati i rade kao pre, dakle neosetljivi su :mad: Restartovah telefon, opet isto. Jel ima neko ideju u čemu je problem?

Edit: super radi samo dok je na punjaču :mad:
Ista prica, izgleda da je to toliki problem kad ne mogu rese :-\ strasno

Kod mene je ovakav slucaj sa tasterima do sada:
- Kupio telefon, stock rom, zalepio foliju - tasteri uzas
- Skinuo foliju jer sam citao da smeta tasterima i nepotrebna za ekran - tasteri malo bolji
- Presao na ColD ROM 4 - tasteri fantazija
- Vratio se na stock i uradio novi update - tasteri uzas

Nzm meni rade odlicno i na coldu i na ovom novom updateu.

+1

Da se niste mozda igrali sa nekim tvikovima, aplikacijama i sl.? Ja od kad sam uzeo telefon nisam imao nikakav problem (osim prebacivanja zvuka na zadnji zvucnik). Niti imam ikakvu zamerku. Nije bilo zaglupljivanja, restartovanja, problema sa osetljivoscu (nemam foliju), baterija odlicna, nema pregrejavanja od kad koristim onaj mtk cpu governer... Sve radi perfektno.

Poslednja izmena:
Ma kakvo moje igranje, nisam dovoljno ni spretna za tako nešto, telefon nije ni rootovan :( Jedino što mi je palo na pamet je da je problem u tome što mi je telefon bio na punjaču dok je rađen update :lupko:

I meni je takođe bio na punjaču, baš čudno. :D Inače, nisam se igrao ni sa kakvim 'tvikovima', 'skriptama' i slično.

Kod mene ti dole tasteri rade samo ako prsti dodiruju masku telefona.

Da li jos neki ima sledeci problem sa 992d,,koci mi se kad nekog pozovem,,upali se ugasi displej i nista ne mogu uraditi ni poziv da prekinem nista-sve dok ne ugasim i upalim telefon,
2 drugi bag je da se sam od sebe restartuje dnevno po nekoliko puta
3 bag za ovih 4 meseca mi se desilo par puta da puna baterija tek skinut sa punjaca recimo uvece pre spavanja, a vec ujutru rano bipka da je baterija prazna i trazi punjenje , u medjuvremenu nije koristen uopste a i sve aplikacije su zatvorene
cekam ga sa servisa, drugi put je na servisu , posle prvog puta kad je stigao kao popravljen, posle ubacivanja sim kartice odmah se zakocio kao da mu nista nisu radili, vracen je na fabricko, ja mu formatirao memory karticu i ista pesma,,pa ga poslao i drugi put,,, sad cu videti za par dana kad stigne da li su uspeli da ga srede.

Imam jedno početničko pitanje. Skinuo sam novi firmware. Kada sam kliknuo dugme za instalaciju, izašla je poruka da za svaki slučaj odradim bekap SD kartice. Da li je dovoljno da prekopiram sve foldere na računar, pa ih vratim ukoliko dođe do problema, ili se to radi na neki drugi način. Telefon nije rutovan, ima stock rom. Hvala unapred.

Dovoljno je da to uradiš, mada to je jako mala verovatnoća da ti se obriše sve sa SD kartice.

@nesaszkr ja bih na tvom mestu pokusao sa Alcatel Upgrade Tool-om ako nisi. Ako posle toga nastavi da zaglupljuje pravac mt:s ili gde imaš garanciju!

Poslednja izmena:
Wow 100 dolara?? *** pa to jeftinije nego kod mts-a u nekim srednjim paketima :d
Jedino mi je slika cudna, tj dupli dugmici :laugh:

Ma u redu je slika, takva je bila i za 992 jos kad je izašao. Jedino sa carinom treba imati sreće.

Jedno pitanjce. Jurim ovaj telefon po oglasima i svaki put sagovornika koji se javlja sa njega čujem loše. Ton je "mutan" a glas teško razumljiv. Da li je još neko primetio nešto slično? Jedino što mi pada na pamet je da je silikonska futrola možda prekrila otvor mikrofona ili slično...

Nzm, do sad mi se niko nije zalio da me cuje lose :d
Moguce da je do te futrole, mada ja je ne koristim tako da ne mogu nista da kazem.
EDIT:
Lose vesti, jedini dev koji je zapravo nesto radio, tvorac cold roma je pokvario svoj telefon, odnosno slomio mu je ekran tako da je sada neizvesno ko ce raditi romove za nas telefon. Doduse na 4pda je bio jos jedan developer koji je prvi odradio lewa os port, tako da mozda ima nade.

Poslednja izmena:
Upravo to sam malopre saznao. Dobismo novu verziju cold roma al liku pukao ekran. :(

Sad cu da testiram novu verziju i da vidim kakva je.

Ajd' pa javljaj. Ja se taman smirio na updateovanom stock romu. :D

Evo instalira se mada je i sam dev rekao da je ovo poslednja verzija koja nije toliko dobra kao i prethodne, i da se nada da ce neko da dovrsi njegov rad.

To sa lomljenjem ekrana, krađom telefona itd je samo fora da bi im se donirale pare

Pa ne bih rekao, lik je slikao telefon sa ociglednom crtom na njemu(crta je solidne debljine).
EDIT:
Zasad ne deluje lose mada je manje vise kao i prethodna verzija, ali ima jedan ozbiljan bag zbog kog cu verovatno da se vratim na stock, a to je da na lockscreenu nema desno onog katanca vec gde god prevuces prstom on otkljuca. Nisam bas siguran da li je bag ili je tako dev i hteo ali malo mi je ruzno.
EDIT 2:
Ipak cu da zadrzim rom :D
DSP Manager otkida, zvuk je, bar meni, na sluskama bar dvaput bolji nego ranije a problem sa lockscreenom sam resio sa magiclocker aplikacijom. Jedino sto mislim da je rom zasnovan na nekoj starijoj verziji jer nema headset moda.

Poslednja izmena:
Moze link na PM za iGO? :)

Pozz svima,nov sam na forumu,imam iste muke kao i većina,s tim da mi je ovo prvi android telefon,nikad nisam preferirao touch screan telefone,ali kad tad dodje vreme da se nešto menja. :) Znači da li navigacija moze da radi bez wirelesa jer sa njim mi radi extra,ali kad ga isključim nadje moju lokaciju ali kad kucam rutu ne moze da pronadje,nemam IGO,da li bez njega moze funkcionisati GPS?

i nakon update i reseta ponovo mi zeza sa sinhronizacijom. odradi je na gmailu 2 sata nakon stizanja maila, a na talku zasivi sve nakon nekog vremena. sto je najcrnje, po netu nalazim da je problem do gugla...

Pazario telefon danas. Za 130 evrića ovo je munja telefon :happy: Iako je sa mts-a naleteo sam na sim-free primerak?!?

Koliko je meni poznato "iz pricex, sim1 je mt:s, a sim2 za sve

Vrh Dno