Šta je novo?

Alcatel 992D dualsim

Trebalo bi da ne mora. Ukoliko i dalje ne bude htelo, mogu ti poslati oficijalni fajl koji je ustvari patch ove najnovije verzije. Probaj preko wifi, mozda bude htelo.

Koja je oznaka ovog apdejta od danas? Meni sad opet prijavljuje novu verziju, medjutim trenutno nece da skine.

3a7uduzy.jpg

Ista ta koja je kod tebe. :D Čekaj, hoćeš da kažeš da si update-ovao i da ti opet nudi? Au, al su ovi ažurni postali. :D

Da, i kod mene je ta ista verzija 4.0.4-010 02 "teška" 29.2MB ni kod mene neće da radi, prijavljuje grešku, pokušaću sutra preko wifi jer trenutno nemam AP u blizini.

Poslednja izmena:
Ma nije bre to je ista verzija,verovatno ste obrisali fajl sa kartice pa je nesto pobrljavio.

Aj nek neko odradi benchmark u antutu cisto da uporedimo rezultate.

Oho lep skor, ja sam na cold romu imao oko 5900, sad upravo i ja vrtim benchmark pa cu da okacim rezultat.
Btw. da li su resili bug sa resetovanjem ringtona na default posle reboota?
EDIT:
hu14rl.png

500 manji skor :p
Inace hvala za backup Mikec.

Poslednja izmena:
Kod tebe je manje zbog kartice, verovatno si izabrao sdcard, a ne sdcard2?

Meni se ovo sa zvonom nije desavalo, medjutim redovno mi se desavalo da kad nekog zovem ono tuuu tuuu se cuje sa zadnjeg zvucnika, a kad se osoba javi prebaci na prednji. Sad tog vise nema, tj. radi kako treba.

Da sdcard sam izabrao :S:
Sad cu da probam sa sdcard 2.

Uspeo sam da izvršim update, na prvi poglede nisam primetio ništa novo, mada mi čini da malo brže i fluidnije radi, takođe donji tasteri su sada malo osetljiviji pogotovu kada je telefon na ravnoj površini bolje, brže i preciznije reaguju. Osim ovih sitnica ništa drugo nisam primetio, osim što se na AnTuTu Benchmarku scores povećao sa 5901 na 6114.

Ne znam za vas,ali ja izlude oko ovog update-a :mad:

Skinem ja lepo update,proveri ga on,kliknem na instalaciju,telefon se restartuje,udje u TWRP,i tu stane.

A samo sto sam ubacio stock rom na telefon.

Probao sam medjutim ovaj update sto sam skinuo da ga naknadno instaliram,ali mi pise da nije kompatabilan.

Verzija rikaverija je 2.3.2.3

Da nije mozda do verzije TWRP,pa nikako nece??

Evo slika

Najvise bih ubacio ovaj update,zato sto vidim od ostalih clanova da su ovime resili prelaska zvuka sa zadnjeg na prednji zvucnik.

Svaka pomoc povodom ovog problema je dobrodosla :mad:

Poslednja izmena:
jao pa jeste do verzije twrp. sad cu ti poslati link novog recoveryja
Edit: http://www54.zippyshare.com/v/40439495/file.html
.img fajl prebacis na sdcard
Instaliras Mobile Uncle MTK Tools sa Play Store. Ides recovery update i zatim odaberes .img fajl.
Slikovito:
33db8bbe-df06-41fe-a3a9-34982d40642e_zps7f2d6e5c.jpg

c98c6911-6033-4073-8d0c-7603facaf8dc_zps7764648d.jpg

Posle toga rebootujes u recovery i uradis restore mog backupa, mada mozda bi mogao i da uradis update sa ovim recoveryjem. No, sigurnije ti je restore.
Btw, gubi se i root i recovery sa updateom osim u slucaju kada se restoreuje moj backup.

Poslednja izmena:
^ Amin :)

Uspeo sam sa novim rikaveri da odradim.

Cak nije htelo novi rikaveri pa update,vec rikaveri pa restore tvog stock rom-a.

Puno hvala :D

I kod mene isto jedino na ovaj nacin :/
Thanks mikec :)

Za sada je primetan mnogo bolji gps (telefon hvata gps za manje od 10 sekundi) Bitna novina

Senzorski tasteri gotovo idealno sada reaguju kada je telefon polozen na ravnu povrsinu.

5-6 sati koliko imam ovaj noviji update do sada nisam primetio da se zvuk prebacuje sa zadnjeg na prednji zvucnik (moguce da su i to popravili)

Kao sto je ovde vec neko rekao,u ''dostupnosti'' dodata nova opcija ''rezim slusalica''

Za sada su te novine koje sam primetio,naravno cini mi se da je sada telefon mnogo brzi i fluidniji.

Da li vama ne rade one male promene za sistemske tastere i ikonicu baterije koje je masamunea uradio?
Meni ne radi vise, i zakucava statusbar :(

Edit: Please, masamunea, uradi nov fajl koji onu bateriju pretvara u kruznu ikonicu sa procentima, vise ne radi to. Ovo za tastere je ok i dalje. :)

Poslednja izmena:
Lepo od alcatela sto je ispravio sve bagove(barem one za koje sam znao), senzori za touch dugmice rade odlicno, ringtone se ne resetuje, headset mod je ono sto mi je trebalo i telefon je mozda cak i brzi nego ranije.
Izgleda da im je neko slao mailove sa prijavom za bagove pa su pustili update. Jos samo kad bi izasao JB telefon bi bio kompletan :D

Stvarno JB je ono sto nama sada jedino nedostaje. Eventualno neki CM based custom rom, ali otom potom. Telefonom sam prezadovoljan. :)

@Bokaco Nesto nece da se kompajlira systemui posle modifikacija, al nasao sam bolje resenje.

Prvo instaliraj xposed framework odavde http://forum.xda-developers.com/attachment.php?attachmentid=1957219&d=1368387321
Zatim pokrenes aplikaciju, ides install/update pa restart telefona

Nakon toga instaliras ovo http://db.tt/q2nmyIY8 pokrenes xposed framework i stikliras u modulima.

I restart telefona. Radi savrseno, jedina mana je sto nema procenata kad se baterija punu, mada sa druge strane promena ostaje posle apdejta i ovo moze da se koristi na svim uredjajima sa hdpi rezolucijom.

Zasluga dully79 sa xda na tutorijalu.
http://forum.xda-developers.com/showpost.php?p=41594088&postcount=90

(napomena, njegovi modovi za bateriju sa linka su za vecu rezoluciju i nece lepo izgledati na nasem uredjaju.)

screenshot.jpg

Jel ovo do roma ili se Play Store zbunio?

Verovatno je market poblesavio, probaj clear data i cach za market.

Proradio posle restarta. Inace, za sta koristis Greenify? Za koje app?

Youtube, maps, market, tuneup radio, chrome... uglavnom za stvari koje se vrte u pozadini bez ikakvog razloga.

Aha, a kazi mi kako da Greenify vidi i sistemske aplikacije (meni vidi samo ove u telefonu -.-)?

@masamunea
Hvala legendo jos jednom :)

Np! ;-)

@m Instaliras donate verziju, stikliras u xposed modulima pa reboot ili konvertujes aplikaciju u user sa tb i vidis dal hoce. Prvi nacin funkcijonise 100%, a drugi za vecinu aplikacija.

A zasta sluzi ova aplikacija Greenify?

Kolko sam skontao,sluzi da zaustavlja neke aplikacije koje rade u pozadini?

Vrh Dno