Šta je novo?

Alcatel 992D dualsim

Jel imaju neka specijalna podesavanja za mtk6577 cpu governor?
Ja stavio ondemand i kad otkljucam telefon, on laga jedno 3-4 sekunde i onda radi savrseno. To me malo nervira pri otkljucavanju i pri primanju poziva.

Ako nekoga interesuje, nasao sam dobar program za bekap na PC, izgleda da radi sa svim Android baziranim telefonima - Wondershare MobileGo for Android - radi brzo i dobro. :)

Pozdrav!

Jel ima neko da predlozi neki zanimljiv mod za nas stock rom?

Do sad sam namestio da baterija pokazuje procente, resio se low battery upozorenja, iskljucio scrollist rebound efekat, deodexovo rom, prebacio app iz costpack/app u system/app, pobriso nepotrebne mediatek servise i aplikacije + build.prop malo izmenio, tastatura sa xperie, font...

Do sad sam namestio da baterija pokazuje procente, resio se low battery upozorenja, iskljucio scrollist rebound efekat, deodexovo rom, prebacio app iz costpack/app u system/app, pobriso nepotrebne mediatek servise i aplikacije + build.prop malo izmenio, tastatura sa xperie, font...
aj, ako ti nije teško, daj linkove gde si video kako se namešta sve to osim tastature i fontova... Hvala unapred :)

Imas ovde
4pda.ru/forum/index.php?showtopic=475010 (odavde nemoj da koristis gotove zato sto nece raditi) i ovde
forum.china-iphone.ru/viewtopic.php?f=89&t=18833
oba sajta su ruska pa treba google translate.
Ovde ima dobar how to za modovanje mms.apk-a
droidhow.blogspot.com/2013/06/how-to-mod-your-mmsapk-very-easy.html?m=1

Naravno pre bilo cega treba deodex systema.

Za build.prop samo kucaj build.prop mod ics pa dodaj sta ti treba.

Edit... Za kopiranje u sistem najbolji je aroma file manager 1.8

Poslednja izmena:
e taj bounce za scroll vredi koliko svi ti modovi zajedno, koliko je to iritantan efekat ja nemam reči da opišem :D

Slazem se, to i upozorenje za low battery dve najgore stvari ikad.

Hvala puno za ovo, al kad bi mi još dao link za uputstvo za deodex, i šta je to uopšte? Radio sam i sa rutom i sa raznim romovima, al za deodex, pravo da ti kažem, prvi put čujem... :)

Nije da mi je mrsko da guglam i sam tražim, al sam krajnje nepoverljiv prema nepoznatim stvarima, tako da volim da pratim uputstvo za koje znam da je dobro :)

Poslednja izmena:
Skini odavde AutoDeodexTOOL

forum.xda-developers.com/showpost.php?p=13254199&postcount=3

P.S. Napravi backup pre igranja po sistemu.

Озбиљна процедура, колико видим овако на брзину... Вечерас идем на екскурзију, тако да ћу се посветити овоме кад се вратим, али нека стоје линкови. Хвала :)

I nije bas. Bitno je samo da pratis sta pise i budes pazljiv. Nema na cemu. :)

Poslednja izmena:
Nisam upoznat previše sa materijom root-ovanja telefona. Pošto koristim OT-992D koji je kupljen u mt:s čuo sam da se root-ovanjem gubi garancija.Takođe, čuo sam da posle root-ovanj nije moguće telefon vratiti na fabrička podešavanja na standardan način, biranjem opcije restovanja u setings meniju već postoji neka druga metoda. Čuo sam da se pominju termini "twrp recovery", ne znam šta to znači, a potrebno je i to ubaciti pored root-a.
Konkretno kakve posledice povlači root-ovanje telefona?

Rutovanjem se gubi garancija. Trebalo bi da moze factory reset sa novom verzijom twrp-a. Twrp ti je potreban da bi rutovao telefon.

Ok, ali šta je twrp?, upravo sam na i drugom forumu dobio potvrdu da radi pomenuta metoda na OT-992D, šta mi je potrebno, osim programa koji navede na linku, za root-ovanje telefona?

^Upravo tako. A sto se tice garancije uvek moze preko alcatel one touch upgrade programa da se vrati originalan firmware.

Znači da rezimiram, recovery mi je potreban ako želim da menjam ROM, pošto za Alcatel gotovo i da ne postoje gustom ROM-ovi, onda za root ispratim sledeću proceduru i to je to:

Procedura je sledeća:

1. Skinite poslednju verziju Framaroot
2. Install Framaroot i pokrenite app
3. Izaberite koji Superuser zelite da vam app instalira (u poslednjoj verziji vidim ima samo SuperSU)
4. Kliknite Boromir
5. Posle toga iskace poruka da je telefon uspesno rootovan i da uradite RESTART

Jel postoji neki nacin da se pojaca jacina blica prilikom slikanja u mraku...jako slabo svetlo ima...

Mislim da nije samo problem u jačini blica, već da je trenutak kada osvetljava najviše pogrešan.

Jel ima neki rom za ovaj fon. Da se prepegle preko ovog originalnog sa mts-om. Ili da neko ima originalni pa da se izvade visak aplikacije da se oslobodi memorija.

Nisam siguran da je cold rom vredan flashovanja, LeWA nije losa mada nije ni prici MIUI-u koji na zalost ne postoji za ovaj telefon. Stock i eventualno gravitybox modul za xposed su sasvim dovoljni.

Nije vredan, jedini koji nesto valja je onaj blago modovani stock. Kacio sam link u ovoj temi. Na njemu je i refresh rate 60.

Nazad
Vrh Dno